• شنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403112014949
  • خبرنگار : 50653

بهره‌برداری از ۲۰۰ پروژه توزیع برق در شهرستان اصفهان

بهره‌برداری از ۲۰۰ پروژه توزیع برق در شهرستان اصفهان

ایسنا/اصفهان مدیرعامل توزیع برق شهرستان اصفهان گفت: حداقل ۲۰۰ پروژه بزرگ در محدوده شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با سرمایه‌گذاری حدود پنج هزار و ۲۸۶ میلیارد ریال اجرا شده است.

مهرداد دادخواه، امروز شنبه ۲۰ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اشاره به اینکه اقدامات خوبی در صنعت برق در سال‌های گذشته انجام شده است، اظهار کرد: با وجود تنگناها و مشکلات اقتصادی و نوسانات هزینه‌ها که در طول سال با آن مواجه بوده‌ایم، اما با توجه به تجربیات خود و مقایسه با دیگر شهرها، می‌توانم بگوییم که اقدامات ارزنده‌ای در زمینه شبکه برق  انجام شده است.

وی افزود: حداقل ۲۰۰ پروژه بزرگ در محدوده شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با سرمایه‌گذاری حدود  پنج هزار و ۲۸۶ میلیارد ریال اجرا شده است. این پروژه‌ها شامل هزینه‌هایی در زمینه‌های مختلف از جمله تجهیزات اتوماسیون شبکه است. 

مدیر عامل توزیع برق شهرستان اصفهان ادامه داد:  اکنون به یک میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک اطلاع‌رسانی می‌کنیم و با استفاده از تجهیزات هوشمند، دقت اطلاع‌رسانی ما به بالای ۹۸ درصد رسیده است. این یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد شرکت‌های توزیع برق در کشور است که توانسته‌ایم اطلاع‌رسانی دقیق و مفیدی ارائه دهیم.

دادخواه با بیان اینکه در زمینه بازسازی و نوسازی شبکه‌ها نیز فعالیت‌هایی قابل توجهی داریم، افزود: یکی از اهداف ما تبدیل شبکه‌ها از سیم به کابل خودنگهدار است که این اقدام تأثیر زیادی در کاهش خاموشی‌های ناخواسته دارد. 

وی گفت: میزان متوسط نرخ خاموشی به ازای هر مشترک یکی از شاخص‌های ارزیابی خدمات در صنعت برق است. در ۱۰ سال گذشته، متوسط زمان خاموشی برای هر مشترک در اصفهان حدود ۸۰۰ دقیقه بوده است.

مدیر عامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با اشاره به اینکه در حال حاضر، پس از ۱۰ سال خدمات حرفه‌ای، به نقطه‌ای رسیده‌ایم که دستاوردهای قابل توجهی در زمینه بازسازی و نوسازی شبکه داشته‌ایم، تصریح کرد: به‌عنوان مثال، متوسط زمان خاموشی برای هر مشترک به ۹۰ دقیقه کاهش یافته که نشان‌دهنده کاهش ۹۰ درصدی در این شاخص است. 

وی اظهار کرد: برای مقایسه، در کشورهای پیشرفته، مانند چین، کره جنوبی و ژاپن، متوسط زمان خاموشی بین ۴۰ تا ۵۰ دقیقه است، در حالی که در کشور ما این عدد بالای ۱۵۰ دقیقه است. 

مدیر عامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با تاکید بر اینکه سرفصل تأمین برق مشترکان نیز اقدامات زیادی انجام شده است، اضافه کرد: امسال تعداد مشترکان ما افزایش یافته و در زمینه تأمین روشنایی معابر نیز هزینه‌های قابل توجهی صرف کرده‌ایم. به ویژه در پروژه‌های عمرانی، برای رفع مشکلات شبکه‌های معارض که در حریم و معابر شهری وجود دارند، تلاش کرده‌ایم. با توجه به توسعه شهری، این موارد به وفور وجود دارد و ما توانسته‌ایم در این زمینه‌ها سرمایه‌گذاری کنیم و اقداماتی انجام دهیم.

دادخواه خاطرنشان کرد: این فعالیت‌ها در نه منطقه شهری داخل اصفهان و همچنین چهار شهرستان شرق اصفهان انجام شده است. اگر نیاز به جزئیات بیشتری دارید، می‌توانید از دوستان بپرسید تا اطلاعات دقیق‌تری درباره هزینه‌ها و پروژه‌های مهم ارائه دهند.

بهره‌برداری از پست ۶۳ کیلووات با هزینه‌ای بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان

مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان در ادامه گفت: پروژه‌های دیگری نیز در حال بهره‌برداری هستند که در زمینه خواب و انرژی‌های خورشیدی مطرح شده‌اند. در حوزه انرژی خورشیدی، دو پروژه مهم در حال افتتاح و بهره‌برداری هستند که مجموعاً حدود ۶.۵ مگاوات ظرفیت دارند. همچنین برای تأمین برق عشایر در محدوده شرق اصفهان، ۲۰۰ پنل خورشیدی سیار فراهم کرده‌ایم.

دادخواه با بیان اینکه در دهه فجر نیز پروژه‌های مهمی به بهره‌برداری رسیده‌اند، افزود: یکی از این پروژه‌ها، بهره‌برداری از پست ۶۳ کیلووات شهدا است که با هزینه‌ای بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان تجهیز شده است. این پست به تقویت برق مرکز اصفهان و خیابان‌های شهدا و فروغی کمک خواهد کرد و تابستان آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اضافه کرد: در زمینه پروژه‌های خورشیدی، کلنگ‌زنی چندین پروژه با ظرفیت ۶۵ تا ۶۶ مگاوات انجام شده است. زمین‌های این پروژه‌ها تحویل پیمانکاران شده و انتظار می‌رود تا تابستان به مدار بیفتند. از این ظرفیت، ۱۴ مگاوات در شهرک خورشیدی کوهپایه و بقیه در سایر نقاط توزیع خواهد شد.

مدیرعامل توزیع برق شهرستان اصفهان گفت: وزارت نیرو با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، هشت سایت سه مگاواتی را در شهرستان‌های کوهپایه، هرند و ورزنه راه‌اندازی خواهد کرد. این پروژه‌ها به تولید انرژی نزدیک محل مصرف کمک می‌کنند و از جمله اقدامات ما در راستای توسعه پایدار و تأمین انرژی مورد نیاز جامعه هستند.

وی در خصوص اینکه استاندار اصفهان در برنامه‌های استان، سه سطح اصلی را برای توسعه اعلام کرده‌اند، تصریح کرد: یکی از این سرفصل‌ها به هوش مصنوعی و دیگری به گردشگری مربوط می‌شود، اما موضوع بسیار مهمی که باید به آن پرداخته شود، انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی است. 

دادخواه با اشاره به اینکه استاندار اصفهان قرار است یکی از سرفصل‌های اصلی را به بحث انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی اختصاص دهند، خاطرنشان کرد: ما توانسته‌ایم حداقل ۱۱ پهنه زمین را برای انرژی‌های خورشیدی آماده کنیم. این امر مستلزم گذراندن ماده ۲۱ با همکاری جهاد و منابع طبیعی بوده و اکنون آماده سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه هستیم.

مدیر عامل توزیع برق شهرستان اصفهان با بیان اینکه با دستور استاندار، کارگروهی در استان تشکیل خواهد شد، افزود: وزارت نیرو نیز ۸ سایت را خود تجهیز خواهد کرد. ما در حال مذاکره برای واگذاری دو سایت ۱۰ مگاواتی به بخش خصوصی هستیم و همچنین دو سایت دیگر به ظرفیت ۵ مگاواتی را در نظر داریم. این اقدامات به تقویت ساختار شبکه و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کمک خواهد کرد.

دادخواه ادامه داد: در حال حاضر، ما دو سرمایه‌گذار برای پروژه‌های ۵ مگاواتی داریم و همچنین دو سرمایه‌گذار دیگر برای پروژه‌های ۱۰ مگاواتی در نظر گرفته شده‌اند. از لحاظ ساختاری و فنی، ما دو پروژه ۵ مگاواتی را در کنار هم راه‌اندازی خواهیم کرد. 

وی با بیان اینکه این موضوع نیازمند دقت بالایی است، زیرا انتقال و تزریق انرژی‌های بزرگ (هفت مگاوات) باید به دقت مدیریت شود، تصریح کرد: در بعضی موارد، می‌توان این پروژه‌ها را به دو پروژه ۵ مگاواتی تقسیم کرد که این نیز مشکلی ندارد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان یادآور شد: بحث مصرف انرژی، حدود ۳۰ درصد از مصرف انرژی ما در بخش خانگی، ۱۰ تا ۱۲ درصد در بخش کشاورزی و عمومی، و حدود ۳۰ درصد در بخش صنعتی است. بنابراین، متوسط مصرف انرژی در هر یک از این سرفصل‌ها به‌طور کلی حدود ۱۰۰ درصد می‌شود. همچنین، میزان مصرف انرژی در بخش‌های کشاورزی و عمومی بین ۶۰ تا ۶۵ درصد و در بخش‌های خانگی و صنعتی حدود ۳۵ درصد است.

حدود ۴۰۰ پنل ۵ کیلوواتی توسط کمیته امداد و سازمان بهزیستی در روستای فارخان

وی تصریح کرد: اقدامات زیادی در زمینه انرژی خورشیدی خانگی انجام شده است. بیشتر این اقدامات توسط کمیته امداد و سازمان بهزیستی به عنوان سازمان‌های حمایتی صورت گرفته است. آن‌ها سیستم‌های انرژی خورشیدی ۵ کیلوواتی را بر روی بام خانه‌های مددجویان نصب کرده‌اند. 

دادخواه گفت: یکی از روستاهایی که ظرفیت بالایی در نصب پنل‌های خورشیدی دارد، روستای فارخان است. امسال حدود ۴۰۰ پنل ۵ کیلوواتی توسط کمیته امداد و سازمان بهزیستی در این روستا نصب شده است.

وی با تاکید بر اینکه در بحث انرژی خورشیدی، هنوز کارهای زیادی در این زمینه باقی مانده است، اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های مهم در این راستا، ماده ۱۲ قانون زدایی صنعت است که به بهینه‌سازی مصرف انرژی الکتریکی مربوط می‌شود. بر اساس این ماده، اگر سرمایه‌گذاری بر روی تجهیزاتی که مصرف انرژی الکتریکی دارند، انجام شود، هزینه‌ها از محل صرفه‌جویی ناشی از بهینه‌سازی پرداخت خواهد شد. 

مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان افزود: به‌عنوان مثال، در پروژه تعویض چراغ‌های  خیابان‌های شهرستان اصفهان، قرار است ۱۵۰ هزار چراغ موجود با چراغ‌های ال‌ای‌دی یا فوق کم‌مصرف جایگزین شوند. قرارداد این پروژه با شرکت گلنور منعقد شده و انتظار می‌رود ظرف دو سال آینده تمام چراغ‌ها تعویض شوند. 

وی بیان کرد: پروژه‌ای که اخیراً افتتاح شده شامل خیابان‌هایی مانند میدان امام حسین، باغ گلدسته، پاسداران و چهار باغ پایین است. این پروژه به‌عنوان شروع کار برای دهه فجر افتتاح خواهد شد و امیدواریم ظرف دو سال آینده به نتیجه برسد. 

دادخواه تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که تا دو سال آینده ۱۵۰ هزار چراغ تعویض خواهد شد و هوشمند سازی نیز در نظر گرفته شده است تا مصرف انرژی بهینه‌تر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha