به گزارش ایسنا، چندین کارآزمایی بالینی قبلی نشان داده است که محدود کردن کالری دریافتی ممکن است روند پیری را در انسان کُند، کند. سایر بررسیهای انجام شده در مطالعات حیوانی یا آزمایشهای کوچک در مورد کند کردن پیری بیولوژیکی مانند مصرف ویتامین D یا امگا ۳ نیز اثرات امیدوارکنندهای را نشان دادهاند. با این حال، این که آیا این مداخلات در انسان تاثیرگذار است یا خیر، هنوز به وضوح مشخص نیست.
متخصصان از ابزارهای زیستشناسی مولکولی موسوم به ساعتهای اپی ژنتیک برای محاسبه میزان تأثیرگذاری بر سرعت پیری در طول یک کارآزمایی بالینی شامل ۷۷۷ شرکتکننده ۷۰ ساله و بالاتر از سوئیس، استفاده کردند.
در طول کارآزمایی بالینی، شرکتکنندگان ۲۰۰۰ واحد بینالمللی (IU) ویتامین D در روز مصرف کردند و/یا یک گرم امگا ۳ در روز مصرف کردند و/یا در یک برنامه ورزشی ۳۰ دقیقهای برای سه بار در هفته و به مدت سه سال در خانه شرکت کردند.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، متخصصان در تجزیه و تحلیل نمونه های خون دریافتند که مصرف امگا ۳ به طور متوسط پیری بیولوژیکی را در چندین ساعت اپی ژنتیک تا ۴ ماه کاهش می دهد. این یافته به جنس، سن یا شاخص توده بدنی شرکت کننده وابسته نبوده است. همانطور که در یکی از آزمایشات نشان داده شده است، ترکیب امگا ۳، ویتامین D و ورزش حتی بهتر عمل میکند.
علاوه بر این، نویسندگان همچنین دریافتند که این سه مداخله با هم بیشترین تأثیر را در کاهش خطر سرطان و جلوگیری از ضعف طی سه سال داشتند. نویسندگان پیشنهاد میکنند که هر مداخله از طریق مکانیسمهای متفاوت اما مرتبط عمل میکند و وقتی با هم ترکیب شوند، یکدیگر را تقویت کرده و یک اثر کلی قویتر ایجاد میکنند.
نویسندگان خاطرنشان میکنند محدودیت اصلی این کار این است که معیار استانداردی برای پیری بیولوژیکی وجود ندارد و آنها معتبرترین آزمایشهای موجود را انتخاب کردند.
این یافتهها در مجله «Nature Aging» منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات