• سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403113022299
  • خبرنگار : 71664

شایع‌ترین بیماری‌های مردان / تغییر رنگ ادرار را جدی بگیرید

شایع‌ترین بیماری‌های مردان / تغییر رنگ ادرار را جدی بگیرید

 رئیس جامعه اورولوژی ایران ضمن تشریح شایع‌ترین بیماری‌های مردان گفت: بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان‌ها، تروما و حوادث ترافیکی از علل مرگ و میر مردان ایرانی هستند. بیماری‌های غیرواگیر که سبب مرگ‌ومیر ایرانی‌ها می‌شوند در سبک زندگی، محیط‌زیست سالم و عدم فعالیت بدنی ریشه دارند.

به گزارش ایسنا، دکتر امیر محسن ضیایی، رئیس جامعه اورولوژی ایران در نشست خبری که امروز، ۳۰ بهمن ماه برگزار شد، اظهار کرد: هفته اول اسفند ماه به پیشنهاد انجمن اورولوژی ایران به عنوان «هفته سلامت مردان» نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری هفته سلامت مردان این است که توجه مردم، رسانه و مسئولان را به موضوع سلامت مردان جلب کنیم. 

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد جامعه را مردان تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: مردان در اقتصاد خرد و کلان نسبت به زنان نقش بیشتری دارند و موتور اقتصادی جامعه و خانواده‌ها به حساب می‌آیند. هرچه میزان هزینه درخصوص سلامت افزایش یابد در واقع در این مسیر سرمایه‌گذاری بیشتری شده است.

رئیس جامعه اورولوژی ایران درباره شعار سال جاری هفته سلامت مردان گفت: شعار «مرد سالم، سرمایه جامعه» به عنوان شعار هفته سلامت سال جاری در نظر گرفته‌ایم. 

وی درباره اهمیت افزایش سطح سواد سلامت جامعه تصریح کرد: هنکامی که از سلامت جامعه سخن می‌گوییم، می‌بایست به افزایش سطح سواد سلامت جامعه توجه کنیم. تمام اعضای جامعه می‌بایست نسبت به افزایش سواد سلامت حساس باشند.

ضیایی با بیان اینکه سلامت یک مولفه چند وجهی است، اظهار کرد: اگرچه وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت در کشور شناخته می‌شود اما فقط ۲۰ درصد از مولفه‌های مرتبط با سلامت در اختیار وزارت بهداشت است. تمام دستگاه‌ها و نهادهای کشور می‌بایست برای سلامت فعالیت کنند. 

وی با اشاره به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور توضیح داد: رئیس‌جمهور از جامعه پزشکی کشور است و سابقه حضور در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی را دارد. حضور یک پزشک در صدر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، یک فرصت مغتنم برای نظام سلامت به حساب می‌آید و می‌تواند برای سلامت جامعه موثر باشد. 

رئیس جامعه اورولوژی ایران درباره «سیمای مرگ ایرانی‌ها» اظهار کرد: بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان‌ها، تروما و حوادث ترافیکی از علل مرگ و میر مردان ایرانی هستند. بیماری‌های غیرواگیر که سبب مرگ‌ومیر ایرانی‌ها می‌شوند در سبک زندگی، محیط‌زیست سالم و عدم فعالیت بدنی ریشه دارند. به طور قطع، تغییر سبک زندگی می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌ها نقش داشته باشند. 

ضیایی با بیان اینکه سالانه ۲۰هزار نفر در حوادث ترافیکی جان خود را از دست می‌دهند، گفت: اغلب افرادی که در حوادث ترافیکی جان خود را از دست می‌دهند، مردان هستند. متاسفانه، اغلب افرادی که جان خود را در حوادث ترافیکی از دست می‌دهند جوانان هستند. بسیار دردناک است که میزان حوادث ترافیکی کشور نسبت به یک کشور با جمعیت مشابه با تعداد ماشین بیشتر، بیشتر باشد. 

وی درباره پویش «نه به تصادف» که از سوی وزارت بهداشت مطرح شده است، توضیح داد: وزیر بهداشت، پیشنهاد اجرای پویش «نه به تصادف» به منظور کاهش حوادث ترافیکی را ارائه داده است. 

رئیس جامعه اورولوژی ایران درباره برگزاری همایش جامعه اورولوژی ایران گفت: جامعه اورولوژی ایران با همکاری مرکز تخقیقات باروری دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور، همایش جامعه اورولوژی را برگزار می‌کند. 

ضیایی در پاسخ به پرسشی درباره بیماری‌های شایع در مردان توضیح داد: میزان سنگ‌های ادراری به دلیل افزایش سن جامعه در حال افزایش است. همچنین سرطان بیضه در میان جوانان و پروستات در سنین بالاتر شایع است. همچنین اختلالات ادراری در سنین بالای ۵۰ سال شایع است.

وی با بیان اینکه ناتوانی جنسی از دیگر مسائل مرتبط به سلامت مردان است، گفت: سن شیوع ناتوانی جنسی در کشور در حال کاهش است. اقدامات غربالگری توسط متخصان اورولوژی می‌تواند مشکلات باروری و اختلالات جنسی مردان را مشخص کند. 

رئیس جامعه اورولوژی ایران درباره ناباروری مردان توضیح داد: حدود ۱۵ درصد جامعه دچار ناباروری هستند. اقدامات درمانی پیشرفته درمان ناباروری مانند IVF با سیاست‌های جوانی جمعیت، تحت پوشش بیمه قرار دارند. اگرچه اقدامات درمانی درمان ناباروری مانند IVF در تمام دنیا گران هستند اما با توجه به پوشش بیمه‌ای کشور، بیماران هزینه‌های چندانی پرداخت نمی‌کنند. 

تغییر رنگ ادرار را جدی بگیریم

در ادامه دکتر محمدعلی زرگر - خزانه‌دار جامعه اورولوژی ایران در این نشست خبری درباره هفته سلامت مردان توضیح داد: جامعه اورولوژی مردان، روز اول اسفند ماه را به عنوان «روز سلامت مردان» پیشنهاد داد اما این روز با پیشنهاد وزارت بهداشت از روز به هفته سلامت مردان تغییر کرد. 

وی با بیان اینکه ناتوانی جنسی از مسائل شایع در مردان است، گفت: عوامل مختلفی می‌تواند سبب بروز ناتوانی جنسی مردان شود. میزان ناتوانی جنسی شدید در مردان در سطح جهان ۲۵ درصد و میزان ناتوانی جنسی متوسط حدود ۱۷ درصد است. آمار دقیقی درخصوص میزان ناتوانی جنسی مردان وجود ندارد. ناتوانی جنسی، یک مشکل سیستماتیک است. اغلب مشکلات سیستماتیک قابل درمان هستند.

وی با بیان اینکه واکسن HPV می‌بایست وارد شبکه واکسیناسیون کشور شود، توضیح داد: یک شرکت ایرانی توانسته است واکسن ۲ ظرفیتی HPV را تولید کند و در حال تولید واکسن ۴ ظرفیتی است. متاسفانه واکسن ۹ ظرفیتی در کشور در دسترس نیست.

زرگر درباره زمان تزریق این واکسن توضیح داد: سنین ۹ تا ۱۵ سالگی، زمان مناسب تزریق واکسن است و ۲ دوز می‌بایست تزریق شود. اگر واکسن پس از ۹ تا ۱۵ سالگی تزریق نشود، می‌بایست ۳ دوز تزریق کرد. 

وی درباره تغییر رنگ ادرار توضیح داد: تغییر رنگ ادرار نباید توجیه شود و هرگونه تغییر در ادرار می‌بایست توسط پزشک متخصص اورولوژی بررسی شود. 

شایع‌ترین سرطان‌های مردان چیست

دکتر محمدهادی رادفر - دبیر جامعه اورولوژی ایران نیز در این نشست خبری با بیان اینکه آماری درباره HPV در دسترس نیست، گفت: تعداد موارد مراجعه به پزشک برای HPV  در حال افزایش است. پیشگیری از رفتارهای پرخطر برای پیشگیری از ابتلا به HPV ضروری است. روش تشخیص آزمایشی برای تشخیص HPV در مردان وجود ندارد و با دیدن هرگونه ضایعه می‌بایست به پزشک مراجعه کنند. «پاپ‌اسمیر» می‌تواند HPV را در زنان تشخیص دهد.

وی با بیان اینکه واکسن HPV می‌بایست در شبکه واکسیناسیون کشور اضافه شود، گفت: پیشگیری از HPV بسیار مهم است و واکسیناسیون می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری داشته بشد. 

دبیر جامعه اورولوژی ایران درباره سرطان‌های شایع مردان گفت: سرطان‌های پروستات، مثانه، تومور کلیه و تومور بیضه در میان مردان شایع است. پروستات، دومین سرطان شایع در میان مردان به حساب می‌آید. همچنین تومور بیضه در مردان جوان بسیار شایع است. 

وی درباره تغییر رنگ ادار گفت: تغییر رنگ ادرار بسیار مهم است و می‌تواند یک عفونت ساده تا یک تومور بدخیم باشد. 

رادفر با بیان اینکه از منظر تکنیک پزشکی در جهان پیشتاز هستیم، گفت: اگرچه از منظر تکنیک درمانی پیشتاز هستیم اما از منظر تجهیزات در جایگاه مناسبی قرار نداریم. موضوع تجهیزات پزشکی می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و اگر به این موضوع توجه نشود دچار عقب افتادگی می‌شویم. 

دبیر جامعه اورولوژی ایران در ارتباط با تعرفه‌های پزشکی نیز اظهار کرد: گفته می‌شود که پزشکان از افزایش تعرفه‌های پزشکی نفع می‌برند و مردم از این موضوع ضرر می‌کنند. نکته این است که مردم و پزشکان از پایین بودن تعرفه‌های پزشکی ضرر می‌کنند. به طور مثال اگر میزان تعرفه‌های پزشکی افزایش نیابد نظام بهداشتی و درمانی کشور نمی‌تواند تجهیزات مورد نیاز را تامین کند و مردم از این موضوع متضرر می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha