• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403112115840
  • خبرنگار : 71489

رئیس فراکسیون کارآفرینی مجلس: چرخ تولید بدون تجارت نمی‌گردد

رئیس فراکسیون کارآفرینی مجلس: چرخ تولید بدون تجارت نمی‌گردد

رئیس فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه چرخ تولید بدون تجارت نمی‌گردد، گفت: متأسفانه برخی سیاست‌گذاران این واقعیت را نمی‌پذیرند و به‌رغم ادعاهای متعدد پیرامون تسهیل فضای کسب‌وکار و رونق تولید، آنچه در عمل مشاهده می‌شود، دست‌اندازهای گسترده در مسیر واردات و حتی صادرات است.

به گزارش ایسنا، سید کریم معصومی رئیس فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی در نشستی تخصصی که با حضور تولیدکنندگان و کارآفرینان کشور برگزار شد، با اشاره به چالش‌های جدی پیش روی صنعت و تجارت داخلی تأکید کرد: چالش‌ها و سختی‌های واردات، تولید ملی را به خطر انداخته و انگیزه کارآفرینان را به‌شدت کاهش داده است.

وی با اشاره به وضعیت تولید در کشور اظهار کرد: فرآیند طولانی و پیچیده واردات و ترخیص کالا که گاه بین ۴ تا ۶ ماه به طول می‌انجامد، تولیدکنندگان را در وضعیت دشواری قرار داده و هزینه‌های تولید را به‌طور چشمگیری افزایش داده است. این وضعیت که می‌توان آن را «تونل وحشت واردات» نامید، عملاً تداوم تولید و رقابت‌پذیری صنایع داخلی را به خطر انداخته است.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس مشکلات اساسی در فرآیند واردات و تأمین مواد اولیه را یکی از اصلی‌ترین موانع تولید در کشور عنوان کرد و گفت: در حالی که بسیاری از کشورهای پیشرفته از واردات به‌عنوان یک ابزار برای توسعه تولید داخلی استفاده می‌کنند، در ایران این فرآیند به مانعی بزرگ برای تولیدکنندگان و صنعتگران تبدیل شده است.

عدم هماهنگی سیاست‌گذاران با واقعیت‌های اقتصادی

معصومی همچنین تصریح کرد: چرخ تولید بدون تجارت نمی‌گردد، اما متأسفانه برخی سیاست‌گذاران این واقعیت را نمی‌پذیرند. به‌رغم ادعاهای متعدد پیرامون تسهیل فضای کسب‌وکار و رونق تولید، آنچه در عمل مشاهده می‌شود، دست‌اندازهای گسترده در مسیر واردات و حتی صادرات است. تخصیص نامنظم ارز، فرآیندهای بوروکراتیک پیچیده، قوانین متضاد و سامانه‌های ناکارآمد از جمله عواملی هستند که فعالیت اقتصادی را برای تولیدکنندگان تلخ و دشوار کرده‌اند.

وی با انتقاد از سیاست‌های ناکارآمد در زمینه تأمین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز صنعت افزود: وقتی تولیدکنندگان برای تأمین ساده‌ترین مواد اولیه و قطعات باید ماه‌ها درگیر بروکراسی اداری و مشکلات گمرکی باشند، دیگر نمی‌توان انتظار داشت که رقابت‌پذیری و توسعه صنعتی در کشور شکل بگیرد.

افزایش هزینه تولید و فشار بر مصرف‌کننده

رئیس فراکسیون کارآفرینی، رفع موانع تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی به افزایش بی‌رویه هزینه‌های تولید به دلیل سیاست‌های نامناسب وارداتی اشاره کرد و گفت: زمانی که مواد اولیه یا قطعات به‌موقع تأمین نشوند، خطوط تولید متوقف می‌شوند و این توقف‌ها مستقیماً هزینه تولید را افزایش داده و در نهایت فشار آن به مصرف‌کننده منتقل می‌شود.

معصومی عدم ثبات در سیاست‌های ارزی و تجاری کشور را یکی از مشکلات اساسی تولیدکنندگان و کارآفرینان عنوان کرد و افزود: بارها به سیاست‌گذاران گوشزد شده که تولید ملی بدون یک زنجیره تأمین کارآمد و یک سیاست تجاری منطقی نمی‌تواند رشد کند. اما همچنان شاهد سیاست‌های غیرمنطقی در حوزه واردات هستیم که نه تنها به تولید کمکی نمی‌کند، بلکه عرصه را برای تولیدکنندگان داخلی سخت‌تر و پیچیده‌تر کرده است.

نیاز به اصلاح فرآیندهای گمرکی و تخصیص ارز

معصومی با تأکید بر ضرورت اصلاح فرآیندهای گمرکی و تسهیل واردات مواد اولیه گفت: فراکسیون رفع موانع تولید حمایت از تولیدکنندگان را به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی خود دنبال می‌کند و در این راستا، با همکاری کمیسیون‌های تخصصی مجلس پیشنهادات مشخصی برای اصلاح فرآیند تخصیص ارز، کاهش بوروکراسی و ایجاد خط سبز گمرکی برای مواد اولیه و کالاهای استراتژیک مطرح کرده‌ایم.

وی همچنین تصریح کرد: نباید فراموش کرد که روندهای پیچیده و طولانی در واردات، تولید را دچار بحران کرده است. ما پیشنهاد داده‌ایم که کالاهای استراتژیک و مواد اولیه مورد نیاز صنایع، بدون مواجهه با موانع دست‌وپاگیر اداری و گمرکی، در سریع‌ترین زمان ممکن وارد کشور شده و در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.

لزوم ایجاد تعادل میان واردات و تولید داخلی

رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: باید نگاه واقع‌بینانه‌ای به اهمیت تجارت به‌عنوان مکمل تولید داشته باشیم. اگر مسیر تأمین مواد اولیه و واردات تسهیل نشود، نمی‌توان انتظار داشت که تولید داخلی رونق گیرد و اهداف توسعه اقتصادی کشور محقق شود.

وی افزود: در حالی که بسیاری از کشورها سیاست‌های هوشمندانه‌ای برای تنظیم واردات و حمایت از تولید داخلی اتخاذ می‌کنند، ما در ایران یا با واردات بی‌رویه و غیرمنطقی تولید داخلی را زمین‌گیر می‌کنیم، یا با محدودیت‌های شدید و سیاست‌های غیرکارشناسی، نفس تولیدکنندگان را بند می‌آوریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha