به گزارش ایسنا، محمدرضا صباغیان در جلسه علنی امروز در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس گفت: بخشهای زیادی از جامعه دچار مشکل هستند و ما در شرایط سخت اقتصادی به سر میبریم. گرانی و تورم افسارگسیخته، ناترازی انرژی، مهاجرت نخبگان با آمارهای نگرانکننده، مهاجرت نیروی کار ساده، قاچاق بیرویه بنزین، توزیع ناعادلانه ثروت، اختلاسهای کلان مانند چای دبش و هزینههای سرسامآور مسکن همه نشاندهنده شرایط نابسامان کنونی است و هیچکس از این شرایط راضی نیست.
وی افزود: دولتهای اعتدال، اصلاحطلب و اصولگرا وعده حل مشکلات را دادند، اما چرا حل نمیشود؟ برخی مشکلات داخلی و برخی دیگر عوامل خارجی را مقصر میدانند، اما من معتقدم زخمهای داخلی و سوء مدیریت باعث تشدید مشکلات شده است.
صباغیان با بیان اینکه ریشه اصلی مشکلات کشور در ساختار سیاسی و اداری نهفته است گفت: ما بهترین ساختار سیاسی را داشتیم و حتی در هشت سال جنگ نیز مردم کشور را اداره کردند، اما امروز نارضایتی گسترده است. چرخدندههای این ساختار سیاسی و اداری به مرور زمان از کار افتادهاند و دولت، به ویژه مجلس، باید این چرخدندهها را بازسازی کند. متأسفانه به جای پرداختن به ریشه مشکلات، به شاخ و برگها میپردازیم. از قانونگذاریهای خودمان نیز انتقاد دارم، چرا که به جای پرداختن به اصول، به حواشی توجه کردهایم.
وی با اشاره به ساختار سه قوه کشور گفت: ما سه قوه داریم که در رأس آنها ولایت فقیه قرار دارد. قوه مقننه وظیفه قانونگذاری دارد، اما امروز شوراهای عالی در حال قانونگذاری هستند و این باعث از هم گسیختگی نظام قانونگذاری شده است. به جای شوراهای عالی، باید کمیسیونهای تخصصی مجلس این وظیفه را بر عهده بگیرند. قوه مجریه نیز باید فرماندهی واحد بر امور اجرایی کشور داشته باشد اما امروز بنیادها، ستادهای اجرایی و قرارگاههایی مانند بنیاد برکت و بنیاد مستضعفان هر کدام یک دولت هستند و بهگونهای جداگانه عمل میکنند و بدون پاسخگویی به مجلس عمل میکنند. آیا میدانیم این مجموعهها تا چه حد زیان ده هستند؟ در حالی که دولت باید واحد و پاسخگو به مجلس باشد جزیرهای شده است.
وی با انتقاد از شرکتهای خصولتی که عموما زیان ده هستند گفت: این شرکتها به جای خدمترسانی، به حیات خلوت حقوقهای نجومی و محل سفارشهای خاص تبدیل شدهاند. چرا این شرکتها واگذار نمیشوند؟ آیا این مشکلات به آمریکا برمیگردد؟ شورای سران سه قوه نیز به جای حل بحرانها، بودجه کشور را جابجا میکند و این وضعیت نابسامان ادامه دارد. مجلس در راس امور با ۲۹۰ نماینده مجلس شاهد چنین وضعیتی است و امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در حال قانون گذاری است. ما به مدیریت واحد شهری واحد نیاز داریم تا تمام دستگاه های خدمات رسان زیر نظر یک نفر آن هم به انتخاب مردم باشند این تجربه موفق دنیاست که موجب کوچکسازی دولت نیز میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: کمیتهای تحت نظر مقام معظم رهبری و با حضور سران سه قوه تشکیل شود تا مجلس وارد عمل شده و اصلاحات ساختاری انجام دهد. باید به کف جامعه برویم و ببینیم چه میگذرد. مشکل اصلی، ساختار سیاسی و اداری کشور است و تا زمانی که آن را اصلاح نکنیم، هیچیک از مشکلات حل نخواهد شد.
انتهای پیام
نظرات