• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403112317296
  • خبرنگار : 50549

بیست‌ودومین جشنواره فیلم فجر مشهد؛ از چالش‌های برگزاری تا بازگشت به رونق

بیست‌ودومین جشنواره فیلم فجر مشهد؛ از چالش‌های برگزاری تا بازگشت به رونق

ایسنا/خراسان رضوی جشنواره فیلم فجر مشهد با تمام فراز و نشیب‌ها در بیست‌ودومین دوره به پایان رسید و پس از چند سال رکود به پویایی رسید و بار دیگر جشنواره فیلم فجر مردم را با سینما آشتی داد.

بیست‌ودومین جشنواره فیلم فجر مشهد همزمان با تهران از ۱۵ تا ۲۲ بهمن ماه در ۱۰ سینمای آفریقا، هویزه، سیمرغ، برفی، پارک‌بازار، اطلس، ویلاژتوریست، گلشن، ملل و مهر کوهسنگی مشهد برگزار شد و مخاطبان و علاقه‌مندان مشهدی آثار جشنواره فیلم فجر امسال را نیز مشاهده کردند.

اگرچه این جشنواره همچون سال‌های گذشته با چالش‌ها و افت‌وخیزهایی مواجه بوده است، امسال با وجود اینکه در آغاز نبضی کند داشت اما در امتداد شور و حالی تازه گرفت و به پویایی رسید. البته این دوره نیز با نارضایتی‌‎هایی از سمت منتقدان، هنرمندان و مردم همراه بود.

تغییر تیم برگزارکننده تنها چند هفته قبل از برگزاری این جشنواره در مشهد نگرانی‌هایی را برای خبرنگاران و رسانه‌ها به وجود آورد و برگزاری نشست خبری در تاریخ ۱۰ بهمن ماه نگرانی ۴ روز قبل از آغاز برگزاری جشنواره تنها اطلاعاتی در خصوص تعداد فیلم‌های حاضر در جشنواره مشهد در اختیار خبرنگاران گذاشت که به غیر از تعداد و اسامی فیلم‌ها همچنان مشخص نبود.

بیست‌ودومین جشنواره فیلم فجر مشهد؛ از چالش‌های برگزاری تا بازگشت به رونق

تاخیر در آغاز جشنواره‌های استانی نسبت به جشنواره فجر پایتخت مسئله دیگری است که پس از چندین سال همچنان حل نشده باقی مانده است و در این دوره از جشنواره نیز مانند سال‌های گذشته پا برجا بود.

این تاخیر چند روزه علاوه بر فشرده شدن دوره جشنواره از جذابیت آن نیز می‌کاهد، زیرا فیلم‌ها پیش از اکران در مشهد در تهران نمایش داده می‌شود و منتقدان و مردم نظرات خود را در خصوص فیلم‌ها بیان و بالطبع مخاطبان مشهدی سینما بر آن اساس نسبت به خرید بلیت فیلم‌ها نیز اقدام می‌کنند که این امر باعث می‌شود برخی از فیلم‌ها با مخاطب زیاد و برخی دیگر با تعداد مخاطب کمتر اکران ‌شود.

از دیگر نکات قابل توجه بیست‌ودومین جشنواره فیلم فجر مشهد برنامه‌ریزی برای برگزاری اختتامیه در مشهد بود که پس از چند سال غفلت مسئولان امسال اختتامیه به کنداکتور برنامه جشنواره فیلم فجر مشهد بازگشت و با توجه به اینکه افتتاحیه‌ای برای آغاز در نظر گرفته نشده بود اما برگزاری اختتامیه خود نوید تغییر رویکرد گروه برگزاری است و قطعا جذابیت این دوره از جشنواره با برگزاری این اختتامیه برای اهالی رسانه‌ها بیشتر شد.

در کنار این مورد اما شروع جشنواره تنها با ۳ سینما در مشهد آغازی ناامیدکننده داشت که خبرنگاران و رسانه‌ها را وادار به پرسش این سوال کرد که چرا برنامه‌ای برای سینماهای خصوصی در مشهد تدارک دیده نشده است، این در صورتی بود که مدیر یکی از سینماهای خصوصی در گفت‌وگو با ایسنا به این مورد اشاره کرده بود که سینماهای بخش خصوصی توان تهیه فیلم‌های جشنواره فجر را برای اکران ندارند و در این حوزه نیازمند کمک مستقیم اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و گروه برگزار کننده هستند. در کنار این مورد نیز محدود بودن سانس‌های اکران در ۳ سینمای تدارک شده باعث شده بود که مردم در تهیه بلیت با مشکل مواجه شوند که این مورد نیز در ادامه با افزایش سانس‌ها و سینماها برطرف شد و ۷ سینمای بخش خصوصی نیز در ادامه اکران‌ها به لیست سینماهای اکران‌کننده فیلم‌های جشنواره فیلم فجر اضافه شدند.

با این حال اما مهمترین نکته‌ای که در این دوره از جشنواره نیز همچون سال قبل تکرار شد ارسال فیلم، تعداد فیلم‌ها و امتناع برخی کارگردانان از اکران فیلم خود در مشهد بود که گفته شد پیگیری‌هایی از سمت ستاد برگزار کننده جشنواره در زمینه انجام شده است.

باید این اتفاق در سال آینده هنگام برگزاری دوره بیست‌وسوم مدیریت شود و معاونت سینمایی وزارت ارشاد به جایگاه مشهد توجه  بیشتری کرده و این کمبود را از طریق ارتقای کیفی جشنواره فیلم فجر جبران کند.

چند سالی است که تنها برگزاری جشنواره در اکران‌ فیلم‌ها خلاصه شده است که پیشنهاد می‌شود در سال آینده برگزاری نشست‌های خبری و دعوت از هنرمندان و کارگردانانی که فیلم دارند به تقویت برنامه‌ها کمک کرده و ثمربخش باشد، چراکه برگزاری جشنواره فیلم فجر در مشهد، یک مطالبه عمومی است و مردم مشهد همزمان با برگزاری جشنواره فیلم فجر تهران، خواستار برگزاری آن هستند. بنابراین هر مسئولی که در این جایگاه قرار می‌گیرد، باید به این رویداد هنری اهمیت دهد.

در خصوص فیلم‌های اکران شده نیز بسیاری از منتقدان و حتی شهروندان مشهدی معتقد بودند که کیفیت آثار پایین بوده و نوع برگزاری جشنواره در مشهد نیاز به بهبود دارد. اما باید گفت که این رویداد فرهنگی یک پلتفرم برای تبادل نظر بین فیلم‌سازان، منتقدان و علاقه‌مندان به سینما است و می‌تواند یک فرصت برای معرفی فرهنگ و هنر این منطقه به مخاطبان داخلی و خارجی باشد.

در همین راستا نیز غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی برگزاری جشنواره فیلم فجر در مشهد را اتفاقی مثبت و ارزشمند دانست و از تلاش‌های صورت گرفته در استان برای برگزاری این رویداد تقدیر کرد.

وی همچنین مشهد را مکان مناسبی برای استقرار دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم فجر دانست و اعلام کرد که استانداری آمادگی تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره در مشهد را دارد و بخشی از مکاتبات تشکیل این دبیرخانه نیز به گفته استاندار در حال انجام است که همین نکته می‌تواند باعث برگزاری متفاوت جشنواره سال آینده در مشهد شود.

بیست‌ودومین جشنواره فیلم فجر مشهد؛ از چالش‌های برگزاری تا بازگشت به رونق

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha