• جمعه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۸:۳۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403112619449
  • خبرنگار : 71628

پافشاری اعضای ناتو بر مشارکت در مذاکرات صلح اوکراین

پافشاری اعضای ناتو بر مشارکت در مذاکرات صلح اوکراین

در حالی که کشورهای اروپایی و وزرای دفاع ناتو بر مشارکت در روند صلح میان اوکراین و روسیه با میانجیگری آمریکا پافشاری می‌کنند و نگران کنار گذاشته شدن از این مذاکرات و پیامدهای آن هستند، دبیرکل ناتو طی اظهاراتی این نگرانی‌ها را کم‌اهمیت جلوه داده و تاکید کرد که آنچه اهمیت دارد، پایان دادن سریع به جنگ اوکراین با راهکاری «با دوام» است.

به گزارش ایسنا، در میان نگرانی پایتخت‌های اروپایی برای مشارکت در مذاکرات صلح اوکراین با میانجیگری آمریکا، «مارک روته» دبیرکل ناتو، روز پنج‌شنبه گفت که اوکراین باید در بحث‌ها درباره آینده خود مشارکت داشته باشد اما نگرانی‌ها مبنی بر این‌که اروپایی‌ها و کی‌یف توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا کنار گذاشته شده‌اند را کم‌اهمیت جلوه داد.

نشریه پالتیکو با انتشار این مطلب نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه چهارشنبه، با تماس مستقیم با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه آغاز و متحدان اروپایی آمریکا را شوکه کرد. او نشان داد که عملا، مذاکرات صلح درباره درگیری طولانی‌مدت اوکراین را با همتای روس خود آغاز کرده است.

روته در این باره به خبرنگاران گفت: البته، این بسیار مهم است که اوکراین در همه‌ چیزهایی که درباره اوکراین اتفاق می‌افتد، از نزدیک مشارکت داشته باشد.

او افزود: شما فراموش کرده‌اید اشاره کنید که (ترامپ) همچنین یک تماس تلفنی طولانی با رئیس‌جمهور زلنسکی(اوکراین) داشت. یک همگرایی واضح در حال ظهور است: ما همه صلح در اوکراین را می‌خواهیم، هرچه زودتر بهتر. ما همه می‌خواهیم اوکراین در بهترین موقعیت ممکن باشد.

آمدن «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا به اروپا نیز جنجال‌های زیادی به‌پا کرد. هگست که در اولین سفرش به بروکسل پس از تأیید توسط سنای آمریکا بود، چهارشنبه در مقر ناتو به همتایان خود گفت که زلنسکی هیچ شانسی برای بازگرداندن اوکراین به مرزهای قبل از سال ۲۰۱۴ ندارد. 

او همچنین امیدها برای پیوستن کی‌یف به ناتو را از بین برد که زلنسکی در پاسخ، با اشاره به اظهارات دولت فعلی و دولت پیشین آمریکا در این‌باره گفت: فکر نمی‌کنم که این درها واقعا باز بوده‌اند.

روز پنج‌شنبه، هگست از تلاش‌های ترامپ برای تعامل با پوتین تمجید کرد و به خبرنگاران گفت: شما دیروز شاهد بودید که رئیس‌جمهور ترامپ که خودش بهترین مذاکره‌کننده روی کره زمین است، دو طرف را گرد هم آورد تا به یک صلح مذاکره‌شده برسند که در نهایت چیزی است که همه می‌خواهند.

با این حال، چندین تن از وزرای دفاع ناتو، از جمله از سوئد، استونی و کانادا نیز تأکید کردند که اوکراین باید در هرگونه مذاکرات صلح مشارکت داشته باشد. 

«جان هیلی» وزیر دفاع انگلیس گفت: «هیچ مذاکره‌ای درباره اوکراین بدون حضور اوکراین در کار نخواهد بود.»

به گفته «روبن برکلمانس» وزیر دفاع هلند نیز در  گفت‌وگو با خبرنگاران تاکید کرد: «مهم‌ترین [چیز] این است که هیچ مذاکره‌ای درباره معماری امنیتی اروپا بدون مشارکت اروپایی‌ها انجام نشود».

دبیرکل ناتو با تاکید بر دست یافتن به راهکاری با دوام برای پایان دادن با جنگ اوکراین گفت که «عامل اساسی این است که مذاکرات صلح، برخلاف توافق‌های مینسک در سال ۲۰۱۴ که نتوانستند تجاوز ۱۰ ساله روسیه در منطقه دونباس در شرق اوکراین را متوقف کنند و از حمله تمام‌عیار پوتین به اوکراین هشت سال بعد جلوگیری نکردند، راهکاری پایدار باشد».

دونالد ترامپ، پیش از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وعده داده بود چند ساعت پس از بازگشت به کاخ سفید، به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. اگرچه این وعده با گذشت نزدیک به یک ماه از بازگشت او به کاخ سفید عملی نشده، اما او در اولین فرمان‌های اجرایی خود کمک‌های تسلیحاتی واشنگتن به اوکراین را به مدت ۹۰ روز متوقف کرد.

طبق تحلیل‌ها، برنامه ترامپ برای صلح در اوکراین ممکن است شامل ترغیب یا وادار ساختن کی‌یف به واگذاری بخشی از سرزمین‌های خود به روسیه باشد.

رئیس جمهور آمریکا، شامگاه چهارشنبه گذشته، در ۲ تماس جداگانه با پوتین و زلنسکی برای پایان دادن به مناقشه اوکراین گفت‌وگویی تلفنی داشت.

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، این تماس‌ها بدون هرگونه هشدار یا اطلاعی به کشورهای اروپایی صورت گرفته و به شوک و ترس مقامات اروپایی از نداشتن نقشی در مذاکرات احتمالی اوکراین دامن زده است.

با این وجود، ترامپ عصر پنج‌شنبه مجددا در شبکه تروث سوشال نوشت: روز گذشته صحبت‌های بسیار خوبی با روسیه و اوکراین داشتم. فرصت فرصت خوبی برای پایان دادن به جنگ خونین اوکراین وجود دارد.

تمجید رئیس‌جمهور آمریکا از تماس‌های تلفنی خود با رؤسای جمهور روسیه و اوکراین درحالی است که به باور مقامات اروپایی، ترامپ «اوکراین را فروخته است.» زیرا «ترامپ حتی پیش از شروع مذاکرات، همه خواسته‌های پوتین را برآورده کرد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha