• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1403111409901
  • منبع : بازار

PBX چیست و چگونه کار می‌کند

PBX  چیست و چگونه کار می‌کند

سیستم تلفن PBX یا Private Branch Exchange، تحولی در خدمات تلفنی ایجاد کرده است. این سیستم علاوه بر مدیریت بهتر تماس­‌ها نسبت به تلفن سنتی، کسب ‌و کارها را قادر ساخت تا در صورت ارتباط همکاران در یک مکان، تماس‌­های داخلی بین آن‌ها صورت پذیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از رسپینا، PBX به عنوان یک فناوری تجاری، دیدی حرفه‌­ای‌­تر به ارتباطات تلفنی بین کارمندان در یک شرکت بخشید. بیایید نحوه عملکرد این سیستم‌ها را توضیح دهیم. در این سیستم­‌ها فرض کنید، فردی بصورت فیزیکی حضور دارد که دوشاخه‌های تلفن را در پنلی وصل می‌­کند تا یک تماس‌گیرنده را به مخاطب مورد نظرش متصل نماید. فناوری  PBX، این مبادله را به صورت خودکار و فوری برای شما انجام می­‌دهد.

PBX  چیست؟

PBX مخفف عبارت «Private Branch Exchange» و یک مرکز تلفن خصوصی برای هر کسب و کار است. همه افراد مرتبط با کسب و کارتان یا مشتریان شما، می‌ توانند از طریق کانال‌های مختف PBX ارتباط برقرار نمایند. PBXهمچنین خدماتی مانند تلفن گویا و ضبط مکالمات را ارائه می‌ دهد. این ویژگی‌ها سبب بهبود عملکرد کارمندان شما و در نتیجه ارائه خدمات بهتر به مشتریان خواهد شد.

امروزه اکثر سیستم‌های PBX به صورت دیجیتال هستند و از اینترنت برای ارتباط صوتی و تصویری استفاده می‌کنند. قدیمی‌ترین نوع سانترال نسخه آنالوگ است. این نوع سیستم سال‌ هاست که وجود دارد و از طریق یک سرویس تلفن ساده (POTS)  به PSTN متصل خواهد شد. یک سیستم PBX تلفن‌ها و فکس‌ها را به هم متصل می‌نماید تا ارتباطات بین آن‌ها را به بهترین شکل مدیریت کند. با استفاده از این مرکز تلفن می‌توان تماس‌های ورودی را بین پاسخگویان جا به جا و هر تماس را به فرد مناسب منتقل کرد.

PBX  چگونه کار می‌نماید؟

در هر تماس دریافتی در کسب و کارتان، مشتریان با یک پیام خوش آمد گویی و لیستی از گزینه‌های انتخابی رو به رو خواهند شد. کسب و کارها باید برای خودشان فهرستی از امور ثبت نمایند. کاربران می‌توانند از طریق فهرست پیشنهادی مرکز تلفن هر شرکت و تعیین شماره مشخص به اپراتور مناسب خود وصل شوند. این سیستم با انتخاب گزینه مناسب، بلافاصله مشتری را به پاسخ‌ دهنده مناسب متصل می‌نماید.

سانترال‌ها پیچیدگی‌های زیادی دارند، بنابراین برای استفاده از آن‌ها می‌توان از تجهیزات مختلفی بهره ببریم. در سانترال‌های سنتی از سیم‌های مسی استفاده می‌شود. در مورد راه اندازی VoIP ممکن است از یک سیستم PBX مبتنی بر ابر استفاده شود. سیستم پی بی ایکس از سیگنال‌های تلفن دیجیتال برای برقراری تماس استفاده می‌کند، به عبارتی برای اتصال تلفن نیازی به سیم‌ کشی مجدد نیست.

تلفن PBX معمولاً ویژگی‌های ویژه تلفن تجاری، مانند انتقال تماس، صف تماس، پست صوتی و غیره را در اختیار شما قرار می­‌دهد. PBX به عنوان یک سیستم تلفن تجاری یا شبکه تلفن خصوصی استفاده می­‌شود و بصورت اختصاصی متعلق به شرکت شما خواهد بود. البته همچنان به یک شرکت مخابراتی (یا تأمین کننده خدمات VoIP) به عنوان ارائه‌­دهنده خدمات تلفنی نیاز دارید.

انواع سیستم تلفن PBX

اگر قصد دارید از سیستم تلفن PBX برای کسب‌وکار خود استفاده کنید، بهتر است ابتدا همه گزینه‌­های موجود را بررسی تا بتوانید بهترین و بهینه‌ترین انتخاب را در این زمینه داشته باشید.

تلفن PBX آنالوگ

این سیستم تلفن، قدیمی و داخل سازمانی است. چندین سال است که سازمان­‌ها از این سیستم برای ارتباطات تجاری خود استفاده می­‌نمایند و از طریق خطوط تلفن سنتی “POTS” به “PSTN” (شبکه تلفن سوئیچ شده عمومی) متصل می‌شوند. تماس‌­های تلفنی و حتی ارسال فکس در PBX با استفاده از خطوط تلفن فیزیکی انجام می­‌شود .سیستم تلفن سانترال (آنالوگ) امکان برقراری تماس و انتقال تماس­‌ها در داخل شرکت را برای شما ایجاد می­‌کند. این تلفن­‌ها همچنین تماس­‌های ورودی و خروجی شما را مدیریت می­‌کنند.

تلفن PBX ویپ

VoIP یا IP PBX نسخه جدیدتری از تلفن­‌های سانترال است. این دستگاه عملکردی مشابه یک PBX سنتی دارد، اما ویژگی­‌های بیشتری­ را نیز به کاربران خود ارائه می­‌دهد. در حالت کلی این سیستم مقرون به صرفه‌ترین حالت نسبت به نسخه قدیمی سانترال خواهد بود. IP PBX به جای استفاده از خطوط تلفن سنتی، از بستر اینترنت برای انتقال صدا استفاده می‌کند. در این سیستم ابتدا صدا به داده تبدیل می­‌شود تا از طریق شبکه منتقل شود، سپس زمانی که به مقصد می­‌رسد مجددا داده‌­ها به فایل صوتی تبدیل خواهند شد.

مزایای سیستم تلفن داخلی:

  1. به شما این امکان را می‌دهد تا بر سیستم کنترل داشته باشند و هر تنظیماتی که مورد نیاز است را اعمال کنید.
  2. در طولانی مدت هزینه‌های مصرف شده کمتر و به لطف سیستم «SIP» می‌توان آن‌ها را کاهش نیز داد.
  3. به لطف داشتن شبکه و سرور، شما کنترل و توانایی بیشتری در ایجاد سطح امنیتی مورد نیاز خود خواهید داشت.
  4. در این سیستم حتی اگر اتصال اینترنت شما قطع شود، تماس‌ها همچنان قابل دسترسی خواهد بود.

معایب سیستم تلفن داخلی چیست:

  1. سیستم تلفن داخلی نیاز به دانش شبکه و سرور دارد، بنابراین اگر منابع مالی و انسانی کافی ندارید، ایده خوبی برای شما نخواهد بود.
  2. هزینه‌های نگهداری گزافی در پی نگه‌داری و تعمیرات شامل شما خواهد شد.
  3. این نوع تلفن داخلی هرگز مناسب دورکاری نخواهد بود. با این سیستم مدیریت تیم‌های دورکاری غیر ممکن می شود.
  4. این سیستم برای شرکت‌ های بزرگ با تیم‌های پیشرفته فناوری اطلاعات و بودجه گسترده، گزینه‌ بهتری خواهد بود.

بدون بررسی همه گزینه­‌های مدرن، یک سیستم PBX نخرید:

زمانیکه نیاز به خرید یک سیستم تلفن برای سازمان خود دارید، فقط به قیمت اولیه آن توجه نکنید. سایر «هزینه‌ها» مانند هزینه‌های پیاده‌سازی یا مبالغ ماهانه، هزینه توسعه، و نگهداری تجهیزات تلفن PBX  را نیز درنظر بگیرید.

مرکز تلفن ابری یا Hosted pbx

انتظار می‌رود تا پایان سال 2022، بازار مرکز ارتباطات مبتنی بر ابر به 93 میلیارد دلار برسد، بنابراین کاملا واضح خواهد بود که محبوبیت مرکز تلفن ابری بسیار بیشتر خواهد شد. اما چرا این سیستم تلفن ارزش سرمایه گذاری دارد؟ برخی از مزایای عمده این مرکز تلفن را در ادامه خواهید خواند.

مهمترین تجهیزات مورد نیاز این سیستم، تلفن‌های رومیزی است.

برای راه‌ اندازی این مرکز تلفن، به دلیل نداشتن سیم کشی زمان کمی لازم است.

سیستم‌های مبتنی بر ابر به دلیل قرارگیری بر روی شبکه اینترنت بسیار انعطاف‌ پذیر هستند.

در صورت نیاز به تیم‌ های دورکاری، مدیریت آن‌ها آسان‌تر و سریع‌تر خواهد بود.

حال بیایید بر روی نکات منفی مرکز تلفن ابری تمرکز کنیم. قبل از انتخاب این سیستم چه مواردی را باید در نظر گرفت؟

شما کنترل کمتری روی سیستم تلفنی دارید و سیستم تلفنی شما بیشتر در اختیار ارائه دهنده خواهد بود.

کیفیت پایین اینترنت یا عدم اتصال به آن ممکن است منجر به اختلال در ارائه خدمات شود زیرا کلیه فرآیندها به صورت اینترنتی است.

سیستم‌ های PBX بسیاری از فرایندها را بهبود می‌دهند که این خود باعث افزایش کیفیت و سرعت خدماتی می‌ شود که نمایندگان می‌توانند ارائه دهند. وظیفه یک سیستم پی بی ایکس ایجاد ارتباطی با کیفیت و بدون قطعی است تا کاربران بتوانند بهترین عملکرد را تجربه نمایند. مهم نیست که در کدام صنعت فعالیت می‌ کنید و اندازه کسب و کار شما گوچک است یا بزرگ، سیستم تلفن ابری همیشه باعث افزایش رضایت مشتری‌های شما خواهد شد.

ابر نیک:

ابرنیک با حمایت و پشتوانه شرکت رسپینا بزرگترین توزیع‌کننده اینترنت و ارائه‌دهنده سرویس پهنای باند اختصاصی در ایران تأسیس شده است.
هدف ابرنیک این است که با بهره‌گیری از تجربه و تخصص رسپینا و استفاده از زیرساخت‌های قوی و فناوری‌های نوین، سرویس‌های زیرساختی پیشرفته‌ای همچون سرویس‌های ابری (IaaS) را به سازمان‌ها و شرکت‌ها ارائه دهد. ما در ابرنیک تلاش می‌کنیم تا نیازهای ارتباطی و زیرساختی مشتریان خود را به بهترین نحو ممکن پاسخ دهیم و آن‌ها را در مسیر رشد و توسعه یاری کنیم.

نکستفون پرو چیست:

نکسفون پرو اولین تلفن ثابت سازمانی (VoIP) ابری (تلفن مجازی) در ایران است. این سرویس بر بستر فناوری Hosted PBX است و در نتیجه شرکت‌ها و سازمان‌ها به منظور دسترسی به تلفن سازمانی، هیچ نیازی به تجهیزات و سرور ندارند و تنها از طریق اینترنت و بستری امن و با استفاده از دستگاه تلفن،‌ پنل وب و یا اپلیکیشن موبایل می‌توانند از تلفن ثابت خود استفاده کنند. تنظیمات و امکانات تلفن ابری نکسفون نظیر تعریف و تخصیص داخلی‌ها، تلفن گویا، فکس اینترنتی، مدیریت تماس‌ها، صف تماس و … تنها از طریق یک پنل تحت وب و به راحتی صورت می‌گیرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha