حمید روشن دل هرمزی در گفت و گو با ایسنا، افزود: بنا به دستور شهردار زاهدان و خواسته شهروندان و نیاز شهر به ساماندهی مشاغل، این سازمان اولویت فعالیت های خود را بر ساماندهی مشاغل شهری متمرکز کرده و در جهت اعتلای آن حرکت می کند.
وی ادامه داد: شهرداری زاهدان بار دیگر ساماندهی دست فروشان را در دستور کار قرار داده و طبق اعلام شهرداری ساماندهی دستفروشان خیابان انقلاب برای اولین بار دهم آذر ماه آغاز شد که دستفروشان این محدوده مهلت ۱۵ روزه داشتند که به بازارچه کفش «زاهدان من» واقع در خیابان انقلاب جنب سایت خودرویی سنگین سازمان ساماندهی مشاغل شهری انتقال یابند، اما با توجه به درخواستهای مکرر این دست فروشان برای یک مهلت یک ماهه دیگر این فرصت به آنها داده شد که تا پایان روز ۱۴ بهمن ماه بساط خود را به این بازارچه منتقل کنند.
هرمزی بیان کرد: قشری از جامعه، پیشه دستفروشی را در راستای کمک به اقتصاد خانواده شان به عنوان شغل انتخاب کرده اند و این اقدام آنها موجب بر هم زدن نظم و انضباط شهری شده است.
حمید روشن دل هرمزی بیان کرد: از آنجا که ساماندهی دستفروشان و ایجاد انضباط شهری از اهداف مهم سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی است ایجاد روزبازارهایی که مجهز به امکانات رفاهی باشد راه حلی مناسب برای رفع این معضل است.
وی تصریح کرد: تجمع زیاد دست فروشان در خیابان انقلاب زاهدان، اختلال در تردد مردم را به همراه داشت به همین دلیل سبب گلایه شهروندان شده بود و ساماندهی آنها برای کاهش مشکلات عبور و مرور شهروندان و زیباسازی فضای سبز در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری زاهدان عنوان کرد: در راستای ساماندهی و بهسازی روزبازارها و جهت رفاه حال شهروندان، سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی زاهدان اقدام به ساخت و ایجاد روز بازار در زمینی با مساحت پنج هزار متر مربع واقع در سایت اداری سازمان کرده است.
وی ادامه داد: امروز آخرین مهلت برای دست فروشان کفش در خیابان انقلاب است و اگر کسی بساط خود را جمع نکند با همکاری دستگاه قضایی زاهدان نسبت به جمع آوری بساط فروش این فروشندگان از سطح شهر اقدام میشود.
روشن دل هرمزی ادامه داد: سازمان ساماندهی مشاغل شهری جهت ساماندهی کفش فروشان حاشیه بلوار انقلاب اقدام به احداث و راه اندازی بازار بزرگ کفش "زاهدان من" واقع در بلوار انقلاب جنب سایت خودرویی سنگین با تعداد ۱۸ غرفه کرده که این افراد ملزم هستند در این محل اقدام به فروش اجناس خود کنند.
وی یکی از مهمترین فعالیتهای سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی را ایجاد فضاهای شبانه و مدیریت این گونه فضاها برای افزایش نشاط شهروندان و ایجاد امنیت پایدار شبهای زاهدان نام برد و افزود: با توجه به وجود گاریهای فعال در تولید غذا سازمان ساماندهی مشاغل شهری با ایجاد فودکورت و فوداستریتهای مختلف در شهر زاهدان نمای شب را تغییر و در جهت ایجاد محیطهای تفریحی اقدام کرده است.
رئیس ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری زاهدان در مورد ساخت بازارچه در شهرک جهاد گفت: این پروژه بهمن ماه ۱۳۹۹ شروع شده و در سال ۱۴۰۱ به اتمام رسید که برای آن ۱۵ میلیارد ریال تامین اعتبار شد و تاکنون ۱۴ غرفه با هدف ساماندهی کیوسکهای سطح شهر و افزایش سطح خدمات رسانی به شهروندان در این محل ساخته شده است.
وی به طرح ساماندهی و بهسازی کیوسکهای سطح شهر زاهدان اشاره کرد و افزود: سازمان سامانه مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی و شهرداری در نظر دارد نسبت به ساماندهی کیوسکهای سطح شهر اقدام و طرح کیوسک ها را بهروزرسانی کند تا به عنوان یکی از المانهای شهری و شهرداری و بهبود فضای شهر اقدام کند.
روشن دل هرمزی عنوان کرد: ساماندهی ضایعات فروشیها، صنف تعمیرکاران کوچه حافظ و فروشندگان گل و گیاه در زاهدان در دستورکار سازمان قرار دارد.
وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که ما انجام دادیم صدور و پیگیری مجوز تجاری موقت در راستای ایجاد درآمد پایدار برای این کسب و کارها است.
هرمزی همچنین در خصوص زیست شبانه نیز گفت: در سطح شهر زاهدان، شهرداری اقدام به راه اندازی و واگذاری غرفه ها به افراد متقاضی کرده است.
رئیس ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری زاهدان هدف از ایجاد غرفه های توزیع غذا در خیابان ها و معابر زاهدان را در راستای ساماندهی وضعیت توزیع غذا به وسیله چرخ دستیها در محیط شهری بیان کرد و افزود: این سازمان با دیدگاه زیباسازی نمای شب گام برداشته و در راستای ایجاد محیطهای تفریحی تلاش میکند.
وی تصریح کرد: پروژه ساخت فوداستریت (غرفه های توزیع غذا در خیابان) در زیباشهر تقاطع خیابان پیامبر اعظم(ص) و شورا توسط شرکت های تحت نظارت پارک علم و فناوری زاهدان نیز در حاشیه خیابان تعبیه شده و تعداد غرفه صنف غذا ۲۰ واحد پیش بینی شده است.
به گفته سرپرست سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری زاهدان، از این پروژهها در خیابانهای پیامبر اعظم، شورا و بلوار جانبازان (پارک لاله) با رویکرد کنترل آسیب و زنده کردن شبهای زاهدان و همچنین کارآفرینی استفاده می شود که اشتغال خوبی را هم به صورت مستقیم و غیرمستقیم تامین کرده است.
وی با بیان اینکه ایجاد این دو محل توزیع غذای خیابانی در زاهدان یک پدیده نو و جدید در شهر محسوب می شود، گفت: اظهارات برخی از منتقدان ناعادلانه و عجولانه است چون با گذشت چند ماه از شروع فعالیت غرفه ها در خیابان پیامبر اعظم - شورا و فعالیت این غرفه ها در خیابان جانبازان، بخش عمدهای از نواقص و نکات در این مجموعهها برطرف شده است.
هرمزی ادامه داد: در حال حاضر تقریبا نواقص تمامی غرفه ها تحت نظارت کامل و دقیق کارشناس بهداشت محیط مستقر در این خیابان قرار دارد و طبق استانداردهای وزارت بهداشت اداره می شود.
وی افزود: با توجه به طبخ غذا در مقابل دیدگان مردم و همچنین استفاده از محصولات گوشتی دارای استاندارد، می توان گفت غذای موجود در این غرفه ها از سلامت کامل برخوردار بوده و تداوم استقبال مردم نشان از این کیفیت دارد.
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری زاهدان تصریح کرد: ایجاد این شبکه های توزیع غذا در هر شهر و منطقه، بازتابی از فرهنگ بومی آن منطقه محسوب میشود. بنابراین راهاندازی این بازارچه علاوه بر جنبه اجتماعی، جنبه فرهنگی هم دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه غذاهای خیابانی یا همان فوداستریت معمولا نسبت به غذاهای مشابه در رستورانها ارزانتر است. بنابراین اینگونه غذاها در هر شهر دوستداران و طرفداران خاص خودش را دارد.
انتهای پیام
نظرات