به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سایت پلیس، در یادداشت سردار سعید منتظرالمهدی آمده است:
« دوره جوانی به عنوان مهمترین دوره زندگی هر انسانی برای خودش و جامعه. اولین ویژگی خاص این زمان، آن است که هر فردی به رویا و معنای زندگی خویش میاندیشد؛ چرا که با رشد ذهنی و خودآگاهی به دنبال مفهومی برای زیست خویش است تا تحصیل، مهارت، کار و ارتباطات خویش را در چارچوب آن سامان و سازمان بخشد.
دومین ویژگی پرداختن به آرمانگرایی است که میتواند به انگیزشی برای فرا بالیدن فرد و جامعه تبدیل شود؛ اما همزمان از «واقع بینی» نیز نمیگریزد؛ پس نقشه زندگی خود را به گونهای طرح ریزی میکند که بتواند آن را در عمل محقق سازد.
سومین ویژگی، سرشار بودن ذهن جوان از خلاقیت و شورمندی است و این دو را در هم می آمیزد تا هم در صحنه نظر و هم در میدان عمل «فرآورده» نوینی را عرضه دارد؛ از همین روی، جوامعی که به جوانان خود فرصت و مجال بیشتری برای نقشآفرینی میدهند، زودتر و بهتر گام در راه رشد و توسعه مینهند.
سرشار از دلبستگی به مُلک و ملت، چهارمین ویژگی جوان است؛ وطنش را دوست دار و از حمیت ملیِ بالایی برخوردار است، بدین سبب وقتی وطن خویش را در خطر ببیند از هیچ نوع جان فشانی برای از میان راندن تهدید دریغ نمی ورزد. کافی است اندکی در آمار شهدای دفاع مقدس تأمل نماییم تا از میزان حس وطن دوستی جوانان عزیز آگاه شویم.
یادمان باشد که «انتخاب های سرنوشت سازِ زندگی» پنجمین ویژگی ایام جوانی است؛ تعیین و انتخاب رشته تحصیلی، همسر و شغل، سبک و سیاقِ زندگی فرد را مشخص ساخته و دورنمای زندگی او را تعیین می کند هر چند برای دوری از هر گونه خطا و لغزش در این انتخابها بایستی از نظر و دیدگاه مشورتی والدین و متخصصان بهره گرفت.
واقف باشیم که جامعه نیز وظایفی در قبال جوانان بر عهده دارد که نخستین آن فراهم ساختنِ فرصتهای برابر تحصیلی است؛ این چنین فرصتها، امکان رشد ذهنی، جسمی و روانیِ لازم را فراسوی جوانان مینهد.
فراهم آوردن فرصتهای تفریح، تخلیه و پرورش هیجانی برای جوانان، دومین وظیفه جامعه است؛ این گونه آنها در دام خمودگی، افسردگی و غمبارگی فرو نمیغلتند؛ بلکه با شورمندی خود، جامعه را غرق شور، طراوت و پویایی مینمایند.
سومین وظیفه جامعه حمایت اجتماعی از جوانان است تا به کمک آن بتوانند گام در مسیر استقلال و کارآمدی نهند و چهارمین وظیفه جامعه و نهادها آن است که ضمن از میان راندن بسترهای کژ روی و انحراف، در برابر خطاهای کوچک جوانان از خود سعه صدر و خویشتن داری نشان داده و به آنان کمک کنند تا بر تکانش های خود غلبه نمایند.
البته در فراجا نیز ما به فراخور توان و امکانات سعی در حمایت از جوانان داریم؛ چرا که سالیانه هزاران نفر به عنوان سرباز یا کادر به این سازمان وارد شده و علاوه بر حوزه دفاع، امنیت و انتظام، مهارت آموزی آنها در اولویت قرار میگیرد؛ ما به نوبه خویش سعی در کارآمدی جوانان در این فرصت ذی قیمت داریم.»
انتهای پیام
نظرات