• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403112115448
  • خبرنگار : 50191

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خبر داد

تولید سالانه ۲۴ هزار تن گیاه دارویی در سیستان و بلوچستان

تولید سالانه ۲۴ هزار تن گیاه دارویی در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از تولید سالانه ۲۴ هزار و ۴۸۰ تن گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان خبر داد.

علیرضا دهمرده در گفت وگو با ایسنا، افزود: در قالب یک برنامه پنج ساله توسعه کشت گیاهان دارویی که با هدف افزایش سطح زیر کشت و شکل گیری صنعت و بازرگانی گیاهان دارویی، ارتقای سطح درآمد کشاورزان و ایجاد زمینه‌های جدید اشتغالزایی و حفظ ذخایر توارثی و اهلی سازی گیاهان دارویی در سازمان جهاد کشاورزی دنبال می‌شود، بیش از ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان افزایش خواهد یافت.

وی تاکید کرد: عمده گیاهان دارویی که در هدف برنامه توسعه کشت گیاهان دارویی قرار دارد شامل حنا، چای ترش، نیل یا وسمه، گل محمدی، سیر و زیره سبز، رازیانه و سیاهدانه قرار دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: برای تحقق توسعه گیاهان دارویی، تولید و توزیع انواع بذر، ساخت واحدهای فرآوری، اسانس گیری و گلاب گیری، ساخت مزارع الگویی با همکاری مراکز تحقیقاتی و همکاری با بهره‌برداران در کشت و صادرات محصولات تولیدی را در دستورکار سازمان جهادکشاورزی قرار داده‌ایم.

وی بیان کرد: در برنامه توسعه پنج ساله جهاد کشاورزی سطح زیر کشت و تولید گیاهان دارویی، ایجاد صنایع تبدیلی و کارگاه‌های مورد نیاز نیز به عنوان زنجیره ارزش برای فرآوری محصولات مد نظر قرار دارد.

دهمرده همچنین ادامه داد: سالانه ۷۴ هزار تن انواع محصول نظیر گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل دلمه‌ای، بادمجان، توت فرنگی و سبزیجات برگی در گلخانه‌های استان تولید و روانه بازار مصرف داخل و خارج کشور می‌شود.

وی سطح گلخانه‌های سیستان و بلوچستان را ۴۹۵ هکتار عنوان کرد و افزود: صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش بهره‌وری، امکان کاشت و برداشت محصول در تمام فصول، امکان پرورش محصولات خارج از فصل و اقلیم، قابلیت مقابله با تهدیدات و خسارات به خاطر امکان کنترل‌ و اقدامات پیشگیرانه از مزایای کاشت گلخانه‌ای در استان است.

وی ادامه داد: همچنین گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل دلمه‌ای، بادمجان، توت فرنگی، سبزیجات برگی و گل رز عمده محصولات تولیدی گلخانه‌های سیستان و بلوچستان است که بخش توجهی از این محصولات نظیر گوجه فرهنگی به خارج کشور صادر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، تغییر الگوی کشت از فضای باز به بسته را از مهمترین الوویت‌های بخش کشاورزی این استان برشمرد و گفت: کشت‌های گلخانه‌ای و توسعه آن با توجه به مزیت‌هایی از جمله افزایش چند برابری میزان تولید، اشتغال و درآمد فعالان بخش کشاورزی از مهمترین راهکارها و روش‌های میان‌بر برای تحقق جهش تولید و تامین امنیت غذایی پایدار در استان‌های مستعد از جمله سیستان و بلوچستان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha