• سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403113022216
  • خبرنگار : 50976

/یادداشت/

آلرژی غذایی و روش‌هایی پیشگیری از آن

آلرژی غذایی و روش‌هایی پیشگیری از آن

ایسنا/فارس آلرژی غذایی و سایر حساسیت‌­های غذایی سالانه میلیون‌­ها نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در همین رابطه زهره فیروزی، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز یادداشتی را در اختیار ایسنا قرار داده که در آن به آلرژی غذایی و چگونگی پیشگیری از آن اشاره کرده است.

در این یادداشت‌ آمده است؛

آلرژی غذایی و سایر حساسیت‌­های غذایی سالانه میلیون‌­ها نفر و خانواده­‌های آن‌ها را تحت‌ تأثیر قرار می­‌دهد. آلرژی غذایی هنگامی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن به برخی پروتئین­‌های موجود در غذا واکنش نشان دهد.

شدت واکنش‌­های آلرژی غذایی از علائم خفیف مانند کهیر و تورم لب گرفته تا علائم جدی و تهدید کننده زندگی که «آنافیلاکسی» نامیده می‌شود و می‌­تواند به صورت مشکلات تنفسی کشنده و شوک باشد، بروز می‌یابد. در حالی که استراتژی‌­های پیشگیرانه و درمانی امیدوارکننده‌­ای در حال توسعه است، آلرژی غذایی در حال حاضر قابل درمان نیست.

شناخت و یادگیری اولیه در مورد چگونگی کنترل آلرژی غذایی، از جمله اینکه از کدام غذاها باید خودداری کرد، اقدامات مهمی برای جلوگیری از عواقب جدی سلامتی است.

آلرژی‌های غذایی پروتئین‌­هایی است که اغلب به طور طبیعی در غذاها و مشتقات آن­‌ها وجود دارد و باعث ایجاد واکنش‌­های ایمنی غیرطبیعی در انسان می‌شود. اعتقاد بر این است که شیوع آلرژی‌­های غذایی در سراسر جهان در حال افزایش است.

شایع‌ترین حساسیت‌زا برای کودکان خردسال شیر و تخم‌مرغ است. با این حال، به طور کلی، کودکان با رسیدن به سن ۵ تا ۷ سالگی بر این آلرژی­‌ها غلبه می‌­کنند. از طرف دیگر، شناخته شده است که آلرژی به غذاهای دریایی، بادام‌زمینی و آجیل درختان در سنین پیشرفته ایجاد می‌­شود و در طول عمر ادامه دارد.

بیش از ۱۶۰ ماده غذایی باعث حساسیت غذایی در افراد حساس شده است. هم­چنین مواد غذایی مختلفی وجود دارد که باعث واکنش‌­های حساسیتی غیرآلرژیک در افراد حساس می­‌شود که نیاز به برچسب‌گذاری خاص دارند.

امروزه، روش‌­های درمانی آلرژی غذایی، هر چند دشوار، به کار گرفته می­‌شود. اما موفق‌ترین روش برای کنترل آلرژی غذایی پرهیز از همه غذاهایی است که حاوی مواد حساسیت‌­زا هستند.

با وجود اینکه آلرژی­‌های غذایی تنها بخش کوچکی از مردم را تحت تأثیر قرار می‌­دهد، مدیریت ریسک و برچسب زدن اجباری محصولات برای مواد حساسیت‌زای اصلی از جمله موارد مهم ایمنی مواد غذایی برای مشاغل غذایی است.

برای محافظت از مبتلایان به آلرژی غذایی و حساسیت بیش از حد به مواد غذایی، لازم است قوانینی که شرکت­‌ها را ملزم می­‌کند مواد اولیه مواد غذایی و نوشیدنی‌­های بسته‌بندی شده را اعمال کنند، به اجرا درآید. برای برخی از غذاها یا موادی که باعث آلرژی یا سایر واکنش‌­های حساسیت می­‌شود، الزامات خاص­‌تری برای برچسب‌گذاری وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha