• پنجشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403112518849
  • خبرنگار : 71443

هگست: به اوکراین خیانت نکردیم

هگست: به اوکراین خیانت نکردیم

وزیر دفاع آمریکا گفت تلاش‌های واشنگتن برای پایان دادن به جنگ اوکراین در همکاری با رئیس‌جمهور روسیه، خیانت به کی‌یف نیست.

به گزارش ایسنا، «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا امروز (پنج‌شنبه) و پیش از آغاز نشست وزرای دفاع ناتو به واکنش‌ها درباره گفت‌وگوی تلفنی «دونالد ترامپ» و «ولادیمیر پوتین» روسای‌جمهور ایالات متحده و روسیه پاسخ داد که در آن، ۲ طرف به‌ویژه درباره پایان دادن به جنگ در اوکراین بحث و رایزنی کردند.

قدرت‌های اروپایی ‌پس از انتشار اخبار مربوط به این تناس تلفنی که شامگاه چهارشنبه انجام شد و بیش از یک ساعت به طول انجامید، تاکید کردند که کی‌یف و سایر کشورهای اروپا باید بر سر میز مذاکره آینده بر سر اوکراین حضور داشته باشند.

هگست در این باره گفت: هیچ خیانتی در اینجا وجود ندارد. این موضوع به رسمیت شناخته شده است که تمام جهان و ایالات متحده برای صلح سرمایه‌گذاری کرده‌ و به آن علاقه‌مند هستند.

بنابر گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس پنتاگون افزود: این، مستلزم آن است که هر ۲ طرف چیزهایی را که نمی‌خواهند، بشناسند.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، ترامپ در اولین تماس تلفنی خود با پوتین از بازگشت به قدرت در کاخ سفید، اوکراین و متحدان اروپایی واشنگتن را با موافقت خود با آغاز مذاکرات صلح غافلگیر کرد.

هگست با ارائه مجموعه‌ای از انتظارات از واشنگتن برای توقف درگیری در اوکراین گفته است که برای کی‌یف واقع‌بینانه نیست که تمام اراضی خود را بازپس گیرد یا به عضویت ناتو درآید.

او همچنین خاطر نشان کرده است که اکنون اروپا باید شروع به ارائه سهم عمده کمک به اوکراین کند و ایالات متحده تحت هیچ توافقی نیروهای خود را به‌عنوان تضمین امنیتی مستقر نخواهد کرد.

«بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان در پاسخ گفت که مایه تاسف است که واشنگتن پیش از آغاز مذاکرات صلح به روسیه «امتیازاتی» داده است.

پیستوریوس تصریح کرد: از نظر من بهتر بود که در مورد عضویت احتمالی اوکراین در ناتو یا از دست دادن احتمالی اراضی بر سر میز مذاکره صحبت می‌کردیم.

وزرای امور خارجه کشورهای اروپایی، از جمله آلمان، فرانسه، انگلیس و لهستان روز چهارشنبه در بیانیه‌ای تاکید کردند که «اوکراین و اروپا باید بخشی از هر مذاکره‌ای باشند».

در طول جنگ روسیه و اوکراین که از فوریه ۲۰۲۲ آغاز شده است، همواره این شعار از سوی قدرت‌های غربی مطرح بوده است که بدون کی‌یف نباید تصمیمی در مورد آینده اوکراین گرفته شود.

همچنین «مارک روته» دبیرکل ناتو روز پنج‌شنبه گفت: بسیار مهم است که کی‌یف از نزدیک در هر گونه گفت‌وگو درباره آنچه در اوکراین اتفاق می‌افتد، دخالت داشته باشد.

«جان هیلی» وزیر دفاع انگلیس نیز این پیام را تکرار کرد و هشدار داد: هیچ مذاکره‌ای درباره اوکراین بدون اوکراین امکان‌پذیر نیست و صدای کی‌یف باید در قلب هر گفت‌وگویی باشد.

روته علاوه‌براین به اظهارات مشابهی که قبلا توسط هگست گفته شده بود اشاره و تاکید کرد که هرگونه توافق صلح بالقوه باید پایدار باشد.

حامیان اروپایی کی‌یف از این که ترامپ بتواند اوکراین را به یک توافق صلح بد مجبور کند که پوتین را نیز جسورتر خواهد کرد، وحشت دارند.

«هانو پوکور» وزیر دفاع استونی گفت: اروپا باید بخشی از این مذاکرات باشد. این اصلاً یک درخواست نیست.

وی ادامه داد: اروپا در حال سرمایه‌گذاری در دفاع اوکراین است و اروپا با پول اتحادیه اروپا و با کمک‌های ما اوکراین را بازسازی می‌کند. بنابراین، ما باید آنجا باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha