• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۲۲:۲۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403120201482
  • خبرنگار : 50455

کاهش ۱۳ درصدی بارش‌ها از ابتدای سال آبی جاری در قم

کاهش ۱۳ درصدی بارش‌ها از ابتدای سال آبی جاری در قم
عکس تزئینی است

ایسنا/قم مدیرکل هواشناسی استان گفت: تاکنون ۶۴ میلی‌متر بارش از ابتدای مهر امسال (سال آبی جاری) ثبت شده است که این میزان نسبت به مقدار بلندمدت ۳۰ساله آن ۱۳ درصد کاهش یافته است.

مهران حیدری بنی مدیرکل هواشناسی استان قم امروز دوم اسفندماه به همراه معاونین خود در نشستی با سرپرست فرمانداری قم اظهار کرد: تاکنون ۶۴ میلی‌متر بارش از ابتدای مهر امسال (سال آبی جاری) ثبت شده است که این میزان نسبت به مقدار بلندمدت ۳۰ساله آن ۱۳ درصد کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قم، حیدری بنی با اشاره به ایستگاه‌های موجود در شهرستان قم افزود: بیش از ۶۰ ایستگاه هواشناسی و باران‌سنجی در شهرستان قم مشغول فعالیت و ثبت داده است.

وی با اشاره به نقش هواشناسی در بخش‌های مختلف اقتصادی جامعه، صدور ۸۰۰ مورد توصیه هواشناسی کشاورزی در سال ۱۴۰۲ را نمونه‌ای از این اقدامات دانست که برای این بخش افزایش ارزش افزوده به همراه داشته است.

مدیرکل هواشناسی استان قم افزود: با توجه به افزایش وقوع پدیده گردوغبار به‌ویژه در نواحی شرقی استان، هواشناسی استان توسعه شبکه ایستگاه‌ها در این منطقه را در برنامه دارد که با توجه به وجود کانون گردوخاک در منطقه نفت و گاز سراجه احداث ایستگاه در این ناحیه در حال انجام است.

در ادامه این نشست بقایی، سرپرست فرمانداری شهرستان قم، هواشناسی را از علوم کاربردی و مهم امروز دانست و بر ضرورت استفاده از خدمات هواشناسی در زمینه‌های مختلف تأکید کرد.

وی بیان کرد: استفاده از دانش هواشناسی در بسیاری از امور از جمله حمل‌ونقل، کشاورزی، عمران و احداث ابنیه ضمن ارتقای بهره‌وری باعث جلوگیری از خسارات قابل پیش‌بینی، به طور قابل‌ملاحظه‌ای خواهد شد.

بقائی با اشاره به سطح علمی همکاران در هواشناسی استان و وجود مرکز پژوهشی مطالعات مخاطرات هوا و اقلیم در شهر قم، با تأکید بر استفاده از این ظرفیت‌ها، پیشنهاد و حمایت از ایجاد رشته و مرکز دانشگاهی هواشناسی در استان را مطرح کرد تا از این طریق نیروی متخصص در این رشته به‌صورت بومی تأمین شود.

سرپرست فرمانداری قم انعقاد تفاهم‌نامه هواشناسی با آموزش‌وپرورش استان را یکی از راه‌های ترویج و معرفی خدمات هواشناسی دانست که می‌تواند در قالب اردوی علمی و بازدید دانش‌آموزان به‌ویژه در مقاطع تحصیلی متوسطه دوم باهدف آشنایی بیشتر با هواشناسی در ایستگاه‌های سطح استان برگزار شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha