• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403112820575
  • خبرنگار : 50622

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران:

وضعیت تالاب‌های کشور هشدار دهنده اما هنوز قابل برگشت است

وضعیت تالاب‌های کشور هشدار دهنده اما هنوز قابل برگشت است

ایسنا/البرز رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، وزارت نیرو باید حق‌آبه ۱۰ میلیارد مترمکعبی تالاب‌های کشور را تضمین کند.

به گزارش ایسنا، مقداد جور غلامی در نشست تخصصی مدیریت مشارکتی تالاب‌های کشور که روز یکشنبه ۲۸ بهمن در دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: تالاب‌ها که به مثابه کلیه‌های زمین، نقش مهمی درحفظ تنوع زیستی، تعدیل آب و هوا و تامین معیشت جوامع محلی داشته‌اند؛ امروزه با چالش‌های جدی چون خشکسالی، تغییر کاربری اراضی و بهره برداری ناپایدار مواجه شده‌اند.

وی افزود: برای مدیریت پایدار تالاب‌ها، مدیریت مشارکتی با محور اقلیمی را پیشنهاد می‌کنم، این مدیریت می‌تواند آینده درخشان تالاب‌ها را دوباره بازسازی کند.

جورغلامی ادامه داد: موضوع مهم دیگر، تلاش‌های احیاء و اقدامات امید بخش در زمینه مدیریت تالاب‌ها است که در این راستا مشارکت محلی و پروژه‌ای که سازمان محیط زیست با محوریت ملی شروع کرده، نتایج خوبی را در تالاب‌های کشور رقم زده‌ است.

وی بیان کرد: دو رویکرد مشارکت جوامع محلی و تنوع بخشی به درآمدها و بعد اجرای کشاورزی هوشمند اقلیمی توانسته فشار بر منابع آبی را به حداقل برساند.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار کرد: برای رسیدن به مدیریت پایدار تالاب‌ها، موضوع سیاست‌های مالی و مشوق‌های اقتصادی مطرح و مهم است و ارائه شیوه‌های معیشتی جایگزین در این زمینه می‌تواند نقش موثری داشته باشد.

وی افزود: دو چالش عمده در سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی داریم که یکی کمبود نیروی انسانی است و باید با رویکرد مشارکت دنبال شود و دیگری کمبود منابع مالی است که می‌تواند با ایجاد کانال‌های مالی جدبد در چارچوب مسئولیت‌های اجتماعی برای وزارت نفت و صمت به انجام برسد.

وی گفت: موضوع دیگر قوانین و مقررات است که می‌تواند پایداری مدیریت و بهره برداری پایدار تالاب‌ها را شکل دهد. در برنامه هفتم توسعه، تضمین حق آبه ۱۰ میلیارد متر مکعبی تالاب‌ها عنوان شده که این امر بسیار مهم بوده و اجرای آن به وزارت نیرو واگذار شده‌ است.

 وی ادامه داد: ارائه فناوری‌های نوین می‌تواند آمار دقیقی از وضعیت به هنگام و روزآمد از وضعیت تالاب‌ها ارائه کرده و استفاده از گونه‌های مقاوم به تغییرات اقلیمی می‌تواند در این بخش کمک کننده باشد.

جور غلامی در ادامه این نشست گفت: بحث مهمتر حمایت از تحقیقات علمی است که دانشکده منابع طبیعی می‌تواند همراه و همکار سازمان محیط زیست به ویژه در بخش تغییرات اقلیمی در پیمودن این راه باشد.

وی افزود: حاکمیت و مشارکت ذی نفعان و مشارکت جوامع محلی و همکاری بین بخشی موضوعی است که در این زمینه در کشور ما کاستی‌هایی دارد.

جورغلامی عنوان کرد: بیشتر تخریب‌ها و آسیب‌های تالاب‌ها ریشه در عدم انسجام سازمانی دارد و در این راستا سازمان محیط زیست به عنوان بازیگر اصلی باید با طیف وسیعی از مراکز همکاری کند.

وی ادامه داد: بر اساس طبقه بندی کنوانسیون رامسر، تالاب صالحیه البرز جزء تالاب‌های داخلی قرار گرفته‌ است.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت تالاب‌های کشور هشدار دهنده اما قابل برگشت است و در این راستا، بازیابی و احیاء مشارکت جوامع محلی، مدیریت یکپارچه منابع آبی و تعهد به اجرای قوانین و مشوق‌های اقتصادی را لازم دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha