• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403112317196
  • خبرنگار : 71496

مراکش از رژیم صهیونیستی مهمات جدید خریداری کرد

مراکش از رژیم صهیونیستی مهمات جدید خریداری کرد

در حالی که مراکش سال ۲۰۲۰ قراردادی با فرانسه برای خریداری مهمات امضا کرده بود، اکنون برای خرید مهمات جدید توپخانه‌ای قراردادی را با شرکتی وابسته به رژیم صهیونیستی امضا کرد.

به گزارش ایسنا، مراکش در چارچوب تقویت توانمندی‌های نظامی خود به تازگی قراردادی را با شرکت «Elbit Systems» رژیم صهیونیستی برای خرید مهات جدید توپخانه‌ای امضا کرد.

روزنامه فرانسوی « La Tribune» اخیرا افشا کرد که مراکش با شرکت اسرائیلی «Elbit Systems» قراردادی را برای خرید ۳۶ عدد توپ خودکششی مدل «Atmos ۲۰۰۰» که بر روی کامیون‌های  «Tatra» ساخت جمهوری چک نصب شدند، امضا کرد، این در حالی است که نیروهای مسلح مراکش سامانه فرانسوی «Caesar KNDS» را که سال ۲۰۲۰ درخواست آن را داد و در سال ۲۰۲۲ به این کشور تحویل داده شد، در اختیار دارد.

به نوشته این روزنامه فرانسوی، به نظر می‌رسد همگرایی پاریس و رباط در طول ماه‌های گذشته برای کاهش تنش‌ها و مشکلات میان گروه فرانسوی «KNDS» و نیروهای مسلح مراکش کافی نبوده و آنها در سامانه‌های توپخانه‌ای خریداری شده از فرانسه با مشکلات فنی عدیده‌ای مواجه شدند تا جایی که برخی از این توپخانه‌ها هنوز قابل استفاده نیستند.

همچنین این روزنامه فرانسوی نوشت: به نظر می‌رسد شرکت فرانسوی در پاسخ به درخواست‌های ارتش مراکش بسیار کُند عمل کرده و هیچ‌گونه ابتکارعمل تجاری برای جبران این مسائل به رباط ارائه نکرد، از سوی دیگر سامانه شرکت اسرائیلی «Elbit Systems»‌ می‌تواند جایگزین خوبی باشد و این سلاح به گونه‌ای طراحی شده که امکان نصب و راه‌اندازی سریع آن وجود داشته و قدرت مانور خوبی دارد.

این اولین خرید مراکش از شرکتی واقع در اراضی اشغالی محسوب نمی‌شود، ارتش این کشور اوایل سال ۲۰۲۲ تصمیم گرفت سامانه پدافند هوایی و موشکی «Barak MX» تولید شرکت صنایع هوایی رژیم صهیونیستی (IAI) را طی قراردادی با ارزشی بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار خریداری کند.

آن قرارداد کمی بعد از سفر «بنی گانتس» وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی به رباط امضا شد.

گانتس در آن سفر یادداشت تفاهمی برای همکاری‌های دفاعی امضا کرد.

سامانه پدافندی «Barak» نه تنها به دلیل کارایی بلکه به خاطر قیمت پایینش در مقایسه با نمونه آمریکایی خود یعنی «Patriot»، مورد تحسین قرار گرفت.

همچنین روزنامه فرانسوی «Les Échos» نوشت: مراکش بار دیگر در سال ۲۰۲۴، ۲ ماهواره مدل «Ofrek ۱۳» را به شرکت «IAI» سفارش داد و قرار است آنها طی پنج سال آینده به رباط تحویل داده شوند و این قرارداد یک میلیارد دلاری بزرگترین قرارداد امضا شده میان ۲ طرف از زمان امضای توافق عادی‌سازی روابط است.

دسامبر ۲۰۲۲ مراکش و رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند؛ اقدامی که با مخالفت بخش‌های مردمی و گروه‌های سیاسی مراکش روبرو شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha