به گزارش ایسنا، ایران همواره در تولید و صادرات محصولات کشاورزی باکیفیت جایگاه ویژهای در جهان داشته است. محمودی - کارشناس اقتصادی - به صدا و سیما میگوید خاویار، پسته و زعفران از جمله محصولاتی هستند که نام ایران را در سطح بینالمللی مطرح کردهاند. ایران از نظر حجم و کیفیت تولید زبانزد است.
بر اساس آخرین آمارهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، رتبه ایران در تولید ۱۹ محصول کشاورزی تکرقمی است.
محصولات ایرانی به دلیل شرایط اقلیمی خاص کشور، از جمله تابش مناسب خورشید و دوره رشد طولانی، کیفیتی متفاوت و برتر نسبت به سایر نقاط دنیا دارند. خرما و عسل ایران نیز از جمله فرآوردههایی هستند که در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفتهاند. در همین راستا، همکاریهای تجاری با کشورهای مختلف، از جمله چین، طی سالهای اخیر افزایش یافته است.
طبق آخرین آمار فائو، ایران سالانه با تولید ۳۳۵ تن زعفران، رتبه نخست جهان را در اختیار دارد. همچنین با تولید ۲۴۰ هزار تن پسته، پس از آمریکا و ترکیه، در جایگاه سوم جهان قرار گرفته است. در زمینه تولید خرما نیز ایران با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن، پس از عربستان و مصر، رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
علاوه بر این، تولید ۹۰ هزار تن عسل طبیعی و فرآوردههای آن، جایگاه ایران را در رتبه چهارم جهان تثبیت کرده است.
به گفته سالم پور- مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری- افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی از مهمترین عوامل رشد تولید محصولات باغبانی در ایران بوده است و از کشور وارد کننده در بسیاری از محصولات به کشور صادرکننده تبدیل شدهایم.
میزان تولید محصولات کشاورزی کشور که پیش از انقلاب ۲۵ میلیون تن بود، اکنون به ۱۳۵ میلیون تن افزایش یافته است.
اکبر فتحی - معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی- میگوید این میزان افزایش تولید حاصل افزایش ضریب دانش به بخش کشاورزی بوده که میزان تولید کشاورزی پنج برابر شده است.
طبق سند دانشبنیان امنیت غذایی، این میزان تولید تا پایان سال ۱۴۱۱ به ۱۶۰ میلیون تن خواهد رسید.
انتهای پیام
نظرات