هادی حق شناس امروز، ۲۵ بهمن در آیین رونمایی از ۴۶ عنوان کتاب دفاع مقدس و مقاومت که در استانداری گیلان برگزار شد، با تاکید بر لزوم انتقال فرهنگ ایثار و شهادت از طریق کتاب و کتابخوانی، اظهار کرد: افتخار دین ماست که با کتاب و خواندن آغاز می شود.
وی فلسفه خواندن و نوشتن و مطالعه را در دانایی و آگاهی دانست و افزود: بیشترین آسیب ها از ناحیه نخواندن است و باید در حوزه نخواندن و کم خواندن، خودمان را نقد کنیم.
استاندار گیلان خیلی از شبهات درباره دفاع مقدس را ناشی از عدم برخورداری از اطلاعات تاریخی دانست و عنوان کرد: صدام در دهه ۵۰ قرارداد الجزایر را پاره کرد و با نقض عهد، به ایران حمله کرد و همه کشورهای دنیا با او همراه شدند، اما با جانفشانی ملت ایران، یک وجب از خاک کشور را به دشمن ندادیم.
حق شناس با اشاره به تقدیم چندصد هزار شهید و جانباز برای دفاع از مرزهای کشور و انقلاب، تاکید کرد: مردم با وجود همه سختی ها و مشکلات، وحدت و انسجام خود را حفظ کردند و به پیروزی رسیدند.
وی با بیان اینکه امروز نیز شاهد نقص عهد ایران و ۱+۵ از سوی آمریکا هستیم، خاطرنشان کرد: علاوه بر تاریخ گذشته، باید تاریخ معاصر را مطالعه کنیم تا حوادث برای ما تکرار نشود.
استاندار گیلان مطالعه تاریخ را مایه عبرت دانست و بیان کرد: باید تاریخ را بخوانیم و جوانان ما باید در تاریخ عمیق شوند تا بدانند که شاه با جمعیت ۳۰ میلیون نفری آن روز، ۶ میلیون بشکه نفت می فروخت، اما امروز با زیر یک میلیون بشکه نفت، کشور ۹۰ میلیون نفری را مدیریت می کنیم.
وی کتابخوان بودن را شرط تحلیل درست مسائل دانست و تاکید کرد: اگر مطالعه نکنیم نمی توانیم اظهارنظر درست داشته باشیم.
حق شناس کتاب های دفاع مقدسی را بسیار ارزشمند دانست و بیان کرد: در تالیف کتاب های مرتبط با دفاع مقدس دچار غفلت شده ایم، شهدای ما قهرمانان واقعی این کشور هستند و باید با کتاب و تئاتر و فیلم و ... به معرفی شهدا بپردازیم.
استاندار گیلان فیلم های هالیوودی را یک تصویر توهمی و کذب از قهرمان دانست و بیان کرد: چون مطالعه نداریم، نمی توانیم شهدا را برای جوانان و نوجوانان خوب به تصویر بکشیم لذا تولید کتاب های مرتبط با حوزه دفاع مقدس باید بیش از پیش باشد و جوانان را ترغیب به خواندن این کتاب ها کنیم.
وی دفاع مقدس را گنجینه ای دانست که نیازمند استخراج و بهره مندی است و گفت: باید به طرف تولید آثار هنری فاخر همچون کتاب و تئاتر و فیلم درباره دفاع مقدس برویم و جنگ را روایت کنیم، زیرا اگر ما روایت نکنیم، دیگران روایت خودشان را می کنند.
تولید ۳۳۸ عنوان کتاب دفاع مقدسی
سرهنگ حسن حبیبی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان نیز با بیان اینکه ملت ها در پی یکی از رویدادهای مهم و اساسی بزرگ می شوند و عزت پیدا می کنند، گفت: ملت ایران به رهبری حکیمانه امام راحل و نقش بی بدیل مردم در عرصه سخت دفاع مقدس عزت پیدا کرد.
وی دفاع مقدس را عامل تثبیت نظام اسلامی دانست و افزود: بهرهگیری از الگوهای جهادی و مدیریتی دفاع مقدس راهگشای بسیاری از چالشهای امروز کشور است. لذا باید دفاع مقدس را تبیین و تحلیل کنیم و مانع از تحریف این واقعه نورانی شویم.
مدیرکل حفظ آثار گیلان با اشاره به ادای دین همه اقشار مردم به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، متذکر شد: شهدا قهرمانان واقعی ملت هستند و مطالعه وصیتنامه ها و دلنوشته های شهدا نشان دهنده سیره نورانی و راه مقدس آنان است.
حبیبی هنر را یکی از عرصههای تجلی فرهنگ و معارف دفاع مقدس دانست و عنوان کرد: از جمله دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس، بروز و ظهور گونههای فاخری ادبی و هنری همچون شعر دفاع مقدس و داستان دفاع مقدس و کتاب دفاع مقدس و تئاتر دفاع مقدس و سینمای دفاع مقدس است. در واقع دفاع مقدس به هنر و ادبیات ایران ارتقا بخشید و امروز آثار دفاع مقدسی جزو جذابترین و پر مخاطبترین تولیدات هنری کشور هستند.
وی با بیان اینکه تا سال ۹۲ فقط ۷۰۰ عنوان کتاب با موضوع دفاع مقدس داشتیم، اما امروز بیش از ۱۰ هزار عنوان کتاب را به چاپ رساندیم، خاطرنشان کرد: سهم اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان از این کتاب ها ۳۳۸ عنوان است.
مدیرکل حفظ آثار گیلان با اشاره به سهم ۱۶ درصدی دفاع مقدس در تولیدات کتاب کشور، عنوان کرد: ناب ترین سوژه ها مربوط به دفاع مقدس است که به صورت کتب خاطرات و تاریخ شفاهی تولید می شود.
وی با تاکید بر لزوم انتقال معارف دفاع مقدس به نسل جوان، اضافه کرد: براساس هدفگذاری صورت گرفته، در کنار پیشکسوتان عرصه قلم، از ظرفیت نوقلمان حوزه دفاع مقدس نیز بهره خواهیم گرفت.
حبیبی همچنین به پیوند شعر با هویت دینی و ملی مردم ایران اشاره و خاطرنشان کرد: علیرغم گسترش شبکه های اجتماعی، شعر همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و آثار شاعران جوان گیلان در جشنواره های ملی برگزیده می شود. از پنج کتاب نامزد بهترین نثر ادبی دفاع مقدس، چهار کتاب مربوط به گیلان است.
مدیرکل حفظ آثار گیلان در ادامه به اهمیت ترجمه کتاب های حوزه دفاع مقدس اشاره کرد و یادآور شد: ترجمه کتاب های دفاع مقدسی به زبان عربی و انگلیسی با محوریت دانشجویان خارجی دانشگاه های استان را در دستور کار داریم تا بتوانیم به انتقال فرهنگ و معارف دفاع مقدس کمک کنیم.
وی دفاع مقدس را متعلق به همه اقشار مردم دانست و نه فقط نیروهای مسلح و اظهار کرد: در حال تدوین دانشنامه دفاع مقدس گیلان به عنوان برش استانی دایره المعارف دفاع مقدس کشور هستیم که به زودی رونمایی می شود.
انتهای پیام
نظرات