جعفر مرادی حقیقی امروز ۲۹ بهمن در این کارگاه آموزشی مدیریت جامع حوزه آبخیز، اظهار کرد: طرح الگویی مدیریت جامع در حوزه آبخیز دامغانرود در سطح و گسترهای به وسعت ۱۲۷ هزار هکتار اجرایی شد.
وی از مدیریت یکپارچه و جامعنگر حوزههای آبخیز به عنوان یکی از استراتژیها و سیاستهای راهبردی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نام برد و افزود: استان سمنان در اجرای طرح مدیریت جامع از استانهای پیشرو در کشور است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اهداف اجرای طرح مدیریت یکپارچه حوزههای آبخیز دستیابی به توسعه پایدار است، ادامه داد: برای دستیابی به این هدف لازم است تا تمام پروژهها و فعالیتهای بخشهای مرتبط با جنگل، مرتع، بیابان و آبخیزداری و همچنین اقدامات مرتبط با حوزه حفاظت و امور اراضی با در نظر گرفتن نقش و جایگاه مشارکت مردم بهصورت یکپارچه انجام شود.
وی با بیان اینکه مدیریت یکپارچه در حوزه آبخیز یک فرآیند مدیریتی چندجانبه است اظهار کرد: با اجرای طرح مدیریت یکپارچه در حوزه آبخیز، مردم در تصمیمگیری، برنامهریزی، اجرا و نگهداری از اقدامات انجامشده مشارکت میکنند. ضمن اینکه با تحقق این مهم، زمینه واگذاری مدیریت و بهرهبرداری پایدار از منابع به مردم نیز فراهم میشود.
مرادی حقیقی به بیان دستاوردهای اجرای این طرح در استان پرداخت و خاطرنشان کرد: اجرای این طرح به حفظ منابع پایه از جمله آب و خاک، حفظ و بهبود تنوع زیستی، ارتقا و بهبود معیشت جوامع محلی، کاهش فرسایش و رسوب و جلوگیری از بروز سیلاب در منطقه کمک کرده است.
وی بهود پوشش گیاهی را از دیگر دستاوردهای اجرایی شدن این طرح برشمرد و افزود: اجرای این طرح همچنین نقش بسزایی در کاهش اثرات خشکسالی، افزایش بهرهوری در منابع طبیعی و افزایش پوشش گیاهی جنگلها، مراتع و اراضی بیابانی مستعد دارد.
انتهای پیام
نظرات