• جمعه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۰:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403112619417
  • خبرنگار : 71589

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از ربات‌سازی مخفیانه اپل تا نقش نوشیدن شیر بر تاثیر داروها

از ربات‌سازی مخفیانه اپل تا نقش نوشیدن شیر بر تاثیر داروها

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز جمعه، ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

اپل مخفیانه در حال ساخت ربات انسان‌نماست

گزارش‌ها حاکی از آن است که شرک اپل به صورت مخفیانه در حال توسعه یک ربات انسان‌نمای قدرتمند برای رقابت با چین، شرکت تسلا و دیگر رقبای خود است.

نقش نوشیدن شیر در افزایش تاثیر داروهای خوراکی

محققان می‌گویند نوشیدن شیر همزمان با مصرف برخی از داروهای خوراکی موجب بهبود اثربخشی آن داروها می‌شود، چرا که شیر، جذب برخی از داروهای خوراکی را بهبود می‌بخشد.

راه‌اندازی اولین مرکز پردازش سریع ملی در بهار سال ۱۴۰۴

رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با بیان این که از آنجا که سه فاکتور دانش و مهارت، زیرساخت داده و زیرساخت محاسباتی اضلاع تشکیل دهنده توسعه فناوری هوش مصنوعی هستند، تأمین زیرساخت‌های پردازشی قدرتمند، نقشی حیاتی در توسعه این حوزه ایفا می‌کند، گفت: در همین راستا، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در جهت فراهم کردن این امکان برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان، همچنان روال قبلی برای پرداخت یارانه بهره‌برداری از زیرساخت‌های پردازشی را تا زمان راه‌اندازی اولین مرکز پردازش سریع ملی ادامه خواهد داد.

ضریب نفوذ ۶۴ درصدی صندوق نوآوری در زیست‌بوم فناوری کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان این که در صندوق نوآوری تلاش می‌کنیم در حد توان، هیچ شرکت دانش‌بنیانی به دلیل مشکل وثایق، از دریافت تسهیلات محروم نشود، گفت: ضریب نفوذ صندوق در زیست‌بوم فناوری کل کشور ۶۴ درصد است.

ضرورت تشکیل کنسرسیومی از دانش‌بنیان‌ها برای نقش‌آفرینی در حوزه‌های مهم کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی در تبریز بر ضرورت تشکیل کنسرسیومی از دانش‌بنیان‌ها برای نقش‌آفرینی در حوزه‌های مهم کشور تاکید کرد.

خفت گیری از دانشجویان کوی دانشگاه سابقه داشت/دانشجویان صبور باشند، قول می‌دهیم امنیت را تامین کنیم

معاون دانشجویی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه خفت‌گیری از دانشجویان کوی دانشگاه سابقه داشت، گفت: دانشجویان صبور باشند، قول می‌دهیم امنیت این منطقه را با کمک نیروی انتظامی و با تمهیداتی نظیر افزایش روشنایی خیابان‌ها، افزایش تعداد گشت‌های انتظامی و غیره تامین کنیم.

درخواست دانشگاه تربیت مدرس مبنی بر افزایش امنیت در فضاهای اطراف دانشگاه

در پی ضرب و جرح منجر به فوت ناگوار دانشجوی دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس ضمن ابراز همدردی با خانواده وی، اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران، پیگیری فوری و جدی این موضوع از سوی مسؤولان انتظامی و قضایی و ارتقای امنیت در فضاهای اطراف دانشگاه را خواستار شد.

پرداخت ۱۵ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها از سوی صندوق نوآوری در سال جاری

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در نشستی با شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور در دانشگاه مراغه از پرداخت ۱۵ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها از سوی این صندوق در سال جاری خبر داد.

بررسی چالش‌های هوشمندسازی صنایع در بزرگترین رویداد هوش مصنوعی کشور

بزرگترین گردهمایی فعالان هوش مصنوعی ایران در همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی روز یکشنبه ۲۸ بهمن با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود.

گام نوین دانشگاهیان برای بازیافت سبز بطری‌های پلاستیکی

در راستای کاهش زباله پلاستیکی و بازیافت آنها، از سوی محققان دانشگاهی رویدادهایی با عنوان ودیعه بر بطری‌ها در دانشگاه‌های تهران و شریف برگزار می‌شود.

جمینای از حالا مکالمات گذشته را به یاد می‌آورد

طبق اعلام شرکت گوگل، هوش مصنوعی «جمینای ادونس»(Gemini Advanced) اکنون می‌تواند مکالمات گذشته را به خاطر بیاورد تا پاسخ‌های بهتری ارائه دهد. این ویژگی قبل از اینکه به زبان‌های دیگر در دسترس قرار گیرد، ابتدا به زبان انگلیسی منتشر می‌شود.

نشریه دانشجویی "تواصی" منتشر شد

نشریه دانشجویی "تواصی" با محوریت انقلاب اسلامی و پس از یک وقفه چندساله منتشر شد.

تولید باتری لیتیوم–سولفور نانویی با قابلیت ذخیره‌سازی ۲ برابر انرژی و اثر محیط‌زیستی کمتر

پژوهشگران در یک دستاورد نوآورانه، طراحی از یک باتری‌ را ارائه داده‌اند که می‌تواند با استفاده از مواد کمتر آلاینده و بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، ظرفیت ذخیره‌سازی انرژی را به‌طور چشمگیری نسبت به باتری‌های لیتیوم–یون افزایش داده و چالش‌های محیط‌زیستی ناشی از تولید آن‌ها را کاهش دهد.

تعدیل نیروی ۱۰ درصدی رقیب «اسپیس‌ایکس»

شرکت فضایی خصوصی «بلو اوریجین»(Blue Origin) متعلق به جف بزوس قصد دارد ۱۰ درصد از نیروی کار خود را که معادل حدود ۱۴۰۰ کارمند است، تعدیل کند.

اولین المپیاد ملی علمی-مهارتی دانشجویان دارای معلولیت برگزار می‌شود

با برگزاری نخستین المپیاد ملی علمی-مهارتی دانشجویان دارای معلولیت در ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، دانشجویان در رشته‌های مختلف، از طراحی طلا و جواهر تا رباتیک، فرصت نمایش مهارت‌های خود را خواهند داشت. این رویداد با حمایت بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی به‌دنبال ایجاد زمینه‌ای برای پیشرفت و توسعه است.

«تعامل و شبکه‌سازی» مهم‌ترین کارکرد فضاهای کار اشتراکی

مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری با تأکید بر نقش گروه‌سازی و مشارکت آزادکارها در فضای کار اشتراکی گفت: از فضاهای کار اشتراکی، فعالیت‌هایی از جنس پیش شتابدهی مورد انتظار است و ایجاد بستر تعامل و شبکه‌سازی، از مهم‌ترین کارکردهای فضاهای کار اشتراکی نوآوری است.

تولید دستگاه تست نشتی هوا با نصف قیمت نمونه مشابه خارجی

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید دستگاه تست نشتی (لیک تستر) هوا با نصف قیمت نمونه مشابه خارجی شده‌ است که سالانه حدود ۲۰۰ هزار دلار صرفه‌جویی ارزی به همراه دارد.

هاشمی: به انتقادهای سازنده توجه کنیم/عزیز: دستاوردهای دانشگاهی را حفظ کنیم

در روزهای مقارن با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اقدام به برگزاری میزگردی با حضور فعالان دانشجویی کرد، در این نشست دانشجویی، سید احسان هاشمی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران بر توجه به انتقادهای سازنده برای اصلاح امور در فضای دانشگاهی و پیام عزیز فعال حوزه دانشجویی نیز بر حفظ دستاوردهای دانشگاهی برای ادامه حرکت رو به رشد تاکید داشتند.

جزئیات ترمیم ثبت‌نام دانشجویان شریف اعلام شد

جزئیات ترمیم ثبت نام دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف برای نیم‌سال دوم تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ اعلام شد، بر این اساس دانشجویان در روزهای ۲۹ و ۳۰ بهمن ماه نسبت به ترمیم ثبت نام خود اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha