دکتر سعید جوان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به پایش مستمر واحدهای پرورش طیور صنعتی، روستاها و زیستگاههای طبیعی پرندگان آبزی در استان گیلان، گفت: برای در امان ماندن از خسارتهای غیر قابل جبران شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، دامپزشکی گیلان هر ساله اقدامات گستردهای را برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری انجام می دهد.
وی افزود: با توجه به تغییرات فصلی، سرمای هوا و شروع مهاجرت پرندگان وحشی و خطر وقوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به ویژه در صنعت طیور از ابتدای فصل سرما تاکنون، جلسه ستاد پیشگیری و کنترل بیماری فوقالذکر به منظور آگاهیبخشی از اقدامات پیشگیرانه و تاکید بر تشدید مسائل بهداشتی و قرنطینهای در مرکز استان و شهرستانها برگزار شد و اقدامات پیشگیرانه توسط اداره کل دامپزشکی و دستگاه های مرتبط در حال انجام است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی گیلان تصریح کرد: هماهنگی همه دستگاههای مرتبط با صنعت طیور برای پیشگیری و کنترل بیماری در استان ضرورت داشته و استمرار این همکاریها در رعایت هرچه بیشتر مسائل امنیت زیستی و آموزش نیروهای دست اندرکار این صنعت بسیار مهم است.
جوان گفت: پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوآنزا محسوب شده و به وسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و مدفوع، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل میشود.
وی با تاکید بر لزوم حفظ هوشیاری فعالان صنعت طیور و پرورشدهندگان طیور بومی و صنعتی، خاطرنشان کرد: فعالان حوزه پرورش طیور بومی و صنعتی ضمن توجه جدی به توصیههای کارشناسان و متخصصان دامپزشکی، اصول امنیت زیستی را رعایت کرده و از تماس پرندگان پرورشی با پرندگان مهاجر جلوگیری کنند.
معاون سلامت دامپزشکی گیلان با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۱۵۴۵ مورد بازدید و مراقبت فعال از واحدهای مرغداری صنعتی انجام شده است، گفت: ۴۹۶۰ مورد بازدید از واحدهای نگهداری طیور بومی در روستا و بازارهای محلی و ۵۰۱ مورد پایش زیستگاه ها و تالاب های طبیعی به عنوان محل های فرود پرندگان مهاجر نیز انجام شده است. همچنین ۱۵۰۱ جلسه کلاس آموزشی برگزار شده است.
انتهای پیام
نظرات