پنجمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان گیلان امروز، ۲۷ بهمن به پیشنهاد استاندار گیلان با هدف توجه بیشتر مدیران به این مراکز با حضور اعضا در آسایشگاه معلولین رشت برگزار شد.
هادی حقشناس، استاندار گیلان در این نشست اظهار کرد: از ۴۹۳ نفری که در آسایشگاه سالمندان رشت زندگی میکنند نیمی از آنها سالمندان بی سرپرست هستند، حوادث و اتفاقات قابل پیش بینی نیستند، این تلنگری برای همه ما مدیران است تا بیشتر به این مراکز توجه کنیم.
وی با بیان اینکه زندان، محصول ناکارآمدی بقیه بخشها و دستگاههاست، افزود: اگر همه دستگاهها کارآمد باشند، آسیبهای اجتماعی کاهش مییابد. وقتی جلسات در چنین مکانهایی برگزار شود تمرکز بیشتری انجام میگیرد، باید در نظام آموزش و پرورش یا مجموعه صنعت برنامه ریزیها کارآمدتر شود.
استاندار گیلان بیان کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۱۴ هزار ولادت و ۱۶ هزار وفات در استان داشتیم، این نشان میدهد که رشد منفی جمعیتی ما شروع شده و اولین جایی که آسیب میبیند مدارس ما هستند که باید از فرصت مولدسازی به صورت جدی در فضاهای آموزشی استفاده کنیم.
حقشناس با اشاره به تشکیل کمیته برنامه ریزی برای تاسیس هنرستانهای جوار کارخانجات و مدارس گفت: باید برای مدارس فرسوده مولدسازی اجرا شود، هر مدرسهای که اگر تا پنج سال آینده دانشآموز ندارد، با برنامه ریزی و مولدسازی به محل گردشگری و بومگردی تبدیل شود.
وی با تأکید بر اینکه کارآمدی نظام آموزشی به کاهش آسیبهای اجتماعی کمک میکند، گفت: اگر مدرسه و نظام آموزشی در کنار سایر بخشها کارآمد شود و سخت افزار و نرم آفزار درست باشد، آسیبهای اجتماعی کاهش مییابد.
سیدمهدی فلاح میری، دادستان گیلان هم در این جلسه با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: با توجه به آمار جمعیت و فرزندآوری باید خیلی بیشتر به آینده و مراکز نگهداری و مراقبت از سالمندان توجه کنیم.
وی افزود: آنچه به عنوان مدعی العموم میبینم باید به فکر نسل جوان بخصوص دانش آموزان متوسطه اول باشیم، در همین استان که جغرافیای دانشمندپروری بوده آمار بازمانده از تحصیل نگران کننده است.
فلاح میری با اشاره به افتتاح مرکز شوق زندگی ویژه فرزندان بزه دیده، گفت: مجتمع شوق زندگی با هدف حمایت از اطفال و نوجوانان بزهدیده و ایتام تاسیس شده زیرا رفت و آمد این قشر در دادسرها به لحاظ قرارگیری در معرض جرادم خشن مطلوب نبود، از این رو این مرکز تاسیس شده و نیازمند حمایت تجهیزاتی هستیم.
دادستان گیلان گفت: در این مرکز برای تمام نوجوانان بزه دیده، فراری از خانه و آسیب اجتماعی دیده پرونده تشکیل میشود، ۲ دادگاه و یک قاضی هم آنجا مستقر هستند تا روند تشکیل پرونده به سهولت انجام گیرد و سرنوشت نوجوان تعیین تکلیف شود. تاکنون در ۸ استان کشور افتتاح شده و امیدواریم با همکاری سایر دستگاهها به زودی در گیلان هم افتتاح شود.
اللهیار مصباحی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان هم در این نشست با اشاره به اهمیت تاسیس هنرستانهای جوار کارخانجات و صنایع، تصریح کرد: براساس سند تحول بنیادین دانشاموزان ما باید هنگام فارغ التحصیلی یک مهارت داشته باشند، از این رو راه اندازی و بازطراحی هنرستانهای جوار با مشارکت صنایع و آموزش و پرورش ابلاغ شده است.
وی افزود: با بررسی اداره کل آموزش و پرورش ما ۵۰۰ واحد آموزشی بلااستفاده در استان داریم که ۱۲۱ واحد قابل واگذاری هستند و فرصت خوبی است تا از این ظرفیت برای تاسیس مدارس جوار کارخانجات استفاده کنیم.
مصباحی ادامه داد: هنرستانهای جوار غیر دولتی بوده و تحت پوشش کارخانجات هستند که فرصت خوبی برای مهارت آموزی و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنایع است، در شهرستان رشت در بخش سنگر در حال حاضر یک هنرستان با ۳۲۰ دانش آموز داریم که با استقبال خوبی مواجه است.
محمدحسین رمضانی، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان هم در این نشست با بیان اینکه شورای آموزش و پرورش بزرگترین شوراست که مخاطبین خوبی از اولیا، فرهنگیان و دانشآموزان دارد، اظهار کرد: نمیتوانیم از رنج جسمی سالمندان و معلولین این آسایشگاه کم کنیم، اما میتوانیم با حمایتهای عاطفی و اجتماعی به این عزیزان کمک کنیم. همچنین میتوان با برنامه ریزی بازدیدهای دانشآموزی از آسایشگاه سالمندان مانند گذشته، فرهنگ نگهداری از سالمندان را در خانه و کنار خانواده نهادینه کنیم.
وی با اشاره به دستور کار پنجمین جلسه شورای آموزش و پرورش افزود: درصدد احداث مدرسه استثنایی در دورههای ابتدایی، پیش حرفهای و حرفهای در جوار آسایشگاه معلولین جهت خدمت رسانی به دانشآموزان ذینفع هستیم. همچنین در بررسیهای اداره کل بازرسی از مصوبات جلسه شورای آموزش و پرورش محرز شد که علی رغم تصویب پرداخت بودجه سرویس دانش آموزان مدرسه استثنایی توسط شهرداری تاکنون اجرایی نشده است.
رمضانی گفت: بررسی موانع پروژه استخر فرهنگیان رشت، ساماندهی مدارس کانکسی، احداث فضاهای آموزشی در مجتمعهای بالای ۲۰۰ واحد مسکونی، صدور مجوز تخریب ساختمانهای فرسوده جهت بازسازی، ایجاد هنرستانهای جوار کارخانجات و شهرکهای صنعتی از جمله دستورجلسه امروز هستند که مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
علی دقیق، مدیرکل نوسازی مدارس گیلان هم در این جلسه اظهار کرد: از ۳۲۰۰ فضای آموزشی استان، ۲۰ درصد تخریبی و نیازمند مقاوم سازی هستند.
وی افزود: براساس قانون در مجتمعهای بالای ۲۰۰ واحد مسکونی باید فضای آموزشی احداث شود که براساس آخرین مجوز مقرر شده در کلسه طرحهای مسکن مهر استان ۵۰ درصد فضاهای آموزشی توسط اداره نوسازی و ۵۰ درصد توسط اداره کل راه و شهرسازی احداث شود.
مدیرکل نوسازی مدارس گیلان با اشاره به ابلاغ نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزش و پرورش با هدف محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی، تصریح کرد: در این راستا اولین هدفگذاری حذف مدارس سنگی، کانکسی و ... بود و نگاه این است که با اعتبارات دولتی مدارس را تکمیل نکنیم.
دقیق گفت: در استان ۴ مدرسه کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز در تالش، رودسر و دیلمان، ۷ مدرسه تخریبی با ۷۷ کلاس درس و ۱۴ پروژه مدرسه نیمه تمام با ۸۳ کلاس درس در دست اجرا داریم.
سیدعلی حسینی، مدیرعامل آسایشگاه معلولین و سالمندان گیلان هم در این جلسه ضمن قدردانی از حضور استاندار و مدیران کل در آسایشگاه معلولین رشت، اظهار کرد: در حال حاضر ۴۹۳ معلول جسمی و سالمند در آسایشگاه معلولین رشت زندگی میکنند که ۱۱ نفر مرد و ۸۲ زن با مشکل جسمی و ۱۵۵ سالمند مرد و ۱۳۸ سالمند زن هستند.
وی افزود: همیشه مدیون کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم هستیم، براساس برنامه ریزیها هزینههای جاری آسایشگاه در امسال ۶۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پیش بینی شده بود که ۱۸ میلیارد آن از محل کمکهای مردمی بود، اما به لطف خدا و کمک مردم تاکنون ۱۵ میلیارد تومان از محل کمکهای مردمی و بیش از پیش بینی تا این زمان تامین شده است. برای سال آتی هم هزینهها را ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد کردیم که سهم کمکهای مردمی ۲۳ میلیارد تومان است. قطعا اگر بتوانیم با کارخانجات و صنایع ارتباط خوبی بگیریم بسیاری از مشکلات مجموعه حل میشود.
انتهای پیام
نظرات