مرتضی محمدزاده در سومین جشنواره پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سپاه عاشورا گفت: در خصوص موضوع آسیبهای اجتماعی دو سوال اهمیت دارد. سوال اول اینکه چرا میزان آسیبهای اجتماعی بالا است و سوال دوم اینکه چه باید کرد؟
وی با بیان اینکه پدیدههای اجتماعی ایستا نیستند، اضافه کرد: ترجیح میدهم به جای آسیبهای اجتماعی از پدیدههای اجتماعی استفاده کنم. اولین سرشماری کشور در سال ۱۳۳۵ نشان میدهد که ۷۱ درصد جمعیت روستایی و ۲۹ درصد جامعه شهری بودند اما در حال حاضر این نسبت برعکس شده و طبیعی است که پدیدهها نیز ایستا نیستند و بهواسطه مهاجرت، عدم انطباق پیش آمده و ناهنجاریهایی مشاهده شود.
وی تاکید کرد: با وجود این مشکلات، پرسش اصلی این است که چه باید کرد؟ یکی از مهمترین نکات این است که در حوزه پدیدههای اجتماعی نباید صرفا نگاه حاکمیتی و دستوری داشته باشیم و لزوما باید از متخصصان، کنشگران، خیرین و نهادهای غیردولتی بهره ببریم.
محمدزاده در ادامه با اشاره به توصیه اول خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است که خود کنشگران نیز ورودی تخصصی به موضوع داشته باشند و ابعاد مسائل را بهدرستی بشناسند تا مداخلات، اصولی، قاعدهمند و حرفهای باشد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی وی گفت: یکی از موضوعات مهم ارتباط بین اقتصاد و پدیدههای اجتماعی است. همواره نباید این تصور پیش آید که اگر اقتصاد وضعیت نامناسبی دارد لزوما پدیدههای اجتماعی نیز در آن جامعه بیشتر است، اگرچه در برخی موارد میتوان رابطهای معنادار بین این دو پیدا کرد اما همیشه اینگونه نیست. مثلا وضعیت خودکشی در سطح جهانی برای کشور ما وضعیت سبز است اما برای برخی کشورهای توسعه یافته این وضعیت قرمز است و آمار بالایی را در خودکشی دارند.
انتهای پیام
نظرات