به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رییسی در سومین نشست ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که با حضور وزیر بهداشت در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: جمعیت و نرخ سالمندی در کشور رو به افزایش است و تا ۳۰ سال آینده، جمعیت سالمند کشور به بیش از ۲۵ درصد می رسد. همچنین تعداد ازدواج هم در سالهای اخیر، کاهش یافته است.
وی به افزایش میانگین سن ازدواج در کشور اشاره کرد و گفت: میانگین سن ازدواج هم در مردان و هم در زنان افزایش یافته و به ترتیب به ۲۷.۴ و ۲۳ سال رسیده است و در تهران نیز میانگین سن ازدواج زنان، تقریبا به ۳۰ سال رسیده که باید مداخله کرد.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اگر زنی در سن ۳۰ سالگی ازدواج کند، معمولا بعد از ۴ تا ۵ سال صاحب اولین فرزند می شود، این مادر ۳۵ سال سن دارد و اگر فرزند دوم را نیز در ۴۰ سالگی به دنیا بیاورد، روند فرزندآوری رو به کاهش خواهد رفت بنابراین باید میانگین سن ازدواج را پایین بیاوریم.
رییسی با بیان اینکه نرخ طلاق در سالهای اخیر ثابت مانده و کاهشی شده است، افزود: متاسفانه عدد مطلق طلاق سالیانه در کشور، قابل توجه است البته روند زایمان سوم در سالهای اخیر رو به افزایش بوده و یکی از اهداف ما باید افزایش فرزند اول و دوم باشد. بنابراین برای این کار باید بیشتر بر کاهش سن ازدواج، فرزندآوری و کاهش فاصله سن اولین فرزندآوری کار کنیم.
وی یادآور شد: میانگین سن در اولین ازدواج مردان به ۲۸ سال و در زنان به ۲۳.۸ سال رسیده و در حال افزایش است که باید در این زمینه مداخله کنیم. میانگین سن طلاق در کشور نیز در حال افزایش و بیشترین موارد طلاق، در ۵ سال اول زندگی است و هر قدر سن ازدواج بالاتر رود، سن طلاق نیز افزایش می یابد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه میانگین سن پدر در اولین تولد فرزند به ۳۲.۱ و سن مادر به ۲۷.۳ سال رسیده است، گفت: روند تعداد فوتیها در کشور بعد از پیک کرونا، به حدود ۴۲۰ هزار نفر در سال رسیده و هر قدر به سمت سالمندی پیش رویم، فوتی ها نیز بیشتر می شود.
به گفته رییسی، از امسال در گیلان، تعداد موارد فوتی از تعداد ولادت ها بیشتر می شود و سال گذشته این دو رخداد، با همدیگر برابر بودند اما از امسال، تعداد فوتی ها بیشتر از ولادت هاست و برخی استانها نیز چنین وضعیتی خواهند داشت. همچنین ۳ استان کشور بالاتر از نرخ جایگزینی ۲.۱ فرزند قرار دارند و سایر استانها، کمتر از این نرخ قرار دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به سیاست های جمعیتی در کشورهای مختلف، گفت: به عنوان نمونه در روسیه، ممنوعیت تبلیغ زندگی بدون فرزند یکی از اقداماتی است که انجام شده و یا وزیر دفاع جدید آمریکا، دارای ۷ فرزند است که در رسانه ها، به صورت گسترده منتشر شده است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی در پایان از شاخص کاهش سزارین به عنوان یکی از شاخص های اعتباربخشی بیمارستانهای کشور یاد کرد و گفت: اکثر بیمارستانها که البته مربوط به بخش خصوصی است، امتیاز لازم از این شاخص را کسب نکرده اند.
انتهای پیام
نظرات