به گزارش ایسنا، کرناچی که در گذشته روستا بود از چند سال قبل به شهر کرمانشاه الحاق شد. شهرکی که محروم مانده و ساکنین آن از برخی زیرساختهای اولیه زندگی شهری بینصیبند. از سوی دیگر روند سریع ساخت و سازهای غیرمجاز در این منطقه خدمترسانی به اهالی آن خصوصا خانودههایی که در پایین دست شهرک سکونت دارند را دشوار کرده است.
طی دو، سه سال اخیر مسئولین استان با جدیت پیگیر اجرای شبکه فاضلاب کرناچی بودند و موضوع با جدیت در قرارگاه آب کرمانشاه به صورت هفتگی پیگیری میشد و حالا بعد از چند سال، بالاخره عملیات اجرایی بخش باقی مانده از شبکه فاضلاب کرناچی آغاز شده است.
رضا داودی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اعلام این خبر، گفت: شبکه فاضلاب کرناچی حدود ۴۰ کیلومتر است که ۳۴ کیلومتر آن انجام شده و تنها شش کیلومتر باقی مانده بود که کار اجرای شبکه این بخش را نیز آغاز کردیم.
وی با اشاره به اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز که در این منطقه همچنان ادامه دارد روند کار را دشوار کرده، خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیتهایی که ساخت و سازهای غیرمجاز ایجاد کرده، تنها حدود دو کیلومتر از این شش کیلومتر شبکه را میتوانیم اجرا کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه اعتبار مورد نیاز برای اجرای شبکه فاضلاب کرناچی را ۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: برای اجرای ایستگاه پمپاژ نیز بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و آنچه که روند کار را کمی دشوار میکند محدودیت اعتبارات است. در صورتی که محدودیت اعتبارات نباشد، میتوان شبکه فاضلاب کرناچی را ظرف کمتر از یکسال اجرا کرد.
وی سپس از پیچیدگیهای اجرای شبکه فاضلاب کرناچی نیز یاد کرد و افزود: زمانی که طرح فاضلاب شهرک کرناچی تدوین شد تا این اندازه شاهد ساخت و سازغیرمجاز در این منطقه نبودیم، اما پس از مدتی ساخت و ساز غیرمجاز خصوصا در پایین دست شهرک که نزدیک به رودخانه قرهسو است شدت گرفت. ساخت و سازهایی که بخش زیادی از آن در بستر و حریم رودخانه واقع شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه بعد از سیل سال ۱۳۹۸ ارائه خدمات به واحدهای مسکونی که غیرمجاز در این منطقه احداث شده بود ممنوع شد و تصمیم بر این بود که ساکنین این مناطق به جای دیگر منتقل شوند که این امر محقق نشد، اضافه کرد: مشکل دیگر این بود که شهرداری نیز متولی این محدوده که ساخت و سازهای غیرمجاز در آن صورت گرفته بود نمیشد و به همین دلیل ما هیچ نقشهای از خیابان، معابر و کف و بر این محدوده برای اجرای شبکه فاضلاب نداشتیم.
داودی اظهار کرد: بالاخره پس از پیگیریهایی مکرری که صورت گرفت، شهرداری تعیین کف و بر این محدوده را پذیرفت و ما نیز کار را آغاز کردیم.
وی با اشاره به دو طرح اصلی که برای فاضلاب کرناچی در دستور کار است، اما هیچکدام هنوز نهایی نشده، یادآور شد: یک برنامه این است که تمام فاضلاب کرناچی تجمیع شده و با احداث یک ایستگاه پمپاژ در نهایت وارد خط سه فاضلاب کرمانشاه که فاضلاب بخش شمال شهر را جمع میکند شود و در نهایت به مدول دوم تصفیهخانه در دست احداث کرمانشاه برود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه افزود: برنامه دیگر این است که برای این منطقه یک تصفیهخانه کوچک محلی اجرا کنیم و پساب خروجی آن را در صورت تمایل صنایع، در اختیار شهر صنعتی کرمانشاه قرار دهیم. البته اجرای این طرح باید در قالب قرارداد سرمایهگذاری متقابل و یک بسته سرمایهگذاری باشد.
داودی تاکید کرد: متاسفانه هماکنون هم با وجود شروع اجرای شبکه فاضلاب، کار ساخت و ساز غیرمجاز از سوی مردم همچنان صورت میگیرد که این امر با طرحهای ما تداخل داشته و کار را پیچیده و مختل میکند.
انتهای پیام
نظرات