در کتاب طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور، عناوین و توضیحات ۱۶۳ طرح برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور که در سال ۱۴۰۳ برای رفع نیازهای کشور انجام شده، معرفی شده است. بر اساس دادههای منتشر شده، دانشگاه صنعتی اصفهان از نظر میزان مشارکت اعضای هیئتعلمی در جایگاه سوم کشور بعد از دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی مشهد با تعداد ۳۶۸ عضو هیئتعلمی، بیشترین همکاری را با مجریان پروژهها داشته است.
از جمله این طرحها مربوط به طراحی، راهاندازی سامانه جامع تندرستی و ارزیابی وزارت علوم تحقیقات و فناوری(ستاو) به مدیریت مرکز تربیتبدنی دانشگاه صنعتی اصفهان است که به پیشنهاد مجتبی بابایی خورزوقی و مهناز منشوری به کارفرمایی اداره کل تربیتبدنی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری به ثبت رسیده و اجرایی شده است.
سامانه جامع تندرستی و ارزیابی وزارت علوم تحقیقات و فناوری(ستاو)، در راستای یکپارچهسازی و همافزایی تجهیزات، امکانات، زیرساختها، دورهها و برگزاری انواع رویدادهای ورزشی در دانشگاههای کشور طراحی و راهاندازی شده است. این سامانه علاوه بر ارائه خدمات متفاوت در حوزه علوم ورزشی، جهت رصد و پایش سلامتی و تندرستی دانشجویان مورداستفاده قرار گرفته است.
طرح دوم مربوط به مطالعه و امکانسنجی استفاده از فیلترهای نانو کامپوزیتی برای تصفیه پساب به مدیریت پژوهشکده نانوفناوری و مواد پیشرفته و توسط مهدی بازرگانیپور انتخاب شده است. هدف از این طرح امکان استفاده از پساب صنایع و تصفیه مجدد آن با استفاده از فیلترهای نانوکامپوزیتی است. از طرفی عمر مفید فیلترها هم یکی از چالشهای صنعت بوده که سعی شده است امکانسنجی افزایش عمر مفید این فیلترها تاحدامکان افزایش یابد. طرح منتخب سوم توسط پژوهشکده اویونیک اجرا شده است که مربوط به طراحی و ساخت کامپیوتر پرواز ماژول مدل -7540MFC 6 و اجرای شهابالدین رحمانیان است.
دستگاه 7540-MFC یک کامپیوتر کنترل پرواز برای نصب و استفاده روی انواع پرندههای با ابعاد متوسط تا بزرگ است. تراشه مرکزی این تجهیز از سری 7000 Zynq با دو هسته پردازشی A9 Cortex انتخاب شده است. به همراه یک گیگابایت حافظه رم این کامپیوتر توانایی اجرای انواع سیستمعاملهای بلادرنگ را دارا است. پنج درگاه اترنت یک گیگابیتی، سه درگاه RS232، دو درگاه RS422 به همراه ورودی/ خروجیهای دیجیتال امکان اتصال و برقراری ارتباط با انواع تجهیزات پرواز را فراهم کرده است.
این کامپیوتر از سیستم عاملهای Time-Real مختلف پشتیبانی میکند و بردهای الکترونیکی آن با استاندارد 6012D-IPC و 600J-A-IPC کالس طراحی و ساخته شدهاند. طراحی این سیستم بهضرورت ماژولار و قابلتوسعه است و در برابر شوک و لرزش مقاوم است، همچنین بازه دمایی کاری آن از ۳۰- تا ۸۵+ درجه سانتیگراد است.
علاقهمندان میتوانند برای دریافت این کتاب بهصورت الکترونیکی، به سایت دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم به نشانی https://industry.msrt.ir/fa/news/90145 مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات