مهدی تمیزی، نمایشگاهگردان «یک شاخه گل سرخ»، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در زمانهای که دشمنی و جنگ، ذهن بسیاری از مردم جهان را درگیر و نامهربانی در بسیاری از جوامع رواج پیدا کرده، تصمیم به کیوریتری این نمایشگاه گرفتم؛ نمایشگاهی با ۹۰ اثر از ۹۰ هنرمند. آثاری با تنوع در سبک و تکنیک، ولی همگی با یک سوژه به نام «یک شاخه گل سرخ».
وی با تأکید بر اینکه هر هنرمند با شاخه گل سرخ خود، در این گردهمایی هنری شرکت کرده، افزود: این نمایشگاه چنانکه در بیانیه آن تبیین شده، نمایشگاهی برای پاسداری از دوستی و عشق و صلح است. سخن هنرمندان این نمایشگاه با عموم مردم آن است که نگاهبان یکدیگر و جامعهمان باشیم.
این هنرمند درباره داستان برپایی «یک شاخه گل سرخ» ادامه داد: برنامهریزی برای برپایی این نمایشگاه از ۶۰ روز پیش آغاز شد؛ انتخاب هنرمندان، سپس گفتوگو با آنها درباره یک شاخه گل سرخ و اندازه آثار، پیگیری روند تولید آثار و در پایان، نمایشگاهی که هماکنون برپا شده است.
تمیزی درباره آثار نمایشگاه یادآور شد: سبکها و تکنیکهای گوناگونی در این نمایشگاه به چشم میخورد. در این نمایشگاه از نقاشی سنتی ایرانی تا هنرهای نوگرا اثر به تماشا گذاشته شده است.
وی برپایه نظر مخاطبان نمایشگاه اظهار کرد: وقتی یک بیننده به نمایشگاه وارد میشود، میتواند ۹۰ اثر را با ۹۰ نگاه متفاوت به گل سرخ تماشا کند. فضای مناسبی فراهم آمده تا هنرمندان و علاقهمندان به هنر از آن بهرهمند شوند.
این نمایشگاهگردان با تأمل در این نکته که نمایشگاه به همراه برپایی چندین نشست خواهد بود، توضیح داد: از ۲۶ بهمن که نمایشگاه آغاز شده تا ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ که روز پایانی نمایشگاه است، نشستهایی در حوزه تخصصی هنر برگزار میشود. نخستین نشست، پنجشنبه، دو اسفند است که از ساعت پنج تا هفت شب در محل گالری برپا میشود.
تمیزی اضافه کرد: دو نظریهپرداز و مدیر فرهنگی در این نشست، سخنرانی خواهند داشت؛ سید امین مؤیدی اصفهانی درباره «اهمیت و لزوم شبکهسازی در اقتصاد هنرهای تجسمی» و محمد عیدی نجفآبادی درباره «راز گل سرخ و کارکرد اسطورهای آن» سخن میگوید.
به گزارش ایسنا، مهدی تمیزی در بیانیه این نمایشگاه نوشته است: «یک شاخه گل سرخ، شاید در زمانهای این چنین، اشارهای نیشدار و گزنده باشد؛ و اکنون که واژهها به تعابیر و تفاسیرِ نادرست آلوده شدهاند و اخبار و افعال، نشان از نادانی و فهم ناشایست دارند، میتوان از کارکردِ اسطورهای عناصر، بر شناساندن درستِ واژگانی همچون: دوستی، عشق، صلح، مدارا و تولیدِ پیروزمندانه خرد بر شر غالب، یاری گرفت. یک شاخه گل سرخ بهانهایست بر اتخاذ یک زبان مشترک در خلق اثری که میتواند و بایست چنان کارساز باشد که آرامشی یا تکانهای در جان و جهانِ بیننده ایجاد کند. در ایران، گل سرخ به نامهای دیگری نیز شناخته شده است: وَرت، وَرد، سُهرورد و گل محمدی؛ و در اصفهان، باغهای گل سرخ نیز شهره بوده، آنچنان که در سفرنامههای گردشگرانِ ایرانی و فرنگی، بسیار از این ویژگی یاد شده است. همچنین گل سرخ، همیشه دستمایه ای ارجمند بوده در اندیشه و دست اهالی فرهنگ و هنر. مجموعه پیش رو، به جستجوی معنای ژرف و چندلایه گل سرخ، در هنرهای تجسمی میپردازد. این نمایشگاه، ما را فرا میخواند که به گل سرخ، فراتر از ظاهر آن نگاه کنیم؛ ما با دوگانگی و همآواییهای گل سرخ روبرو خواهیم شد و آن را نه تنها به عنوان یک نماد، بلکه به عنوان بازتابی از خویشتن خویش درک خواهیم کرد. یک شاخه گل سرخ، گردهمایی هنرمندان اصفهان است برای دیدار؛ برای یادآوری و پاسداشت دوستی، عشق و صلح».
انتهای پیام
نظرات