• چهارشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403111712466
  • خبرنگار : 50184

چه افرادی دچار «استُپ وزنی» می‌شوند؟

چه افرادی دچار «استُپ وزنی» می‌شوند؟

ایسنا/کرمانشاه عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه «استپ وزنی» را موضوعی شایع بین ورزشکاران و کسانی که می‌خواهند کاهش وزن داشته باشند، دانست و گفت: راهکارهایی برای خروج بدن از حالت «استپ وزنی» وجود دارد.

 مصطفی اکبری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه تقریبا همه افراد یکبار در زندگی «استپ وزنی» را تجربه می‌کنند، اظهار کرد: «استپ وزنی» معمولا بین افرادی که قصد کاهش وزن دارند و خصوصا ورزشکاران بیشتر دیده می‌شود. 

وی افزود: در «استپ وزنی» معمولا فرد به وسیله رژیم و یا ورزش قصد کاهش وزن را دارد و تا مدتی به مرور شاهد کاهش وزن خود است، اما به یکباره علیرغم اینکه طبق برنامه پیش می‌رود، دیگر کاهش وزنی رخ نمی‌دهد و وزنش روی عدد ثابتی باقی می‌ماند. 

این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: در برخی از مواقع افرادی که برای کاهش وزن شروع به گرفتن رژیم و ورزش می‌کنند، در چند ماه ابتدایی شاهد کاهش تدریجی وزن خود هستند، اما پس از چند ماه کاهش وزن آنها به یکباره متوقف می‌شود که در خصوص این افراد باید گفت که آنها در ماه‌های ابتدایی بیشتر آب و الکترولیک و چربی‌های تازه بدن خود را از دست داده‌اند، به همین دلیل وزنشان کاهش پیدا کرده است. 

وی اضافه کرد: پس از حذف چربی‌های تازه بدن، نوبت به حذف چربی‌های قدیمی‌تر که سالها روی هم انباشته شده می‌رسد که نیاز به تلاش بیشتری دارد و به سرعت اتفاق نمی‌افتد. 

اکبری خاطرنشان کرد: این دسته از افراد برای اینکه کاهش وزن خود را تسریع بخشند، لازم است میزان دریافت کالری خود بویژه قند و چربی‌ها را کاهش داده و یا حذف کنند و از طرفی تغییراتی را در الگوی تغذیه خود بوجود بیاورند، از جمله اینکه برای مدت کوتاهی دارچین، زنجبیل، انواع فلفل، کافئین و آب را در رژیم غذایی خود بگنجانند تا میزان متابولیسم بدن آنها افزایش پیدا کرده و از «استپ وزنی» بیرون بیایند. 

وی گفت: اگر فردی میزان کالری دریافتی خود را کاهش و تمرینات ورزشی‌اش را افزایش دهد، اما بازهم دچار «استپ وزنی» باشد، این مسئله نیاز به بررسی دارد و باید حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کند، چرا که احتمال دارد به برخی بیماری‌ها مانند کم کاری تیروئید مبتلا باشد و گاها نیاز به مداخله دارویی دارد. 

عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه گاها برخی مربیان ورزشی برای خروج ورزشکاران از «استپ وزنی» رژیم فستینگ را به آنها توصیه می‌کنند، افزود: استفاده از این رژیم تنها برای مدت کوتاهی مانند 15 روز تا یک ماه توصیه می‌شود و بیشتر از آن برای بدن خوب نیست و دچار آسیب می‌شود. 

وی در خصوص افرادی که دچار «استپ وزنی» شده، اما کاهش سایز دارند نیز گفت: باید توجه داشت که شاخص‌ها برای چاقی و لاغری، اندازه دور کمر و میزان چربی زیرپوست است و تنها وزن نیست، بنابراین کاهش سایز از کاهش وزن بهتر است.

اکبری اظهار کرد: زمانی که کاهش سایز رخ می‌دهد، اما فرد کماکان دچار استپ وزنی است، نشان می‌دهد که بدن فرد در حال چربی‌سوزی است، درعین حال عضله‌سازی هم صورت می‌گیرد و این ایده‌آل‌ترین حالت برای بدن یک فرد محسوب می‌شود و افراد نباید دیگر نگران استپ وزنی خود باشند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha