به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، ماه درخشان این هفته میزبان مهمانان ویژهای در آسمان شب است. ابتدا در ۶ و ۷ فوریه، مشتری و ماه با فاصلهای حدود ۵ درجه از یکدیگر طلوع کردند، پدیدهای که به آن همنشینی(Conjunction) گفته میشود. این دو جرم آسمانی از ساعت ۱۰:۳۶ شب بهوقت شرقی (EST) در نزدیکی یکدیگر قرار گرفتند و این همراهی در تمام طول شب ادامه داشت.
چند شب بعد، در ۹ فوریه، مریخ و ماه در ساعت ۲:۳۶ بعدازظهر (EST) به همنشینی خواهند رسید. در این لحظه، فاصله آنها تنها نیم درجه خواهد بود، اگرچه این مقدار بسته به محل ناظر اندکی تفاوت خواهد داشت. مریخ و ماه تقریباً همزمان طلوع و غروب خواهند کرد؛ این دو جرم آسمانی کمی بعد از ساعت ۲ بعدازظهر در ۸ فوریه طلوع کرده و پیش از ساعت ۶ صبح در ۹ فوریه غروب خواهند کرد.
اگرچه نزدیکترین فاصله مریخ و ماه در ساعات روز برای ناظران آمریکای شمالی رخ خواهد داد، اما آنها در تمام طول شب در کنار هم باقی میمانند. پس از غروب، فاصله آنها حدود ۲ درجه خواهد بود و میتوان آنها را در آسمان شرقی، در صورت فلکی جوزا (Gemini) مشاهده کرد. مریخ در این شب، کمی بالاتر و متمایل به غرب از ماه محدب در حال رشد که ۹۰درصد روشنایی دارد، دیده خواهد شد.
برای ناظران در عرضهای شمالی، پدیدهای کمیابتر رخ خواهد داد؛ اختفاء قمری مریخ در این رویداد، مریخ به نظر میرسد که پشت ماه ناپدید میشود. طبق دادههای Starwalk، مریخ در ساعت ۱:۰۹ بعدازظهر (EST) پشت ماه خواهد رفت و در ساعت ۴:۳۰ بعدازظهر (EST) دوباره ظاهر خواهد شد. این پدیده از بخشهایی از کانادا، اسکاندیناوی، روسیه و برخی نقاط آسیا قابل مشاهده خواهد بود و حتی ممکن است بخش شمالی بریتانیا نیز آن را تجربه کند.
برای داشتن بهترین دید از این رخدادهای شگفتانگیز، مکانی با آسمان صاف و دور از نورهای مصنوعی انتخاب کنید. بهتر است به چشمان خود فرصت دهید تا به تاریکی عادت کنند و در صورت نیاز به چراغقوه، از نور قرمز به جای سفید استفاده کنید تا دید شبانه شما حفظ شود. مشاهده این سیارهها با چشم غیرمسلح ممکن است، اما با یک دوربین دوچشمی مخصوص رصد آسمان یا تلسکوپ خانگی، این پدیدهها جلوهای خیرهکنندهتر خواهند داشت.
انتهای پیام
نظرات