به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مقالهای که امروز (سهشنبه) در مجله روابط جهانی منتشر شد، نوشت: «واشنگتن و متحدانش هرگز از اصول منشور ملل متحد در مورد برابری دولتها پیروی نکردهاند و توافقات یالتا-پوتسدام را بر خلاف منافع خود میدانند.»
این توافقها توسط سران کشورهای پیروز در جنگ دوم جهانی یعنی شوروی، انگلیس و آمریکا امضا شد.
لاوروف ادامه داد: «غرب مشخصا با انگیزههای پنهانی از این اصول پیروی و سپس در یوگسلاوی، عراق، لیبی و اوکراین آن را به شدت نقض کرد. منشور سازمان ملل را نباید کنار گذاشت چون باعث میشود تا جهان ارزشهای هدایت شونده خود را از دست بدهد.»
وزیر خارجه روسیه در ادامه مقاله خود نوشته است: «توافقهای یالتا-پوتسدام با همه کاستیها و نقاط قوتش، چارچوب هنجاری-قانونی نظام بینالمللی را برای هشت دهه فراهم کرده است. نظم جهانی مبتنی بر سازمان ملل به وظیفه اصلی خود یعنی محافظت از همه در برابر یک جنگ جهانی جدید عمل میکند.»
لاوروف همچنین نوشت: «دولت جدید آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ آشکارا گفته که این چارچوب بهروز و قابل قبول نیست و همچنین برخلاف منافع آمریکا عمل میکند. به عبارت دیگر، این توافقها قابل قبول نیستند. با اینکه جهان به سمت چندقطبی میرود اما ایالات متحده احتمالا در سالهای آینده نظم پس از جنگ را به بوته آزمایش خواهد گذارد.»
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا ماه گذشته میلادی مدعی شده بود: نظم جهانی پس از جنگ نه تنها منسوخ شده، بلکه اکنون سلاحی است که علیه ما استفاده میشود. دیکتاتورها هرج و مرج ایجاد میکنند و پشت حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل پنهان میشوند.
لاوروف در ادامه تاکید کرد که حق وتوی اعضای شورای امنیت سازمان ملل یک مسئولیت است و نه یک امتیاز و یکی از راههایی است که این شورا میتواند تضمین کند که کشورهای غربی منافع تمامی کشورها را مدنظر قرار دهند.
سال گذشته میلادی، این دیپلمات ارشد روس همچنین گفته بود که مسکو مایل است برزیل، هند و نمایندگانی از قاره آفریقا به عنوان اعضای شورای امنیت سازمان ملل که حق وتو دارند و بخش بزرگی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند، به شورای امنیت ملحق شوند.
انتهای پیام
نظرات