• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403111510600
  • خبرنگار : 50996

چگونه از سیره حضرت ابوالفضل (ع) در زندگی بهره‌مند شویم؟

چگونه از سیره حضرت ابوالفضل (ع) در زندگی بهره‌مند شویم؟

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: حضرت ابوالفضل (ع) به عنوان یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های تاریخ اسلام، الگوی کامل و ایثار برای همه انسان‌هاست. سیره عملی ایشان، مملو از درس‌های ارزشمندی است که در زندگی فردی و اجتماعی می‌توان از آن بهره برد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا حق‌پناه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شخصیت والای حضرت ابوالفضل (ع) دارای ابعاد متعددی است؛ برخی از این ویژگی‌ها در جامعه شناخته شده‌اند، اما برخی دیگر همچنان ناشناخته باقی مانده‌اند و ما از آن‌ها آگاهی کامل نداریم.

وی افزود: یکی از برجسته‌ترین صفات ایشان، ایثار و فداکاری است که قرآن کریم نیز آن را به عنوان یکی از ویژگی‌های مؤمنان خالص معرفی کرده است. مؤمنانی که ایمانشان از هرگونه ناخالصی به دور بوده و با تمام وجود در راه حق از مال، جان، وقت و آبروی خود می‌گذرند تا به اهداف والای الهی دست یابند.

این کارشناس مذهبی با اشاره به تأثیر محیط خانوادگی بر شکل‌گیری شخصیت حضرت ابوالفضل(ع) عنوان کرد: ایثار و گذشت از صفات برجسته انسان‌های به کمال رسیده است. حضرت ابوالفضل(ع) در دامان پدری چون امیرالمؤمنین(ع) و مادری گرانقدر مانند حضرت ام‌البنین(س) پرورش یافت و در کنار برادران والامقام خود، امام حسن(ع) و امام حسین (ع)، رشد کرد. او رفتار و منش آن‌ها را از نزدیک مشاهده کرده و تحت تأثیر سیره اخلاقی و معنوی ایشان قرار گرفته بود.

حق‌پناه با اشاره به نقش مهم حضرت در واقعه عاشورا بیان کرد: در واقعه کربلا، ایثارگری حضرت ابوالفضل(ع) به بالاترین حد خود رسید. ایشان در راه حمایت از امام حسین(ع) و فرزندان برادرشان، از جان خویش گذشتند. حتی در لحظات شهادت نیز شعارشان این بود که حاضرند دست و بدن خود را فدا کنند تا دین خدا و امامشان حفظ شود. این اوج فداکاری است که انسان از آب، جان و دنیای خود بگذرد تا آرمان‌های الهی را حفظ کند.

وی با تأکید بر ضرورت الگوبرداری از حضرت ابوالفضل (ع) در زندگی امروزی عنوان کرد: اگر امروز بخواهیم به حضرت ابوالفضل(ع) اقتدا کنیم، باید درس ایثار و فداکاری را از مکتب ایشان بیاموزیم. عزاداری و مرثیه‌سرایی درباره این شخصیت والا، اگرچه در شناساندن ویژگی‌های جسمانی و روحانی او مؤثر است، اما زمانی نتیجه‌بخش خواهد بود که ما نیز در مسیر آن حضرت گام برداریم و به سیره عملی ایشان تأسی کنیم.

این پژوهشگر دینی در خصوص لقب «قمر بنی‌هاشم» که به حضرت ابوالفضل(ع) داده شده است، بیان کرد: حضرت ابوالفضل(ع) به دلیل جمال زیبا و سیمای درخشانشان به «قمر بنی‌هاشم» مشهور شدند، به گونه‌ای که در میان بنی‌هاشم، کسی به زیبایی ایشان دیده نمی‌شد. اما آنچه بیش از چهره ظاهری ایشان را برجسته می‌کند، درخشندگی معنوی اوست که این لقب را شایسته ایشان ساخته است.

حق‌پناه ادامه داد: در تمام دوران‌ها، انسان‌ها نیازمند الگوهایی برای هدایت و راهنمایی خود هستند. حضرت ابوالفضل(ع) نمونه‌ای از عبادت، شجاعت، استقامت و پایداری بود. او در برابر سخت‌ترین شرایط، هرگز دچار تردید نشد و فریب دشمن را نخورد. این ویژگی‌ها می‌تواند برای جوانان امروز نیز الگو و درس بزرگی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha