به گزارش ایسنا، عباس گودرزی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز سهشنبه و پس از پایان جلسه سه ساعته غیر علنی صحن مجلس که با حضور رئیس جمهور و اعضای تیم اقتصادی دولت برگزار شد، در جمع خبرنگاران به بیان توضیحاتی درباره جزئیات این جلسه پرداخت و گفت: امروز در صحن مجلس جلسهای سه ساعته با حضور رئیس محترم جمهور و تیم اقتصادی ایشان شامل رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد و نقطه نظراتی از سوی نمایندگان دولت و همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس مطرح شد. همچنین در پایان این جلسه رئیس مجلس شورای اسلامی مطالب بسیار مهم و امیدبخشی را بیان کردند.
وی افزود: در ابتدای جلسه، مرکز پژوهشهای مجلس عوامل داخلی و بیرونی تاثیرگذار در آشفتگی بازار ارز را بیان کردند و راهکارهای بسیار ارزشمند و قابل استفاده و اجرایی را ارائه دادند. همچنین رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی نکاتی از جمله برخی اقدامات صورت گرفته در خصوص رفع مشکلات جامعه هدف و اقشار مختلف جامعه را مطرح کردند و گزارشهای امیدبخشی ارائه شد که اعتقاد ما بر این است که دولت محترم باید گزارش اقدامات انجام شده را به صورت علنی حتماً با مردم در میان بگذارد چرا که نقاط امیدبخشی در گزارشی که در صحن غیر علنی مطرح شد، وجود دارد که لازم است مردم آنها را مستقیماً از دولت بشنوند.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در جلسه امروز برخی از نمایندگان انتقادات و گلایههایی داشتند که به دور از تعارفات کلیشهای و ملاحظات مرسوم مطالب خود را محکم بیان کردند که این از برکات انقلاب اسلامی است که نمایندگان ملت تذکرات لازم را صریحاً به رئیس محترم جمهور و تیم اقتصادی ایشان دادند.
گودرزی همچنین گفت: در توضیحات دولت علاوه بر گزارش برخی از اقدامات انجام شده در جهت حل مشکلات اقشار مختلف مردم، مطرح شد که با اتخاذ سیاستهای کارآمد در حوزه فروش نفت و با به کارگیری راهکارها و ظرفیتهای موجود، تهدیدهای خارجی در مراودات و مبادلات پولی و اقتصادی و فروش نفت تاثیر بسزایی نخواهد داشت. در خصوص توسعه تجارت با کشورهای همسایه و برنامهریزی برای پیشگیری از هرگونه کسری بودجه، ذخایر کافی ارز و طلا و آسودگی خاطر آینده کشور در شرایط مختلف، تلاش برای تضعیف جایگاه دلار در مبادلات پولی و بانکی با گسترش همکاری بین کشورهای دوست و همسایه از دیگر مباحث مطرح شده در گزارش دولت بود.
وی طرح مباحثی درباره میزان رضایت موجود از فروش نفت، حمایت سرمایهگذاران و مشارکت این بخش پیشران و برنامهریزی جهت رشد بازار سرمایه و کمک به بهبود وضعیت سهامداران در بازار بورس را از دیگر عناوین مطرح شده در جلسه غیرعلنی دولت و مجلس عنوان و اظهار کرد: سرمایهگذاران داخلی و خارجی ظرفیتهای قابل توجه و ارزشمندی دارند و دولت نیز برنامه خوبی برای استفاده از آنها دارد.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر رئیس جمهور و مقامات دولتی، ۱۰ نفر از نمایندگان و روسای کمیسیونهای تخصصی مطالب و مسائل مربوط به مردم را بیان کردند؛ البته به برخی از گفتههای دولت محترم نقدهایی داشتند که به گفتوگو نشستیم و صحبتها گفته شد و تذکرات لازم داده شد. در این جلسه راهکارها، ظرفیتها و نقاط قوت که امید بخش است و میتواند ما را از گذرگاه عبور دهد مورد بحث و بررسی قرار گرفت. تاکید مجلس و رئیس محترم جمهور این بود که مردم گلایهمندند و چپ و راست و جریانات مختلف و سلایق متعدد امروز از وضعیت معیشتی و اقتصادی راضی نیستند اما مردم پای کار انقلاب خود هستند و در راهپیمایی ۲۲ بهمن این موضوع را نشان دادند. مسئولان در کنار تبیین وضعیت کشور حتماً در حوزه تصمیم گیری نیز باید جهاد کنند و بر این مسئله تاکید شد که در قوانین تامین مالی ظرفیتهایی را پیش بینی کردیم که امکان افزایش بهرهوری از ۲.۸ به ۵ وجود دارد. و دولت در برنامه هفتم و قوانین دیگر متعهد و مکلف شده است که آیین نامههای اجرای این قوانین را تدوین کند.
گودرزی اظهار کرد: جمعبندی رئیس محترم مجلس حاکی از این بود که در کشور نقاط مثبت و امیدبخشی وجود دارد که باید در کنار اختلاف نظرها، با استفاده از همه سلایق و استفاده از ابزارهای مختلف، دولت در سیاستهای اجرایی و مجلس در سیاستهای نظارتی خود اما با وفاق و همدلی بتوانیم آینده بهتر را برای مردم عزیز رقم بزنیم و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند موفقیت دولت، موفقیت نظام است، مجلس نیز این نگاه را دارد و هیچ گونه اختلاف و دعوایی بین مجلس و دولت محترم وجود ندارد؛ البته این نافی نظارت مجلس بر عملکرد دولت محترم نیست و حتماً هر کجا که لازم باشد، مجلس از ابزار و ظرفیتهای نظارتی خود استفاده خواهد کرد.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه آیا در جلسه امروز صحبتی در مورد استیضاح وزیر اقتصاد مطرح شد؟ تاکید کرد: جلسه امروز ارتباطی به بحث استیضاح نداشت و جلسهای در ادامه نشستها و جلسات قبل دولت و مجلس بود؛ ما چنین جلساتی را در طول سالهای گذشته و به ویژه در دورههای اخیر بین مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم به صورت متعدد داشتهایم و هیچ ارتباطی به بحث استیضاح نداشت. استیضاح یک فرایند قانونی دارد که ظرفیتها و مراحل آن در قانون پیشبینی شده است.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا گزارشات مثبت ارائه شده از سوی دولت در جلسه غیر علنی، تاثیری بر نظر نمایندگان خواستار استیضاح وزیر اقتصاد داشته است؟ عنوان کرد: همانطور که گفتم جلسه امروز نشستی در ادامه نشستهای قبلی دولت و مجلس و تعامل، همدلی، هم اندیشی و هماهنگی بین دولت و مجلس و بیان دیدگاهها و شنیدن نقد و نظرها و بیان نقاط قوت دولت بود. در این نشستها ضمن تبیین بدون تعارف و رودربایستی، حتماً راهکارهایی نیز مطرح میشود.
گودرزی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا مبنی بر اینکه نقطه امید بخش گزارش وزیر اقتصاد در جلسه غیر علنی امروز چه بود؟ گفت: وزیر اقتصاد گزارش سفر خود به عربستان و نشست با کشورهای اقتصادی نوظهور داشتند و با توجه به ابعاد مختلفی که بیان کردند این امید وجود دارد که کشور در شرایط سخت، با اتکا به ظرفیتهای داخل بتواند به راحتی و بدون وابستگی به قدرتهای خارجی مسیر پیشرفت را طی کند. البته امروز دنیا هم راغب مذاکره با ایران است؛ امروز نه تنها ایران به دنبال مذاکره با کشورهای همسایه است بلکه کشورهای همسایه نیز مذاکره با ایران را فرصتی برای خود میدانند و این فرصت مشترک باعث خواهد شد که کشورها منافع متقابل خود را تامین کنند؛ البته این موضوع منهای آمریکا است چرا که آمریکا هیچگاه به توافقات و تعهدات خود پایبند نبوده است و تجربه نشان داده است که به کمتر از نابودی ملت ایران راضی نیست؛ آمریکا کشوری است که در اصطلاح آزموده است و آزموده را نیز آزمودن خطاست.
وی در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا برگزاری چنین جلساتی تاثیری در کاهش قیمت ارز دارد؟ تاکید کرد: علاوه بر سخنگوی هیأت رئیسه به عنوان نماینده مردم در مجلس میگویم که این نشستها فی نفسه دارای خیر و برکت است و باعث هم افزایی بین دولت و مجلس میشود و افق را برای آینده اقتصادی کشور روشن میکند. ما مطمئن هستیم که با ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد، حتماً خواهیم توانست که مشکلات را پشت سر بگذاریم؛ البته جمع قابل توجهی از نمایندگان نیز این دیدگاه را دارند که از جلسات گذشته تاکنون تدابیری برای کنترل قیمت ارز صورت نگرفته است و معتقدند که حوزه آشفتگی بازار ارز را وزیر اقتصاد باید مدیریت کند و از همین باب نیز دست به استیضاح زدهاند.
انتهای پیام
نظرات