• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403111510688
  • خبرنگار : 50184

مدیر پایگاه جهانی بیستون:

طرح حفاظت پایدار از مجموعه جهانی بیستون اجرایی می‌شود

طرح حفاظت پایدار از مجموعه جهانی بیستون اجرایی می‌شود

ایسنا/کرمانشاه مدیر پایگاه جهانی بیستون از همکاری با اداره کل محیط‌زیست کرمانشاه برای اجرایی‌شدن طرح حفاظت پایدار از مجموعه جهانی بیستون خبرداد.

 صامت اجرایی در نشست مشترک بین پایگاه میراث جهانی بیستون و اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، با موضوع «حفاظت از محیط زیست، اقدامی برای حفظ اصالت و یکپارچگی منظر فرهنگی میراث جهانی بیستون»، با بیان اینکه دشت بیستون گنجینه‌ای ارزشمند از تاریخ و فرهنگ ایران و فراتر از یک محوطه باستانی است، اظهار کرد: در این محوطه لایه‌های متعدد تمدن‌ها و رویدادهای تاریخی مهم وجود دارد که جایگاه آن را بسیار بالا می‌برد.

وی به نقش مهم طبیعت در این محوطه جهانی اشاره‌ کرد و افزود: بیستون، منظر فرهنگی یکپارچه با طبیعت بکر پیرامون خود است.

مدیر پایگاه جهانی بیستون تصریح کرد: کتیبه داریوش، نقوش برجسته و دیگر آثار تاریخی به همراه طبیعت باستانی همچون سراب بیستون گویای اهمیت این مکان در طول تاریخ هستند.

وی با تاکید براینکه برنامه‌هایی برای حفاظت پایدار از این محوطه باستانی در دستورکار قرار گرفته تا با حفظ اصالت‌ها به آیندگان منتقل شود، اظهار کرد: حفاظت پایدار از بیستون، نه تنها صیانت از آثار تاریخی، بلکه حفظ منظر طبیعی، محیط زیست و ارتقای آگاهی عمومی را نیز در بر خواهد گرفت که البته اجرایی شدن آن نیازمند همکاری دستگاه‌های ذیربط و ذینفع است.

اجرایی به برگزاری این نشست مشترک نیز اشاره کرد و گفت: نشست تخصصی بیستون، با ایجاد هم‌افزایی بین دو حوزه میراث فرهنگی و محیط زیست، افق‌های جدیدی را برای حفاظت پایدار از این محوطه ارزشمند خواهد گشود.

وی از تدوین پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین پایگاه جهانی بیستون و اداره کل محیط زیست استان هم خبر داد و گفت: انتظار می‌رود انعقاد واجرای مفاد تفاهم‌نامه و با مشارکت تمامی ذینفعان، منجر به حفظ اصالت و یکپارچگی بیستون برای نسل‌های آینده شود و الگویی موفق برای سایر محوطه‌های تاریخی کشور باشد.

مدیرپایگاه جهانی بیستون اضافه کرد: بر اساس پیش‌نویس این تفاهم‌نامه و در صورت نهایی شدن، دو طرف متعهد خواهند شد در زمینه‌هایی همچون مطالعات علمی، پایش مشترک آلودگی‌ها، اجرای پروژه‌های احیای پوشش گیاهی، آموزش جوامع محلی و برگزاری برنامه‌های آگاهی‌بخشی با یکدیگر همکاری کنند.

سعید دزفولی‌نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه نیز با اشاره به غنای محیط زیستی استان، گفت: علیرغم این غنای محیط زیستی، در این حوزه با چالش‌های متعدد محیط زیستی همچون آلودگی هوا، تخریب جنگل‌ها، آلودگی آب، مدیریت پسماند و شکار غیرمجاز و ... مواجه هستیم.

مدیرکل محیط زیست استان با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست وظیفه‌ای همگانی است، خاطرنشان کرد:  برای داشتن محیط زیستی سالم و پایدار، نیازمند همکاری و مشارکت همگان هستیم.

وی با بیان اینکه بیستون نیز به عنوان میراثی جهانی از نظر زیست محیطی نیز دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای است، گفت: تلاش‌ برای حفاظت پایدار از این مجموعه در حال انجام است.

دزفولی نژاد در خصوص تفاهم‌نامه همکاری مشترک با مجموعه جهانی بیستون نیز گفت: در صورت نهایی شدن مفاد تفاهم‌نامه پس از برگزاری جلسات تخصصی و کارشناسی، با امضای آن گامی مهم در راستای حفاظت یکپارچه از میراث فرهنگی و محیط زیست در استان کرمانشاه برداشته خواهد شد و نویدبخش اقدامات موثرتری در آینده است.

 در این نشست اتخاذ رویکردهای عملیاتی و تدوین راهکارهای تخصصی برای رفع چالش‌های زیست‌محیطی دشت بیستون خصوصا مقابله با آلودگی هوا ناشی از فعالیت‌های صنعتی و تردد خودروها، جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی و مدیریت اصولی پسماند در دشت بیستون مورد تاکید قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha