• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۷:۰۱
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403120100723
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

با حمایت معاونت علمی رقم خورد

نیروگاه شریعتی مشهد، پیشگام در پایش هوشمند

نیروگاه شریعتی مشهد، پیشگام در پایش هوشمند

با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد، دوران جدیدی از نظارت دقیق و بهینه‌سازی فرآیندهای نیروگاهی با تکیه بر هوش مصنوعی آغاز کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی، نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد که با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، یکم اسفند 1403 افتتاح شد، با برخورداری از سه بخش اصلی و تخصصی، امکان نظارت دقیق و بهینه‌سازی فرآیندهای نیروگاهی را فراهم می‌آورد.

بخش اول «مانیتورینگ آنلاین داده‌های عملکردی و ارتعاشی توربین» است. سیستم مانیتورینگ آنلاین، امکان نظارت و مقایسه عملکرد توربین‌ها، ژنراتورها و سایر تجهیزات کلیدی نیروگاه با حالت سالم آن‌ها را به صورت آنلاین فراهم می‌کند. این سیستم، با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده، به صورت مداوم عملکرد تجهیزات را بررسی می‌کند و در صورت مشاهده انحراف در عملکرد، هشدارهای لازم را برای جلوگیری از خرابی‌های احتمالی یا کاهش کارایی صادر می‌کند.

بخش «تحلیل‌های پیش‌بینی و بهینه‌سازی عملکرد»، با استفاده از روش‌های پیشرفته، به تحلیل و پیش‌بینی وضعیت تجهیزات و عملکرد نیروگاه می‌پردازد. این بخش، با شبیه‌سازی شرایط خرابی و پیش‌بینی نیازهای تعمیراتی و نگهداری، به مدیران و کارشناسان در تصمیم‌گیری‌های بهینه کمک می‌کند.

بخش سوم، که «اتخاذ تصمیمات سریع و به‌موقع بر اساس داده‌های لحظه‌ای» است، با ارائه دسترسی سریع و یکپارچه به داده‌های مرتبط با عملکرد نیروگاه، به مدیران و کارشناسان این امکان را می‌دهد که تصمیمات استراتژیک و عملیاتی را به‌طور مؤثر و در زمان مناسب اتخاذ کنند. این ویژگی به کاهش زمان توقف‌ها و ارتقای کارایی کلی نیروگاه کمک می‌کند.

در مجموع، راه‌اندازی مرکز پایش وضعیت آنلاین مبتنی بر هوش‌ مصنوعی، گامی اساسی در جهت بهینه‌سازی فرآیند نگهداری و تعمیرات و افزایش بهره‌وری کلی نیروگاه به شمار می‌رود. 

این مرکز، با ارائه اطلاعات دقیق و به‌موقع از وضعیت تجهیزات، امکان تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه و پیشگیرانه را فراهم می‌کند و نقش مهمی در کاهش هزینه‌ها، افزایش قابلیت اطمینان و بهبود عملکرد نیروگاه ایفا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۱:۱۶

برای استفاده از برق خورشیدی چکا ربا ید بکنم