• سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۰:۵۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403113021952
  • خبرنگار : 71616

برگزاری بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی»

برگزاری بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی»

بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی» با هدف تقدیر از تولیدکنندگان برتر که ضمن نوآوری، ارتقای کیفیت و رعایت استانداردهای بین‎المللی توانسته‌اند جایگاه ویژه‎ای در بازارهای داخلی و خارجی پیدا کنند؛ برگزار شد؛ در کنار این جشنواره وب‎سایت فروشگاه اینترنتی دفتر توسعه تجارت خانه صمت ایران در اروپا به مرکزیت مجارستان افتتاح و بسته حمایت قضایی از تولید، رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، شامگاه دوشنبه (٢٩ بهمن ماه) بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخارملی» به میزبانی خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با حضور قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، معاون صنایع عمومی‌ وزارت صمت، رئیس اتاق بازرگانی ایران، رئیس دیوان عالی کشور، معاون امور مجلس رئیس جمهوری و فعالان صنعتی کشور در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.

بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی» که به عنوان معتبرترین و قدیمی‎ترین رویداد بخش خصوصی شناخته می‎شود، فرصتی مناسب برای صنعتگران، تولیدکنندگان و فعالان حوزه معدن و تجارت کشور را فراهم ‎آورده تا دستاوردهای خود را معرفی کرده و از توجه مسئولان طراز اول کشور در دولت، مجلس و قوه قضاییه بهره‎مند شوند.

یکی از اهداف این جشنواره، تقدیر از تولیدکنندگان برتر بوده که توانسته‎اند با نوآوری، ارتقای کیفیت و رعایت استانداردهای بین‎المللی و عمل به مسئولیت اجتماعی، جایگاه ویژه‎ای در بازارهای داخلی و خارجی پیدا کنند؛ اما این، تنها هدف جشنواره نبوده است. در حقیقت این جشنواره به دنبال ایجاد فضایی برای گفت‌وگو میان بخش‎های مختلف صنعت و مسئولان است تا مطالبات، مسائل و نیازهای صنعتگران به طور مستقیم مطرح شود.

در ابتدای بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی»، وب‎سایت فروشگاه اینترنتی دفتر توسعه تجارت خانه صمت ایران در اروپا به مرکزیت مجارستان افتتاح شد.

همچنین در ادامه این جشنواره بسته «حمایت قضایی از تولید» نیز رونمایی شد.

 فلسفه تشکیل خانه‌ صمت ایران و تشکل‌ها، واگذاری بخش‌های غیرحاکمیتی به بخش غیردولتی بوده است 

محمدصادق مفتح -جانشین وزیر صنعت، معدن و تجارت- با بیان اینکه از بدو تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال ابزاری می‌گشتیم که بخش‌های غیر حاکمیتی این ابر وزارتخانه را به بخش غیر دولتی و در حقیقت تشکل‌ها (مابین بخش خصوصی و بخش دولتی یک بخش میانی داریم به اسم تشکل‌ها که اتاق‌های سه‌گانه اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون است) واگذار کند، اظهار کرد: اتاق فراگیری نیاز بود تا بتواند تمام این بخش غیردولتی را پوشش بدهد؛ نام خانه صنعت، معدن و تجارت نیز از همین‌جا نشأت گرفت؛ خانه گفته شد تا بحث مأمن و پناهگاه را داشته باشد. فلسفه تشکیل خانه صنعت، معدن و تجارت این است که بخش غیر حاکمیتیِ فعالیت‌های ابر وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به تشکل‌ها و در حقیقت بخش غیردولتی منتقل شود. تاکنون اقدامات ‌خوبی انجام شده است.

وی افزود: امیدوار هستیم با برنامه‌ریزی مشترکی که انجام شود، بتوانیم حتی‌الامکان مجوزها و کارهایی که برای فعالان اقتصادی در نظر داریم، توسط خانه صنعت، معدن و تجارت انجام شود.  

بسته جبران تولید وزارت صمت در جبران کاهش تولید ناشی از ناترازی‌ انرژی 

در ادامه این جشنواره ابراهیم شیخ- معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت- ضمن تاکید بر حمایت از تولیدکنندگان کشور، از تدوین یک بسته جبران تولید در وزارت صمت خبر داد و گفت: ما در وزارت صمت به جهت موضوع ناترازی‌ انرژی، برنامه‌ای جهت جبران تولید تهیه و تدوین کرده‌ایم که از اسفند امسال آغاز خواهد شد و تا خرداد ماه سال آینده، به مدت چهار ماه ادامه دارد. صنعتگران در بسته جبران تولید این وزارتخانه طی این چهار ماه، می‌توانند توان خود برای جبران عقب ماندگی‌های تولید را به کار گیرند. بر اساس این طرح، ناترازی انرژی کاهش پیدا کرده و تامین پایدار انرژی برای واحدهای تولیدی صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در این بسته حمایتی، سیاست‌های حمایتی و تمهیدات ویژه‌ای برای کاهش فشار مالی بر تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است که افزایش مهلت در پرداخت تعهدات مالی به سازمان‌های مالیاتی و بیمه‌ای، تسهیل در پرداخت بدهی‌ها و تسریع در تامین ارز مورد نیاز را فراهم می‌کند. در این طرح، امکان فعال کردن بیشترین ظرفیت تولید وجود دارد و صنعتگران می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و برای فعالیت در سه شیفت کاری، برنامه‌ریزی کنند.

معاون صنایع عمومی‌ وزارت صمت با بیان اینکه افزایش بالغ بر ٢٠ درصدی تولید و صادرات ذیل این بسته حمایتی، پیش‌بینی‌ شده است، گفت: همچنین در این بسته، امکان خرید نهاده‌های تولید و تقسیط پرداختی‌ها نیز فراهم شده است.

شیخ همچنین رشد تولید و صادرات در سال ۱۴۰۳ را پیش‌بینی و اعلام کرد: طی ۱۰ ماهه امسال شاهد رشد تولید و صادرات در رشته‌های صنعتی مختلف بودیم.

این معاون وزیر صمت، در خصوص گلایه فعالان معدنی در خصوص موضوع حقوق دولتی معادن تصریح کرد: اینکه حقوق دولتی معادن امکان تقسیط در سال آینده را ندارد، درخواست دیوان محاسبات کشور بوده و وزارت صمت تنها مسئولیت ابلاغ این موضوع به واحدهای استانی را داشته است؛ اما تمام تلاش خود را در جهت حمایت از صنعتگران به کار خواهیم گرفت.

کالاهای باکیفیت ایرانی، ظرفیت جهانی شدن دارند

صمد حسن‌زاده- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی ایران- نیز در این جشنواره، ضمن ابزار خرسندی از  امکان فعالیت اقتصادی در مجارستان و راه‌اندازی وب‎سایت فروشگاه اینترنتی دفتر توسعه تجارت خانه صمت ایران در اروپا که امکان حضور و توسعه روابط تجاری را فراهم کرده است، گفت: بنده اعتقاد دارم که برای تمامی محصولات ایرانی مخصوصاً در صنایع دستی و فرش که عنوان شد و از کیفیت بالایی برخوردارند، این ظرفیت جهانی شدن وجود دارد. 

زیرساخت‌های تامین انرژی فراهم نشد، تامین انرژی به صنعتگران واگذاری شد

سید عبدالوهاب سهل آبادی- رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران-  نیز در رویداد جشنواره «تولید ملی، افتخارملی»، ضمن اشاره به موضوع با ناترازی انرژی برق و گاز که امسال بسیار مطرح بوده، تصریح کرد: طی سال جاری چند روز واحدهای صنعتی بخاطر چالش ناترازی‌، با تعطیلی روبرو شدند اما علیرغم این چالش خوشبختانه می‌توانیم بگوییم هیچ یک از صنایع ما یک نفر از نیروهای خود را تعدیل نکردند. 

وی ضمن اشاره به ابلاغیه‌ای که وزیر نیرو به وزیر صمت اعلام و عنوان کرده است که وزارت نیرو دیگر موظف به تامین برق صنایع نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته برای فراهم کردن زیرساخت‌های تامین انرژی، اقدامی صورت نگرفته و همین است که‌ امروز تامین انرژی را به عهده خود صنعتگران گذاشته‌اند.

دولت موانع را از پیش پای تولید بردارد

در ادامه این جشنواره همچین پیام باقری- نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران- نیز ضمن تاکید براینکه دولت باید از فضای تصدی‌گری فاصله گرفته و به‌جای مدیریت و تصدی‌گری، موانع را از پیش پای تولید بردارد، اظهار کرد: دولت باید منابع را به سمت خلق تولید، هدایت کند. زمانیکه دولت از تولیدکنندگان حمایت کند، فضای رقابتی هم شکل می‌گیرد. 

وی تاکید کرد: اقتصاد باید پیش‌بینی پذیر باشد و  تولید ملی کشور در زنجیره ارزش جهانی قرار گیرد و یک حرکت مداوم در رشد اقتصاد کشور است. باید بسترهای لازم جهت حمایت از تولیدکنندگان فراهم شود؛ یکی از این بسترها برای رونق اقتصاد، افزایش تولید ملی است که سبب توسعه سفره آحاد مردم و رشد اشتغال خواهد شد.

این فعال اقتصادی گفت: در بخش‌های مختلف کشور، فعالان و صنایعی که ماموریت توسعه اقتصادی کشور را دارند، بایستی تمام توان خود را به خدمت بگیرند تا با رشد در تولید و صادرات و تعادل در عرضه و تقاضا، بتوانیم به توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.

ضرورت هم‌افزایی و افزایش تعامل حاکمیت و بخش خصوصی

در ادامه بیست و دومین جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی»، محمدجعفر منتظری- رئیس دیوان عالی کشور-  ضمن تاکید براینکه بایستی پیوند محکم میان بخش خصوصی و حاکمیت تقویت شود، اظهار کرد: حقیقتاً حاکمیت و نظام کشور، بدون همراهی بخش خصوصی در امور اقتصادی، نمی‌تواند موفق عمل کند. ضمن اینکه بخش خصوصی نیز نیازمند حمایت قوای سه‌گانه است تا بتواند فعالیت کرده و به وظایف خود عمل کند. مقام معظم رهبری سال‌هاست که محور اصلی شعار سال را حول مسائل اقتصادی قرار می‌دهند و به ملاقات با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و بخش خصوصی اهمیت می‌دهند.

وی ضمن تاکید بر افزایش تعامل بخش خصوصی و حاکمیت، تصریح کرد: چرخ اقتصادی کشور به دست بخش خصوصی می‌چرخد و ۵۰ درصد رشد اقتصادی و تولید به دست بخش خصوصی است؛ فلذا افزایش تعامل و هم‌افزایی از ضروریاتی است که همه باید به آن معتقد باشند. هر سه قوه نیز در این زمینه مسئول هستند.

رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: امروز دشمن با همه توان به میدان جنگ و مبارزه آمده است؛ اما نوع جنگ تغییر کرده و دشمن برای از پای درآوردن ملت و شکست نظام، جنگ اقتصادی را شروع کرده است؛ در این خصوص رسماً اعلام شده که از فروش نفت ایران جلوگیری می‌شود و آن را به ۱۰۰ هزار بشکه کاهش می‌دهند. امروز که با جنگ اقتصادی مواجه هستیم وظیفه همه است تا در سنگر اقتصاد به مقابله با دشمن بپردازند. امروز فعالان اقتصادی در سنگرهای مهمی هستند که باید حملات دشمن را دفع کرده و توانمندی را به مرحله ظهور برسانند و در جنگ اقتصادی سهم خود را ایفا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha