حجتالاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی، در نشست خبری بیستوششمین همایش کتاب سال حوزه که امروز ۱۴ بهمن برگزار شد، اظهار کرد: معاونت پژوهش حوزه علمیه برنامههای مختلفی در سه سطح مدارس، مراکز و تعامل با حکمرانی انجام میدهد.
وی بیان کرد: سراج، سامانه وضعیت سنجی پژوهش در مدارس و واحدهای پژوهشی حوزه فعالیتهای صورت گرفته را به صورت برخط و سالانه مدیریت، تحلیل و برنامهریزی و اشراف خوبی را برای حوزه و معاونت پژوهش فراهم میکند.
مقیمی حاجی تصریح کرد: سامانه پژوهشگران از دیگر سامانههای در حال فعالیت است که در مراکز پژوهشی تخصصی استفاده میشود و به نوعی تمامی فعالیتهای پژوهشگران حوزوی را ثبت میکند و در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ هزار رکورد اطلاعات از فعالیتهای پژوهشی حوزویان را در بر دارد، همچنین سامانه جامع فعالیت مراکز پژوهشی است.
وی فعالیتهای انجام گرفته در معاونت پژوهش را شرح داد و گفت: تدوین کتاب مهارتهای پژوهشی، دوره تربیت مربی پژوهش بهصورت نظاممند با گذراندن دورههای آموزشی از دیگر فعالیتهای انجام گرفته در معاونت پژوهشی حوزه است.
مقیمی حاجی ادامه داد: بحث پرورش مهارت پژوهشی در طلاب با توجه به زیرساختها در حال انجام است و این زیرساختها شامل سامانهها، تربیت استاد و آموزش مستقیم طلاب است، در طول سه سال بیشتر از ۱۰ هزار طلبه در کارگاههای معارفی - پژوهشی شرکت کردند.
وی با بیان اینکه به دنبال تاسیس و گسترش پژوهشگاهها هستیم، اظهار کرد: طرح جغرافیای دینی_فرهنگی استان نیز به دنبال تدوین کتاب در هر استان است که این طرح در پنج استان با بررسی تعیین اولویتها و نیازسنجی به سرانجام رسیده و در ۱۲ استان قرارداد تنظیم شده تا تحقیق و پژوهش اساتید و طلاب به سمت پاسخگویی به سوالات حاکمیتی حرکت کند.
در ادامه نشست، حجت الاسلام ایزدهی دبیر علمی بیست و ششمین همایش کتاب سال حوزه، ضمن تبریک ولادت با سعادت امام حسین (ع) بیان کرد: این همایش که هرساله برگزار میشود ضمن تقدیر از تلاش علمی یکساله پژوهشگران حوزوی منجر به ایجاد رقابتی میان پژوهشگران برتر میشود.
وی افزود: بستر کتاب سال براساس راهبری پژوهش در حوزه علوم دینی و انسانی شکل گرفته و عمده پژوهشها با هدف پاسخ به سوالات و نیاز روز جامعه است.
ایزدهی تصریح کرد: قصد داریم این همایش تبدیل به یک فرآیند برای ایجاد مراکز علمی، مراجعه به نخبگان، شناخته شدن کتابها و نویسندگان شود.
وی آماری از آثار رسیده به جشنواره را ارائه داد و گفت: در ۲۶ دوره گذشته نزدیک به ۲۴ هزار آثار کتب، مقاله و رسالههای علمی سطح ۴ به همایش ارسال شده است. از این تعداد، پنج هزار و ۵۶۸ اثر به مرحله تفسیر رسیده و کل آثار برگزیده ۲۶ دوره گذشته ۲۱۵ اثر بود؛ همچنین ۳۰۵ اثر شایسته تقدیر و ۵۱۵ اثر شایسته تحسین بود.
وی با اشاره به افزایش تعداد آثار ورودی به جشنواره نسبت به سال گذشته، ادامه داد: تعداد کل آثاری که به جشنواره رسیده است هزار و ۶۳۶ اثر در قالب کتب، پایاننامه و رساله سطح چهار است و نسبت به سال گذشته سه الی پنج درصد افزایش آثار ورودی به جشنواره را داشتیم، از کل آثار نام برده شده هزار و دو کتاب، ۴۲۵ رساله سطح چهار و ۲۰۹ مقاله وجود دارد.
ایزدهی تصریح کرد: حوزههای آثار وارده به جشنواره متفاوت است و شامل گروههای فقه و اصول، اخلاق و عرفان، ادبیات و هنر، انقلاب اسلامی، تاریخ و سیره، ترجمه، تفسیر و علوم قرآنی، حقوق، روانشناسی، علوم اجتماعی، تربیتی و سیاسی، فلسفه، کلام و مدیریت میشود که گروه فقه و اصول بیشترین تعداد آثار را در جشنواره دارد، علوم اجتماعی دومین گروه و علم کلام هم سومین گروه از لحاظ تعداد آثار است.
وی یادآور شد: آثار نویسندگان حوزه بینالملل شامل کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، کویت، امارات و هند میشود که مجموعا ۱۰ درصد آثار جشنواره را به خود اختصاص دادند.
ایزدهی در پایان بیان کرد: ۱۱۰ کتاب و ۳۰ مقاله به مرحله تفسیر رسیدند که خروجی آن در ۱۸ بهمنماه مشخص خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات