به گزارش ایسنا، «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان، امروز (چهارشنبه) گفت که ایروان و آنکارا مدام در تماس هستند و هیچ مانعی برای تماسهای دوجانبه وجود ندارد.
خبرگزاری ریانووستی با انتشار این مطلب گزارش داد که پاشینیان در یک سخنرانی در شورای آتلانتیک در سفر خود به آمریکا، گفت: هیچ مانعی میان ما و ترکیه نیست و مدام در حال گفتوگو هستیم. دیدار و رایزنی وزرای امور خارجه (ارمنستان و ترکیه) مدام و به طور همیشگی است. ما فعالانه، همکاری میکنیم و بر سر آنچه باید انجام شود، تفاهم مشترکی میانمان وجود دارد.
پاشینیان افزود که در روابط دوجانبه طرفین اختلافات مختصری وجود دارد که باید اقداماتی برای حصول نتیجه واقعی انجام شود.
نخستوزیر ارمنستان در این باره گفت: ما به گفتوگو ادامه میدهیم. گمان میکنم ارمنستان و ترکیه هیچ گاه به اندازه الان، چنین گفتوگوی فعالانهای نداشتهاند که امیدوارم به زودی، نتیجهبخش باشد.
اظهارات پاشینیان در پی این مطرح شده است که در حال حاضر، دو طرف هیچ روابط دیپلماتیک رسمی ندارند و مرزهای دو کشور از سال ۱۹۹۳ توسط آنکارا بسته شده است. تنش بین این دو کشور بر سر مسائل متعددی از جمله حمایت ترکیه از جمهوری آذربایجان در مورد مسئله قرهباغ بهوجود آمده است.
روابط ایروان و آنکارا بیش از یک قرن است که به دلیل موضوع کشتار ارامنه توسط امپراتوری عثمانی در دوران جنگ جهانی اول، در وضعیت بحرانی قرار دارد. اگرچه، اولین دیدار فرستادگان ویژه طرفین برای عادیسازی روابط میان ارمنستان و ترکیه در ژانویه ۲۰۲۲ در مسکو انجام شد.
ایروان-باکو؛ صلح در دسترس
نخستوزیر ارمنستان در ادامه همچنین گفت پیشنهاد ارمنستان به جمهوری آذربایجان آغاز روابط دوجانبه از یک صفحه جدید، خالی و روشن است.
پاشینیان روز سهشنبه در شورای آتلانتیک تاکید کرد: پیشنهاد ما پایان دادن به بحثهای بیشتر در مورد موضوعات متضاد و باز کردن دوره جدیدی در روابط دوجانبه است که از صفحه جدید، خالی و روشن شروع میشود.
وی گفت که طرفین موفق شدهاند در مورد موضوعات حساس پیشنویس پیمان صلح به توافق برسند.
پاشینیان گفت: ارمنستان و آذربایجان توافق کردند که تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت بشناسند، یعنی سرزمینهای آذربایجان شوروی و ارمنستان شوروی در زمان شوروی. ما توافق کردیم که در پیشنویس صلح مادهای داشته باشیم که ارمنستان و آذربایجان هیچ ادعای ارضی علیه یکدیگر نداشته باشند.
نخستوزیر ارمنستان آن را "سنگ بنای" صلح آینده خواند.
او گفت: چرا این را میگویم، زیرا آشکار میکند که اکنون صلح بیش از حد قابل دسترس است و اکنون فقط اراده سیاسی برای نهایی کردن این کار روی پیشنویس صلح، امضای آن و داشتن صلح پایدار لازم است.
در سال ۲۰۲۲، ایروان و باکو با میانجیگری روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بحث درباره یک معاهده صلح آینده را آغاز کردند. در ماه مه سال گذشته، پاشینیان گفت که ایروان آماده است تا حاکمیت جمهوری آذربایجان را در داخل مرزهای شوروی، از جمله قرهباغ، به رسمیت بشناسد.
انتهای پیام
نظرات