• دوشنبه / ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403112216400
  • خبرنگار : 50989

جشن حضور تا ظهور

پاسخ‌گویی به نیازهای مردم، کلید پایداری انقلاب اسلامی

پاسخ‌گویی به نیازهای مردم، کلید پایداری انقلاب اسلامی

ایسنا/قم یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: پایداری و موفقیت انقلاب اسلامی در گرو پاسخ‌گویی به نیازهای مردم است، چراکه دستاوردهای این انقلاب تنها با افزایش رضایت عمومی قابل حفظ و تقویت خواهد بود.

حامد روشن‌چشم، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر ماهیت اجتماعی انقلاب‌ها، اظهار کرد: انقلاب یک فرایند اجتماعی است که توسط مردم شکل می‌گیرد. سال ۱۳۵۷ افزایش نارضایتی‌های عمومی و خواست مردم برای تغییر، زمینه‌ساز وقوع انقلاب اسلامی شد.

وی ادامه داد: این انقلاب نه‌تنها ساختار سیاسی ایران را دگرگون کرد، بلکه بازگشت مردم به عرصه‌ی سیاست و نقش‌آفرینی آن‌ها در تعیین سرنوشت کشور را به همراه داشت.

روشن چشم بیان کرد: انقلاب اسلامی با تصحیح انحرافات موجود در مسیر مردم‌سالاری و توسعه، الگویی جدید در منطقه ارائه کرد. در منطقه‌ای که پیش‌ از این با مفهوم مردم‌سالاری چندان آشنا نبود، این انقلاب رویه‌ای نوین ایجاد کرد و برای ملت‌های دیگر جذابیت‌های بسیاری داشت.  

وی افزود:حتی حاکمان و دولت‌های سنتی منطقه نیز تحت تأثیر این آگاهی‌ها، نگاه خود به مردم را تغییر دادند تا مبادا شاهد وقوع انقلاب‌هایی مشابه در کشورهای خود باشند.

این استاد دانشگاه به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در زمینه‌هایی مانند توسعه تکنولوژی، زیرساخت‌ها، مبارزه با فقر، چالش‌های اجتماعی، خودکفایی و تولید، انقلاب اسلامی دستاوردهای قابل‌ توجهی داشته است.  

وی ادامه داد: هرچند کشور پس از انقلاب با جنگ تحمیلی مواجه شد و این جنگ تلفات و آسیب‌های جدی به همراه داشت، اما ایران توانست با سربلندی از این شرایط دشوار خارج شود.

این استاد دانشگاه به موضوع مشروعیت و پایداری نظام‌های سیاسی پرداخت و توضیح داد: پایداری هر نظام سیاسی وابسته به مشروعیت و حمایت اجتماعی است، انقلاب‌ها زمانی رخ می‌دهند که نظام‌های سیاسی فاقد نفوذ و مشروعیت لازم در جامعه باشند.  

روشن چشم تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی نیز به دلیل پذیرش و حمایت جامعه، از پایداری برخوردار است و این ضمانت اجتماعی، بستر لازم برای ادامه کنشگری و تحقق اهداف نظام را فراهم می‌کند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به چالش‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی، عنوان کرد: در داخل، نظام‌های سیاسی همواره با فراز و نشیب‌هایی مواجه هستند.

وی ادامه داد: مسائلی مانند فساد، ناکارآمدی، شکاف اجتماعی و توزیع ناعادلانه ثروت، چالش‌هایی هستند که ممکن است به‌رغم خواست نظام سیاسی رخ دهند، این مسائل بخشی از تجربه تاریخی و مدیریتی هر جامعه‌اند و بهبود و اصلاح آن‌ها نیازمند تلاش مستمر است.

روشن چشم اعلام کرد: اقتصاد و معیشت مردم یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی جمهوری اسلامی است که باعث نارضایتی‌هایی در جامعه شده است، برای رفع این چالش‌ها، ایجاد ساختارهای کارشناسی و مدیریتی مناسب ضروری است.  

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: در حوزه منطقه‌ای نیز جمهوری اسلامی به دلیل داشتن اهداف و آرمان‌های خاص، با چالش‌هایی مواجه است، برخی کشورها با این مکتب مخالفت می‌کنند و این موضوع گاهی به تنش‌های منطقه‌ای منجر می‌شود.

وی به تحولات اخیر در منطقه اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد شرایط منطقه‌ای از ساختار ایدئولوژیک به سمت رقابت‌های توسعه‌ای تغییر کرده است. ایران به دلیل وسعت سرزمینی و جمعیتی، نقش مهمی در این رقابت‌ها ایفا می‌کند.

روشن چشم اضافه کرد: در عرصه بین‌الملل نیز منازعات و تجربیات تاریخی ما با ایالات متحده، فضای بی‌اعتمادی بین دو کشور را تشدید کرده است و سبب شده این قدرت استکباری، تحریم‌های ظالمانه ای را علیه ایران داشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: جمهوریت و اسلامیت دو پایه اساسی نظام جمهوری اسلامی هستند که در تاریخ ایران ریشه دارند. حفظ خواسته‌ها و انتظارات مردم، بویژه در حوزه‌ی اقتصاد و معیشت برای پایداری نظام ضروری است، دستاوردهای انقلاب اسلامی با افزایش رضایت مردم و پاسخگویی به نیازهای آن‌ها قابل حفظ و تقویت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha