علی ربیعی روز شنبه در کارگاه تخصصی«جوان، جامعه و کنشگری اجتماعی»در جشنواره ملی اتفاق در تبریز اظهار کرد: وجود جوانان در هر کشوری، سرمایه اصلی و موتور حرکتی است که جامعه را به جلو حرکت میدهد، بسیاری از کشورهایی که در روند مدرنیزاسیون هستند، پایههای اصلی توسعه یعنی جوانان تحصیل کرده، ندارند درحالی که کشور ما مملو از این پایهها است پس قطعا ما میتوانیم.
وی با بیان اینکه با افزایش مهارت در جوانان و بهرهوری میتوان فقدان سرمایه گذاری را جبران کرد که در دولت چهاردهم مورد توجه قرارگرفته است، افزود: فقدان مهارت باعث شده منابع انسانی به سرمایه انسانی تبدیل نشود و سرمایه انسانی ما تا امروز اقتصادی نشده است.
ربیعی یادآور شد: تعداد افراد جوانی که شاغل و یا درحال مهارت آموزی و تحصیل نیستند در کشور ما به ۳۷ درصد رسیده است، وقتی نرخ بیکاری جوانان به ۲ برابر نرخ بیکاری متوسط کشور برسد آژیر خطر بوده و بحرانهای اجتماعی رخ میدهد.
وی تاکید کرد: فقدان سرمایه گذاری مناسب، یکی از دلایل اصلی عدم بهره گیری مناسب از ظرفیت جوانان است و تا به امروز هنوز به تعداد شغل قبل از تحریم و کرونا نرسیده ایم. جوانان جامعه ای می توانند موثر باشند که مهارت فنی و ارتباطی و اجتماعی کار تیمی داشته باشند،این موارد در بین جوانان ما کم است و گویا سیاستگذاریها و قوانین بر اساس انقلاب صنعتی اول است و ما در انقلاب صنعتی چهارم زندگی میکنیم.
وی گفت: در کشور ما، سهم بهره وری کل عوامل از رشد اقتصادی منفی ۱۰ درصد است، درحالی که این نرخ در شرق آسیا مثبت ۳۰ درصد است و این موضوع به آموزش و پرورش و جوانان ما بستگی دارد. جوانان هرچه میتوانند باید به مهارت خود بیفزایند و یکی از راههای شکوفایی و بهبود وضعیت کشور، نهادهای مدنی هستند که میتوانند به ظرفیت دولت بیفزایند.
معاون فرهنگی معاون اول رئیس جمهور نیز در میز تخصصی جوانان و جامعه گفت: تشکیل خانواده و ازدواج به هنگام؛ ضرورت جامعه جوان است.
سید ضیا هاشمی اظهار کرد: حضور شما و فعالیتهای جوانان موجب می شود که شبکه های ارتباطی تقویت شود و این تقویت مبنی بر اعتماد و آگاهی است.
وی ادامه داد: هر کدام از سمن ها و جوانان یک چراغی را می توانند روشن کنند که نور افشانی کند.
هاشمی با بیان اینکه امروز در هفته جوان قرار داریم و یکی از این روزها به نام ازدواج به هنگام نامگذاری شده است، گفت: خانواده و ازدواج به هنگام، برکت های مختلفی دارد و رشد تعهد اجتماعی و پرورش انسان ها و اخلاق مداری را در پی خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات