به گزارش ایسنا، با وجود بحثهای فزاینده درباره همکاری نظامی با رژیم صهیونیستی و اجازه دادن به این رژیم برای نمایش تسلیحاتی که در قتلعام علیه فلسطینیها در غزه به کار گرفته است، شرکتهای تولید سلاح رژیم صهیونیستی در نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی دفاعی آیدکس و نمایشگاه دفاع و امنیت دریایی ناودکس در ابوظبی شرکت میکنند که از روز دوشنبه آغاز به کار کرده و با حضور گسترده رژیم صهیونیستی تا روز جمعه ادامه دارد.
این در حالی است که در سال ۲۰۲۴ و در بحبوحه جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، مشارکت شرکتهای اسرائیلی تولیدکننده سلاح در نمایشگاه جهانی دفاع و امنیت (یوروساتوری) در پاریس به دستور دولت فرانسه لغو شد. بعداً این ممنوعیت توسط دستگاه قضایی لغو شد.
به نقل از خبرگزاری معا، علیرغم بحثهای مداوم درباره استفاده از فناوری نظامی رژیم صهیونیستی در جنایات علیه مردم غزه، در غرفه رژیم صهیونیستی در این نمایشگاه که به میزبانی امارات برگزار میشود، چندین شرکت اسلحه سازی برجسته رژیم صهیونیستی حضور دارند.
براساس گزارش مؤسسه بینالمللی مطالعات صلح (سیپری)، سه شرکت تولید کننده صهیونیستی در رتبهبندی، که حضور گستردهای در نمایشگاه ابوظبی دارند، فروش بیسابقهای به مبلغ ۱۳.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ داشتهاند که ناشی از جنگ در غزه بوده است.
در همین زمینه «بوعاز لوی» مدیرکل شرکت صنایع هوایی رژیم صهیونیستی (AIA) که بنابر گزارش مؤسسه سیپری، یکی از ۱۰۰ شرکت بزرگ اسلحه سازی در جهان در سال ۲۰۲۳ است، گفت: «ما بسیار خوشحالیم که اینجا هستیم و مشتاقانه منتظر تقویت مشارکت خود در منطقه هستیم».
«رون پولاک» مدیر فروش شرکت تولیدکننده سلاحهای کوچک رژیم صهیونیستی (امتان) نیز گفت: ما با شرکای زیادی در منطقه کار میکنیم و توافقنامههای ابراهیم فرصتهای جدیدی را برای ما ایجاد کرده است؛ امری که نشان دهنده حجم همکاری امنیتی بین تلآویو و ابوظبی است.
از زمان امضای توافقنامههای ابراهیم در سال ۲۰۲۰، همکاری امنیتی و نظامی بین رژیم صهیونیستی و امارات تقویت شده است، به طوری که شرکتهای اسرائیلی به طور منظم در نمایشگاههای سلاح در دوبی و ابوظبی حضور دارند.
در همین زمینه، «بن زیون لوینسون» مؤسس شرکت «هیفن درونز» که پهپادهای هیدروژنی خود را به نمایش میگذارد، گفت: «آنچه از شرکای خود در امارات و سایر کشورها شنیدهایم این است که اولویت با امنیت است و این همان چیزی است که ما از طریق فناوریهای نظامی پیشرفته خود ارائه میدهیم».
«کریستین الکساندر» از مؤسسه امنیت و دفاع (ربدان)، یک مرکز تحقیقاتی مستقر در ابوظبی گفت امارات به طور سنتی بخش بزرگی از بودجه خود را به دفاع اختصاص داده است که ناشی از نگرانیهای امنیتی منطقهای، آرمانهای قدرت و تمایل به توسعه صنعت خود است.
به گفته الکساندر، امارات با هزینههایی بین ۲۰ تا ۲۳ میلیارد دلار در سال، به تدریج لیست تأمین کنندگان خود را که به طور سنتی بر ایالات متحده و اروپا متمرکز بود، به چین، ترکیه، اسرائیل و حتی روسیه گسترش داده است.
او افزود امارات از نمایشگاه اسلحه به عنوان ابزاری برای قدرت نرم استفاده میکند و خود را در موقعیت یک بازیگر بیطرف اما تاثیرگذار قرار میدهد.
انتهای پیام
نظرات