• سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403113022572
  • خبرنگار : 71649

در بررسی بودجه ۱۴۰۴ شهرداری تهران مطرح شد

از اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان برای خرید اتوبوس تا بودجه ۱۵ هزار میلیاردی برای بهره برداری ایستگاه‌های مترو

از اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان برای خرید اتوبوس تا بودجه ۱۵ هزار میلیاردی برای بهره برداری ایستگاه‌های مترو

اعضای شورای شهر تهران منابع و مصارف لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران در نوبت عصر جلسه امروز (سه‌شنبه) شورای شهر تهران در بررسی بودجه ۱۴۰۴ شهرداری تهران، درآمدها و منابع لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را روی میز بررسی قرار دادند و محمد آخوندی در این خصوص، اظهار کرد: ۱۷۰ هزار میلیارد تومان درآمدهای کل سال شهرداری تهران است؛ ۲۹ هزار میلیارد تومان واگذاری دارایی سرمایه‌ای و ۳۲ هزار میلیارد تومان نیز واگذاری دارایی مالی نیز در بخش منابع پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: ملاک ما مصوبات کمیسیون تلفیق است. در مالیات بر ارزش افزوده ۳۹ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان، در درآمدهای توسعه شهر ۹۷ هزار میلیارد تومان و در عوارض زیربنای مسکونی و غیرمسکونی ۵۲ هزار و ۳۷ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که سرجمع ۲۳۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سقف بودجه درآمدها و منابع ماست. باید در پیشنهادات سال آینده به وزارت کشور ردیف‌ها را پیشنهاد دهیم که از طریق شورای عالی استان ها تصویب شود. می‌توانیم برای لکه گیری، ترمیم و حفاری مردمی و توزیع آسفالت ردیف پیشنهادی مختصری را اضافه کنیم.

در ادامه همچنین سید محمد آقامیری عنوان کرد: در گذشته در بخش‌هایی که آسفالت نداشتند، درخواست می‌دادند و از آسفالت‌های غیرقابل استفاده بهره می‌بردند و راهی قابل استفاده را درست می‌کردند و مسطح می‌کردند؛ بعد از این‌که این‌ها را جمع کردند و به کارخانه بازیافت بردند، کیفیت بالایی پیدا کردند و آسفالت با کیفیت بهتری توزیع شد. این یک سرمایه خوب است و اگر قرار باشد این قیر خام به فروش برود، سرمایه از دست می رود؛ لذا می‌توان در کارخانه بازیافت شود و مورد استفاده قرار خوبی گیرد.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران پس از بررسی درآمدها و منابع لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران بررسی مصارف بودجه ۱۴۰۴ شهرداری تهران را هم در دستور کار قرار دادند که محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران بیان کرد: در بخش مصارف بودجه ۹.۸ درصد به حوزه فرهنگی، ۵۰ درصد به حوزه حمل و نقل، ۱۴.۵ درصد افزایش را در بخش مصارف خدمات شهری، ۴.۵ درصد به حوزه ایمنی و مدیریت بحران، ۳ درصد به حوزه شهرسازی و معماری و ۱۹ درصد به توسعه مدیریت و هوشمندسازی در سال آینده اختصاص دارد.

وی ادامه داد: در هر بخشی مهمترین ردیف‌ها لحاظ شده است. بازپرداخت اوراق مشارکت ۲۲ هزار میلیارد تومان، بازپرداخت وام ۲ هزار میلیارد تومان، اتصال مترو به بیمارستان امام خمینی ۲۷۰ میلیارد تومان، اتصال خط ۲ مترو به پردیس مسافری شرق هزار میلیارد تومان، احداث خط ۹ رقم ۲۰ میلیارد تومان، احداث خط ۸ رقم ۲۰ میلیارد تومان و تراموا نیز ۶ میلیارد تومان، توسعه پایانه‌ها هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، تکمیل سایر خطوط از محل اوراق مشارکت ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و از محل منابع عمومی ۶۵۰ میلیارد تومان، احداث خط ۱۰ مترو از محل صدور عوارض پروانه ۵۲۰ میلیارد تومان، احداث خط ۷ مترو از محل اوراق مشارکت هزار میلیارد تومان و از محل صدور عوارض پروانه ۷۱۰ میلیارد تومان بودجه را به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اضافه کرد: در بخش بهره برداری مترو ۱۵ هزار و ۳۴۷ میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته است. برای کمک به بازخرید کارکنان ۳۶۰ میلیارد تومان، حفاظت از ایستگاه ها ۱۰۰ میلیارد تومان، خرید تجهیزات ۱۰۰ میلیارد تومان، تعمیرات اساسی تجهیزات متحرک سیار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، تجهیزات ثابت و مراکز فرمان ۲ هزار میلیارد تومان، نگهداشت خطوط مترو ۶۹۰ میلیارد تومان، یارانه مترو هزار میلیارد تومان و کمک زیان هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده است.

وی افزود: ۱۶ هزار میلیارد تومان برای خرید اتوبوس، ۱۸۷ میلیارد تومان یارانه بلیت اتوبوس و پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای حقوق این بخش تخصیص یافته است. در حوزه تاکسیرانی نیز برای حمایت از رانندگان ۲۰۰ میلیارد تومان، حمایت از معلولین ۲۲۰ میلیارد تومان و کمک به جبران خسارت ۱۱۸ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است. همچنین ۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح آرمان و ۵۰۰ میلیارد تومان به ساخت مساجد تخصیص خواهد یافت.

آخوندی همچنین اضافه کرد: برای بودجه سال آینده ۵۵۰ میلیارد تومان برای ساماندهی معتادان متجاهر و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ساماندهی افراد آسیب دیده در نظر گرفته شده است. ردیف ۵۰۰ میلیارد تومانی بودجه هم برای تملک جهت ساخت مجموعه های ورزشی در نظر گرفته شده است. در تبصره‌ها هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در بودجه در اختیار شهردار نیز بیش از هزار میلیارد تومان برای تملک پیش بینی کردیم. در مناطق ۲۲ گانه هم در بودجه سال قبل و امسال عدد بسیار بزرگی برای ساخت مجموعه‌های ورزشی در نظر گرفتیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اعلام اینکه ده‌ها پروژه ورزشی در مناطق در حال ساخت است، یادآور شد: بودجه‌ای از سرجمع بخش عمرانی به ساخت مجموعه‌های ورزشی فرامنطقه ای اختصاص خواهیم داد.

در ادامه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ شهرداری تهران محمد آخوندی همچنین با اشاره به اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۴ شهرداری تهران ردیف بودجه ۵۰۰ میلیارد تومانی برای تملک جهت ساخت مجموعه‌های ورزشی در نظر گرفته شده است، گفت: در تبصره‌ها هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و در بودجه در اختیار شهردار نیز بیش از هزار میلیارد تومان برای تملک پیش بینی کردیم. همچنین در مناطق ۲۲ گانه در بودجه سال قبل و امسال عدد بسیار بزرگی برای ساخت مجموعه‌های ورزشی در نظر گرفتیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اعلام اینکه ده‌ها پروژه ورزشی در مناطق در حال ساخت است، یادآور شد: بودجه‌ای از سرجمع بخش عمرانی به ساخت مجموعه‌های ورزشی فرامنطقه‌ای اختصاص خواهیم داد.

علیرضا زاکانی شهردار تهران در توضیح اختصاص بودجه برای ساخت مجموعه‌های ورزشی اظهار کرد: بیش از ۴۰۰ مجموعه در سطح شهر داریم؛ نگاهمان این است که این ۴۰۰ مجموعه را توسعه دهیم و از ظرفیت‌هایمان به شکلی استفاده کنیم که کاربری آن‌ها چند گانه باشد. هرچقدر بتوانیم این ۴۰۰ مجموعه را توسعه دهیم به نفع ماست. ما تعهد ناظر به توسعه ورزشگاه میان مقیاس بین ۲۰ تا ۳۰ هزار نفری داشتیم و همچنین در توافق با چین، آن‌ها تعهد دادند در ساخت سه ورزشگاه برای بانوان، معلولان و عموم مردم کمک کنند.

وی ادامه داد: ما ۱۰ هکتار زمین داریم اما این ۱۰ هکتار برای ساخت زمین ورزشی نیست؛ با این حال ۱۵۰ هکتار در منطقه ۱۵ از مجموعه مستضعفان تهاتر کرده‌ایم. اگر اعضای شورای شهر به ما مجوز دهند می‌توانیم این سه مجموعه را عملیاتی کنیم؛ هم از طریق سرمایه گذاری خارجی و هم از طریق مشارکت با سرمایه‌گذار داخلی بهره خواهیم برد.

شهردار تهران درباره ساخت ورزشگاه بزرگ مقیاس در پایتخت نیز عنوان کرد: در دولت شهید رئیسی قرار بود یک ورزشگاه بزرگ مقیاس در جنوب شهر تهران احداث شود؛ چیزی شبیه به آزادی و حتی بالاتر از آزادی احداث شود. دولت جدید لازم ندید این کار را انجام دهد اما اگر در بودجه لحاظ شود، حاضریم این ورزشگاه را با مشارکت‌های خارجی عملیاتی و در جنوب تهران ایجاد کنیم.

وی همچنین از اعضای شورای شهر تهران درخواست کرد که یک مجوز برای ساخت سه ورزشگاه بدهد تا با مشارکت چین و مشارکت داخلی ساخته شود و ادامه داد: با تهاتر با املاک جلو می‌رویم و پولی هم نمی‌خواهیم. مجوز دیگری که می‌خواهیم بحث ساخت ورزشگاه بزرگ در تهران است.

به گزارش ایسنا، در نهایت با رأی اکثریت اعضای شورای شهر تهران مقرر شد تا شهرداری برای احداث ورزشگاه‌های جدید لایحه‌ای با مشارکت سرمایه‌گذارهای داخلی و خارجی به شورای شهر ارائه دهد.

آخوندی در ادامه عنوان کرد: برای تهیه آسفالت نیز بودجه سه هزار میلیارد تومانی و روکش آسفالت بودجه هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده و در سال آینده برای رفت و روب و پاکسازی معابر پنج هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است. همچنین برای توسعه فضای سبز و احیای باغات و تملکات هزار میلیارد تومان و نگهداری بوستان ها ۳۳۰ میلیارد تومان تخصیص یافت. برای سازمان آتش نشانی هم پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان، ساخت ایستگاه‌ها ۳۵۹ میلیارد تومان و خرید ماشین آلات ۲۲۷ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، در پایان جلسه امروز شورای شهر تهران اعضای شورای شهر با ۱۷ رأی موافق و ۴ رأی مخالف عدد ۲۳۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی بودجه را برای سال ۱۴۰۴ به تصویب رساندند و علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز از همه اعضا و کسانی که در هفته‌های گذشته شب و روزشان را برای بررسی بودجه ۱۴۰۴ شهرداری تهران گذاشتند، تشکر کرد و افزود: ان‌شاءالله سال آینده شرایط خوبی را به خصوص در حمل و نقل فراهم کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha