• پنجشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۴
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1403111813800
  • منبع : جهاد دانشگاهی

تحلیل مناطق مختلف منطقه آزاد انزلی از نظر آلودگی منابع آبی

تحلیل مناطق مختلف منطقه آزاد انزلی از نظر آلودگی منابع آبی

طرح پهنه‌بندی آلودگی‌های آب‌های سطحی و زیرزمینی در محدوده منطقه آزاد انزلی با هدف شناسایی و تحلیل مناطق مختلف از نظر آلودگی منابع آبی، توسط پژوهشکده محیط‌زیست جهاددانشگاهی در حال اجرا است.

به گزارش ایسنا، طرح پهنه‌بندی آلودگی‌های آب‌های سطحی و زیرزمینی در محدوده منطقه آزاد انزلی با هدف شناسایی و تحلیل مناطق مختلف از نظر آلودگی منابع آبی، توسط پژوهشکده محیط‌زیست جهاددانشگاهی در حال اجرا است. 

این طرح که با کارفرمایی منطقه آزاد انزلی تحت قرارداد فیمابین سازمان منطقه آزاد انزلی و پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی از شهریور 1403 آغاز شده، نقش مهمی در بهبود مدیریت منابع آب و حفاظت از محیط‌زیست دارد. با بهره‌گیری از داده‌های دقیق، مناطق آلوده شناسایی شده و برنامه‌های حفاظتی و پیشگیرانه متناسب تدوین می‌شود.

از جمله اهداف کلیدی این پروژه می‌توان به شناسایی منابع آلاینده، تعیین مناطق حساس به آلودگی، مدیریت بهینه منابع آبی، پیشگیری از آلودگی‌های آینده و ارزیابی تأثیر آلاینده‌ها بر اکوسیستم‌های آبی اشاره کرد. این اقدامات می‌تواند نقش بسزایی در نظارت مستمر، تخصیص بهینه منابع آبی و ارتقای کیفیت آب‌های سطحی و زیرزمینی ایفا کند.

در راستای اجرای این طرح، نمونه‌برداری مرحله دوم در فصل زمستان طی روزهای 14 و 15 بهمن‌ماه 1403 توسط پژوهشگران پژوهشکده محیط‌زیست جهاد دانشگاهی انجام گرفت. در این مرحله، نمونه‌برداری از 42 نقطه شامل منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی محدوده منطقه آزاد انزلی صورت پذیرفت. نمونه‌ها پس از تثبیت در محل، تحت شرایط کنترل‌شده به آزمایشگاه آب، فاضلاب و میکروبی پژوهشکده منتقل شدند تا مورد آنالیزهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی قرار گیرند.
 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی، شناسایی نقاط آلوده و منابع آلاینده از جمله صنایع، فعالیت‌های کشاورزی و تخلیه فاضلاب‌های شهری، می‌تواند نقش قابل‌توجهی در جلوگیری از تشدید آلودگی و حفظ تنوع زیستی اکوسیستم‌های آبی ایفا کند. نتایج این مطالعه، اطلاعات ارزشمندی را برای تدوین سیاست‌های پایدار در راستای حفاظت از منابع آبی و محیط‌زیست کشور ارائه خواهد کرد. این طرح، اقدامی بنیادین در جهت مدیریت علمی و پایدار منابع آبی منطقه به‌شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha