• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403112115717
  • خبرنگار : 50455

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛

دانشگاه پیام نور؛ نماد عدالت آموزشی و تربیت نیروهای متخصص برای آینده کشور

دانشگاه پیام نور؛ نماد عدالت آموزشی و تربیت نیروهای متخصص برای آینده کشور

ایسنا/قم سرپرست دانشگاه پیام نور استان قم گفت: دانشگاه پیام نور این موهبت نظام اسلامی یعنی فرصت برابر تحصیلی را به نزدیک‌ترین شهرهای محل زندگی مردم برد تا جایی که تعداد مراکز و واحدهای این دانشگاه به ۵۰۰ واحد رسید. هزاران دانش آموخته جوان و آماده خدمت به کشور از این دانشگاه به جامعه وارد شده‌اند و بسیاری از آنان امروزه راهبر خدمات بزرگی به مردم هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا مظفری سرپرست دانشگاه پیام نور استان قم، ضمن گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که انقلاب اسلامی چه زمینه‌هایی برای پیشرفت‌های علمی، حرکات نخبگانی و توسعه و ارتقای کیفیت و کمیت پژوهش‌های دانشگاهی ایجاد کرد، اظهار کرد: کافی است به آمارهای دانشگاهی، دانشجویی و نخبگانی ایران، پیش و پس از انقلاب بنگریم. در کمیت رشد دانشجویی همین آمارها نشان دهنده رشد تقریباً ۲۰ برابری دانشجو، گسترش و تأسیس دانشگاه‌های بزرگی چون دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد در سراسر کشور و نمونه‌های آشکاری چون ایجاد فضای مناسب برای تحصیل دختران سرزمینمان قابل اشاره است. اما مهم‌تر از این‌ها درخشش باور توانمندی‌های نهفته در نسل نو بود که در عرصه‌های گوناگون بروز پیدا کرد. این باورمندی بر پایه ایمان به خدا و اتکا به توان داخل پا به پای تحریم‌های دشمنان بیشتر و پایدارتر شد.

وی ظرفیت‌های دانشگاه پیام نور را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: دانشگاه پیام نور در دشواری‌های پدید آمده همچون گسترش بیماری جهانی کووید ۱۹ نخستین مرکز علمی بود که توانست آموزش‌های مجازی را ارائه کند و از انسداد در مسیر گسترش دانش جلوگیری کرد.

سرپرست دانشگاه پیام نور استان قم، گفت: در بسیاری از کشورهای جهان، نمایندگی این دانشگاه پذیرش و تحصیل دانشجویان را وجهه همت خود ساخته است و اکنون در داخل کشور هم در جذب دانشجویان خارجی نیز به رشد و شکوفایی قابل قبولی نزدیک می‌شود. هر چند تا مقصد راه بسیاری مانده است، اما سرعت حرکت به جز در برخی سال‌ها مناسب بوده است.

مظفری در پاسخ به این سوال که دانشگاه پیام نور برای ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش و افزایش نقش خود در توسعه کشور چه برنامه‌هایی دارد، یادآور شد: افزایش کیفیت به چند امر بستگی دارد؛ نخست رشد علمی استادان دانشگاه، دوم جذب استادان موفق و جدید، سوم به خدمت گرفتن ابزارهای نوین پژوهشی، چهارم گسترش نشریات علمی درون دانشگاهی و افزایش آثار علمی اساتید گرانقدر؛ در همه این موارد دانشگاه در تلاش است توانمندی‌های خود را افزایش دهد.

وی یادآور شد: اگر رشد کمی با رشد کیفی در حوزه‌های مختلف پژوهشی و کار آفرینی همراه نباشد، مشکلاتی ایجاد می‌شود. دانشگاه پیام نور در حال گسترش مراکز رشد است، مراکزی که بر کارآفرینی متمرکز است و مسیر درستی را خواهد پیمود.

مظفری در پاسخ به این سوال که دانشگاه پیام نور چگونه توانسته است به عدالت آموزشی در سطح کشور کمک کند، اظهار کرد: شهرهای کوچک زیادی را سراغ داریم که نخستین مرکز آموزش عالی تأسیس شده در آن دانشگاه پیام نور بوده است. در استان قم نیز در جعفریه و کهک واحدهای دانشگاه پیام نور فعال بوده‌اند و هزاران دانشجو در آن به تحصل پرداخته‌اند؛ شعار مشهور این دانشگاه (تحصیل همه وقت، همه جا، برای همه) خود گواه تلاش برای عدالت آموزشی است. به این معنا که هیچ جوان مستعدی نباید به خاطر زادبومش از تحصیل محروم شود.

وی تاکید کرد: دانشگاه پیام نور چالش‌های فراوانی را پشت سر گذاشته و با برخی از آن‌ها رو به‌رو است. به عنوان نمونه بخشی از توسعه این دانشگاه در برخی ادوار نامتوازن بوده و در برخی زمان‌ها، کم لطفی‌های بی‌حدی به این دانشگاه شده است تا جایی که برخی کمر همت بستند تا آن را از دایره‌ آموزش عالی این مرز و بوم حذف کنند. به هر روی دانشگاه پیام نور محصول انقلاب و خادم دانش طلبان است و باید قدرتمند و بر مدار منطق از این دانشگاه حمایت کرد.

سرپرست دانشگاه پیام نور استان قم بیان کرد: در حوزه رشته‌های پر متقاضی در تحصیلات تکمیلی، این دانشگاه با چالش جدی مواجه است و امیدواریم بتوانیم در قم برخی از رشته‌های ارشد و دکتری را راه اندازی کنیم.

وی اضافه کرد: تولید آثار علمی اعم از کتاب و محصولات پژوهشی، تدوین و نگارش مقالات علمی مؤثر و انتخاب برخی از استادان این دانشگاه به عنوان اساتید نمونه در آیین‌های انتخاب پژوهشگران برتر از جمله افتخارات دانشگاه پیام نور استان قم است.

مظفری در پاسخ به این سوال که دانشگاه پیام نور چه اقداماتی برای گسترش همکاری‌های علمی و پژوهشی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی بین‌المللی انجام داده است، بیان کرد: به دلیل تمرکز تصمیم گیری‌های کلان این دانشگاه در تهران، تمامی این موارد در تهران انجام می‌شود. هفته گذشته رویداد بزرگ نشست بین‌المللی رؤسا و تصمیم‌سازان و نخبگان ۳۷کشور جهان در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد. مقر اصلی دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام دانشگاه پیام نور است و همین مورد می‌تواند اهمیت نقش این دانشگاه را در ارتباطات جهانی علمی نشان دهد.

سرپرست دانشگاه پیام نور استان قم در پایان ضمن قدردانی از دانشجویان دانشگاه پیام نور قم، جعفریه و کهک به دلیل اندیشه ورزی و همراهی هوشمندانه با تصمیم سازان این دانشگاه تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد در دوره جدید مدیریت این دانشگاه رضایت دانشجویان را بیش از پیش به دست آوریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha