• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1403111409990
  • خبرنگار : 71584

رییس سازمان بهزیستی کشور خبر داد

ایجاد بانک اطلاعات سالمندان/ تدوین پیش‌نویس قانون جامع حمایت از سالمندان

ایجاد بانک اطلاعات سالمندان/ تدوین پیش‌نویس قانون جامع حمایت از سالمندان

رییس سازمان بهزیستی کشور از برنامه سازمان برای تدوین قانون جامع حمایت از سالمندان خبر داد و گفت: پیش‌نویس این قانون درحال تدوین است.

به گزارش ایسنا، سیدجواد حسینی در مراسم رونمایی از طرح توانمندسازی زنان (زنان سالمند) با بیان اینکه افراد یک سوم عمر خود را در سالمندی می‌گذرانند، گفت: اکنون ایران به سالمندی ورود پیدا کرده است به طوریکه ۱۲ درصد جمعیت، بالای ۶۰ سال سن دارند. در سال ۱۴۳۰ جمعیت شدیداً سالخورده است و بعد از آن، سالخورده‌ترین کشور دنیا خواهیم بود.

حسینی با بیان اینکه سالمندان کشور در سپهر دبیرخانه سالمندان هستند، گفت: البته این موضوع به این معنی نیست که بهزیستی باید همه خدمات سالمندان را ارائه دهد، بلکه دبیرخانه باید همه دستگاه‌های دولتی و عمومی را پای کار بیاورد تا برمبنای قانون خدمت ارائه دهند.

رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به شهر دوستدار سالمند گفت: شهر دوستدار سالمند، مولفه اصلی شهر دوستدار انسان است و شهر دوستدار انسان آرمان جامعه بشری است. اگر ساختمانی برای سالمند یا معلول دسترس‌پذیر نشده باشد، ساختمان بیمار است و باید آن را درمان کرد. اگر شهری دوستدار سالمند، دوستدار کودک، دوستدار معلول و دوستدار کتاب نبود، شهر بیمار است و باید آن شهر را از بیماری رهاند.

وی با تاکید بر لزوم دسترس‌پذیری ساختمان‌ها و شهر یادآور شد: با رویکرد خانواده‌محوری، محله محوری، مشارکت محوری و اجتماعی سازی، موضوع سالمندان را در دستور کار قرار دادیم.‌ 

رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه بر سلامت، اشتغال، آموزش، دسترس‌پذیری محیط برای سالمندان، توانمندسازی سالمندان و نشاط سالمندان تاکید کرد و افزود: امروز در دنیا، دوره اقتصاد نقره‌ای از دوره اقتصاد طلایی از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا با سالمندانی مواجهیم که ۵۲ سالگی بازنشسته شده و تا ۷۶ سالگی زندگی می‌کنند؛ او دارای توانمندی و مهارت و تجربه است. دوره اقتصاد نقره‌ای نیاز به این که به او مهارت توانمندی دهید، ندارد، بلکه اشتغال سبک با کمترین هزینه قابل دسترس است و به اقتصاد کشور کمک می‌کند. از سوی دیگر امروز می‌گویند راحت‌ترین و کم هزینه ترین اشتغال در عرصه جامعه، اشتغال مراقبین سالمندان است.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه اقدامات سازمان در حوزه سالمندی پرداخت و گفت: در اولین گام، در حال طراحی پیمایش ملی سالمندان هستیم.‌ در گام دوم، بانک اطلاعاتی سالمندان شکل می‌گیرد. در گام سوم، آیین‌نامه سند سالمندان اصلاح می‌شود که پیش‌نویس آن نهایی شده است. همچنین در گام چهارم، در حال تدوین پیش‌نویس قانون جامع حمایت از سالمندان هستیم.

وی در ادامه بر لزوم ایجاد شهرهای دوستدار سالمند تاکید کرد و با اشاره به طرح نشاط سالمندی گفت: سالمندی باید توام با نشاط باشد. نشاط جمعی، گمشده ایران کنونی ماست. در این راستا، با گروه‌های برجسته هنری صحبت شده که در همین مراکزی که سالمندی آموزش داده می‌شود، با نشاط، استنداپ و تئاتر و سرود همراه شود زیرا هنر و ورزش بهترین راه توانمندسازی و توانبخشی است.

در ادامه این مراسم از طرح بهزیست‌محله رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha