آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی در گفتوگو با ایسنا به دلایل شکلگیری انقلاب اسلامی پرداخت و با بیان اینکه تحولات تاریخ مرهون سنتهای الهی است، اظهار کرد: تشکیل انقلاب اسلامی از سنتهای الهی است که در جریان تحولات تاریخ رقم خورد. استبداد، استکبار و صهیونیسم در کشور ما جمع شده بودند تا با استفاده از تمامی اهرمهای توطئه، مسیر تاریخ را در جهت خواست استکبار و غرب هدایت کنند.
وی تصریح کرد: در چنین فضایی که بر ایران حاکم بود اراده خداوند متعال بر این شد که شخصیت بزرگی نظیر امام خمینی(ره) انقلابی را تشکیل دهد تا بساط زور و استبداد پایان یابد. البته شخصیتهای بزرگی از حوزههای علمیه به همراه آحاد مردم بنیانگذار انقلاب اسلامی را در تشکیل حکومتی بر مبنای اسلام یاری و همراهی کردند تا سرنوشت تاریخ تغییر یابد همانطور که خداوند متعال موسی کلیم را برانگیخت تا در برابر فرعونیان قیام کند و نبی مکرم اسلام(ص) نیز سرنوشت تاریخ و ملتها را تغییر داد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در ادامه گفت: امام راحل شکلگیری انقلاب اسلامی را از سال ۱۳۴۲ شروع کرد و در سال ۱۳۵۷ جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و امروز به عنوان یک ابرقدرت جهانی در تمامی معادلات بینالمللی تاثیرگذار است. تحرکات سال ۱۳۴۲ برای شکلگیری انقلاب اسلامی نظیر اقدامات سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مردم غزه، لبنان، فلسطین و یمن بود که این تحرکات نیز با اراده الهی برای تغییر سرنوشت تاریخ صورت گرفت.
وی با تاکید بر اینکه شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» به عنوان شعار مبنایی انقلاب در چارچوب اسلام از بدو تشکیل این نهضت مطرح شد، بیان کرد: ریشههای انقلاب به شعار مبنایی «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» برمیگردد و اصلا دلیل شکلگیری انقلاب همین شعار مبنایی بود.
وی در پاسخ به این سوال که چه خطرات داخلی و خارجی ممکن است انقلاب را تهدید کند، گفت: تجربه نشان داده است که اگر در داخل کشور سوءتدبیر و نقاط ضعفی وجود نداشته باشد، خطرات خارجی نمیتواند کشور را تهدید کند. اگر مواضع و رفتار ما موجب سوءاستفاده دشمن شود قطعا آسیب خواهیم دید، اما اگر نقاط ضعف برطرف شود، تدابیر حکیمانه باشد، به اسلام و مبانی اسلامی پایبند بوده و از آن صیانت کنیم، مسئولان به معنای کلمه خدمتگزار بوده و از قدرت سوءاستفاده نکنند و خدمت برای رضای خدا باشد قطعا این کشور و ملت آسیبی نخواهند دید.
آیتالله دری نجفآبادی در ادامه، بهرهگیری از مدیران باکفایت و توانمند در مناصب مدیریتی، تاکید بر شایستهسالاری، پرهیز از دعواهای سیاسی، را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید با پرهیز از باندبازیهای سیاسی، شایستهسالاری در جامعه حاکم باشد تا اهداف انقلاب اسلامی محقق شود و مردم همچنان مانند روزهای نخستین شکلگیری انقلاب پای آرمانهای نظام اسلامی ثابت قدم بمانند. انقلاب اسلامی، انقلاب شایسته سالاری است و تجربه نشان داده هرکجا مدیر لایق و باکفایتی بوده و مردم هم اهل تلاش، کار و کوشش بودهاند، موفق بودهایم.
وی با اشاره به اهمیت تقویت کارآیی دولت و لزوم برونسپاری امور در حوزههای مختلف اقتصادی و غیراقتصادی در شرایط کنونی یک ضرورت است، اظهار کرد: تلاش برای افزایش بهرهوری و جلوگیری از هدررفت منابع، صادراتمحوری و مصرف بهینه منابع موجود، در وضعیت فعلی یک ضرورت است. باید برای تحقق صادرات سالانه ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی، برنامهریزی و از مصرفگرایی اجتناب کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ادامه، وحدت کلمه، اطاعت از رهبری، تلاش و مجاهدت را پیام دهه فجر امسال و ضرورت پیشرفت و توسعه برشمرد و گفت: در سایه تلاش و مجاهدت همگانی میتوان ترفندهای دشمنان را نقش برآب کرد تا آرمانهای امام، رهبری و عزت اسلام و انقلاب حفظ شود.
وی افزود: باید در تمام عرصهها با تمام وجود از منافع ملی و مصالح کشور دفاع کرد تا انقلاب همچنان با شتاب در مسیر خود حرکت کند و مردم از دستاوردهای این نظام که به برکت مجاهدت خون شهیدان بدست آمده است، همچنان بهرهمند شوند.
وی همچنین با اشاره به مسائل غزه و فلسطین گفت: نباید از مسئله قدس و غزه و لبنان جبهه مقاومت غفلت کرد. این جزو مصالح و منافع ملی ماست. جنایات رژیم اشغالگر قابل اغماض نیست و ما از حقوق ملتهای مظلوم منطقه دفاع میکنیم.
انتهای پیام
نظرات