الهه قلیزاده در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جلسه استاندار با شورای مرکزی خانه احزاب و دیدگاه استاندار نسبت به فعالیت حزبی و رفع مشکلات خانه احزاب، اظهار کرد: دیروز بعدازظهر جلسهای با استاندار، معاون امنیتی سیاسی و مدیرکل سیاسی خراسان رضوی داشتیم. در این جلسه مشکلات خانه احزاب بیان شد و آقای استاندار در رابطه با بعضی از مشکلات که قابل حل است از جمله مکان خانه احزاب قول مساعدت دادند. مکان خانه احزاب در حال حاضر در شان احزاب نیست و قول پیگیری داده شده است.
وی افزود: موارد دیگر احزاب در قالب مطالبهگری تخصصی از جمله احزاب فرهنگیان، کار و کارگران و حتی احزابی که به صورت تخصصی برای هویت شهر و مسائل عمرانی و زیرساختها در حال فعالیت هستند، در جلسه بیان و تصمیم گرفته شد تا جلسهای خصوصی با این احزاب گذاشته و مشکلات آنان بررسی شود.
دبیر خانه احزاب با اشاره به قول استاندار برای مساعدت احزاب، گفت: از نظر بنده، دیدگاه استاندار نسبت به احزاب مثبت بود. رویکرد ایشان تاکنون همسویی بوده و امیدواریم این روند و مساعدت ادامه یابد.
قلیزاده در خصوص هزینهزا بودن فعالیت حزبی و سیاسی تصریح کرد: یکی از دلایل اینکه نمیتوانیم مردم را به حزبگرایی تشویق کنیم، هزینهزا بودن آن است؛ منظور از هزینه وقتی است که میگذارند. ما وقتی را صرف میکنیم که به لحاظ مالی هزینهای برای آن دریافت نمیکنیم و همچنین آسیب و حاشیههایی است که برای اعضا گاها ایجاد میشود، بنابراین عضویت در احزاب بیشتر از منفعت برای افراد هزینهزا بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در زمان انتخابات و برهههای سیاسی دیگر جامعه، این احزاب هستند که فعالیت کرده و در خط مقدم حضور دارند، برای سربلندی کشور و منفعت ملی و نظام خالصانه تلاش میکنند.
عضو هیات رئیسه خانه احزاب با اشاره به رویکرد احزاب جهت افزایش سرمایه اجتماعی کشور بیان کرد: وظیفه احزاب است که در انتخاباتی که در کشور برگزار میشود، مردم را تشویق به رایدهی کنند و تنها چیزی که میتواند مردم را برای انتخابات پای صندوق رای آورد، این است که به یک سری قولهای خود جامه عمل بپوشانیم.
قلیزاده ادامه داد: ما احزاب به عنوان مطالبهگران جامعه و پل ارتباطی بین مردم و حکومت باید بتوانیم وعدههای خود را از طریق پیگیری قوی از مسئولین جامه عمل بپوشانیم که مردم ببینند میتوانیم در جامعه موثر باشیم. یک سری موانع داخلی است و شاید بتوانیم رفع کنیم ولی در برخی موارد موضوعات خارجی دخیل است که از حیطه فعالیت ما خارج میشود اما تا حد امکان باید به وعده خود عمل کنیم تا دوباره مردم را به حضور تشویق کنیم.
وی با اشاره به تعدد احزاب در ساختار سیاسی کشور بیان کرد: ما قائل به این هستیم که کمیت کاهش و کیفیت افزایش یابد. احزاب بزرگتر که مانیفست کلیتری دارند بتوانند احزاب کوچکتر را تحت پوشش بگیرند و با هم فعالیت کنند، که این موضوع در قالب جبههها تا حدی رفع شده است. در ذیل جبهه، احزاب همسو باید قرار گیرند و فعالیت کنند. تعارض منافع در احزاب همسو در قالب جبهه کم میشود ولی هرچه تعداد احزاب کمتر شود، حیطه فعالیت آنان بهتر و سطح مطالبهگری احزاب بزرگتر خواهد شد.
دبیر خانه احزاب با اشاره به چالشهای فعالیت حزبی ادامه داد: یکی از مهمترین چالش آن صرف وقت و زمان شخصی افراد و همچنین وعدههایی است که به مردم میدهیم اما مسئولین گاها نمیتوانند آن را انجام دهند. افراد مطالبهگر خیلی خوشایند سیستم دولتی نیستند و گاها مطالبهگری برای حزب و اشخاص هزینههایی دارد. به لحاظ مالی هر حزبی باید منابع مالی شفاف داشته باشد که یکی از چالشهای مهم احزاب این است که به لحاظ مالی خیلی تامین نیستند.
قلیزاده با اشاره به اینکه مهمترین ضعف حوزه زیرساختی ما، مدیریت است گفت: تمام منابع و زیرساخت ما با چالش مواجه است که مهمترین آن ضعف مدیریت است، اگر مدیرانی متخصص و دغدغهمندتری در سطحهای حساس داشتیم شاید تاکنون ضعف زیرساختی ما تا حد زیادی مرتفع شده بود.
انتهای پیام
نظرات