• سه‌شنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403111611800
  • منبع : نمایندگی کردستان

رئیس کل دادگستری کردستان:

توسعه و ترویج نهاد داوری در جامعه ضروری است

توسعه و ترویج نهاد داوری در جامعه ضروری است

ایسنا/کردستان رئیس کل دادگستری کردستان گفت: با توجه به افزایش سالانه ورودی پرونده‌ها به دادگستری، ترویج و توسعه نهادهای جایگزین رسیدگی قضایی در جامعه ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

حجت‌الاسلام سیدحسین حسینی امروز سه شنبه(۱۶ بهمن) در جلسه با اعضای هیئت مدیره کانون داوران حرفه‌ای استان کردستان ضمن تبریک فرارسیدن جشن‌ها و اعیاد شعبانیه، ولادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و ایام‌الله دهه مبارک فجر، اظهار کرد: بر اساس احادیث و روایات معتبر، عشق و محبت حضرت سیدالشهدا(ع) نعمت و موهبتی است که صرفاً شامل حال انسان‌هایی است که مورد لطف و عنایت خداوند تبارک و تعالی قرار می‌گیرند.

وی افزود: فلسفه داوری و ایجاد کانون داوران حرفه‌ای در راستای اصلاح ذات‌البین است و در این میان داوران نباید نگاه قضایی و قضاوتی داشته باشند که این موضوع در اساسنامه داوری نیز ذکر شده و به جایگزین‌های رسیدگی قضایی تاکید شده است.

رئیس کل دادگستری استان کردستان، بر ضرورت فرهنگ‌سازی در این خصوص تاکید کرد و گفت: پیش فرض و ذهنیت افراد در خصوص قید داوری که در قراردادها وجود دارد، رسیدگی قضایی نیست و چنانچه این ذهنیت وجود دارد باید اصلاح شود.

حجت‌الاسلام حسینی، با تاکید بر ضرورت حمایت تشکیلات قضایی استان از داوران حرفه‌ای و افزایش تعداد داوران حرفه‌ای، عنوان کرد: در حال حاضر ۳۵ داور حرفه‌ای در استان فعال و دارای پروانه رسمی داوری هستند ۱۶ نفر از این تعداد در سنندج فعالیت‌ می‌کنند.

وی توسعه و ترویج نهاد داوری در جامعه را ضرورت اجتناب ناپذیر دانست و گفت: با توجه به افزایش سالانه ورودی پرونده‌ها به دادگستری این نهاد باید تقویت شده و فعالیت آن نیز گسترده‌تر شود.

رئیس کل دادگستری استان کردستان اضافه کرد: در سند تحول و تعالی قوه قضاییه ساماندهی کمی و کیفی داوران پیش‌بینی شده و در این خصوص باید بر میزان تعرفه‌ها و حق الزحمه‌ها نظارت جدی صورت گیرد.

وی همچنین بر رعایت شئونات توسط داوران حرفه‌ای تاکید و خاطرنشان کرد: ارائه نظریات مشورتی جزء وظایف کانون داوران است که این نظریات باید وحدت رویه هماهنگی با نظریات و آرای قضایی در دادگستری داشته باشد و با برگزاری جلسات نقد آرا و دوره‌های آموزشی، موجب اتقان آرای داوری شود.

رئیس کل دادگستری استان کردستان اضافه کرد: داوران حرفه‌ای را به تعامل با دستگاه قضایی در راستای احیای حقوق عامه و عمل به سیاست‌های دستگاه قضایی توصیه و دعوت کرد.

محمد جباری دادستان عمومی و انقلاب مرکز کردستان خاطرنشان کرد: ترویج و تثبیت فرهنگ داوری در جامعه به بهداشت قضایی منجر خواهد شد.

وی افزود: عملکرد صحیح و کیفی داوران موجب گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha