سید عیسی سهرابی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ۳۸ درصد کل دانشآموزان کشور در مدارس و هنرستانهای فنی و حرفهای و کار و دانش مشغول به تحصیل هستند؛ هدفگذاری در پایان برنامه ششم توسعه یعنی در سال ۱۴۰۲، روی ۵۰ درصد بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر این عدد ۴۵.۵ درصد بوده و در برنامه هفتم هم مجددا همین عدد ۵۰ درصد هدفگذاری شده است.
این مسئول افزود: در استان لرستان، در شروع این عدد ۲۶ درصد بود و در حال حاضر ۳۳.۹ درصد دانشآموزان در هنرستانها تحصیل میکنند و ۱۶ درصد با هدفگذاری فاصله داشته و تا سال ۱۴۰۶ فرصت داریم که به عدد هدفگذاری شده برسیم.
سهرابی عنوان کرد: تکلیف قانونی است که تا پایان برنامه هفتم به ۵۰ درصد برسیم و یکی از مسائلی که زمینه را برای رسیدن به این هدفگذاری فراهم میکند فضاهای آموزشی است.
وی اضافه کرد: در ۳ سال اخیر ۱۲ درصد توسعه رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش را داشتیم و در سال تحصیلی جاری، شهرستان الیگودرز بیشترین و رومشکان کمترین میزان هدایت تحصیلی به رشتههای فنی و حرفهای و کاردانش را داشته است.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان تصریح کرد: یکی از مشکلات ما، توسعه فضاهای آموزشی است و برخی از این ۳۳.۹ هم در فضاهای فرسوده مشغول به تحصیل هستند.
سهرابی گفت: جمعیت دانشآموزی در رشتههای فنی و حرفهای و کارودانش ۳۴درصد است و فضایی که به هنرستانها اختصاص داده شده حدود ۲۷ درصد است یعنی علی رغم اینکه در هنرستانها میتوان با ۲۰ نفر یک کلاس تشکیل داد و در دبیرستان میتوانیم تا ۴۰ نفر در یک کلاس داشته باشیم، لذا میبینیم که توسعه متوازن نبوده است.
سهرابی خاطرنشان کرد: امسال ما به ۳۳.۹ درصد رسیدیم و هدفگذاری ما برای سال آینده افزایش ۳ درصدی است و با توجه به جمعیت دانشآموزی و نرخ گذری که داریم، حدود هزار هنرجوی جدید داریم ولی فضای آموزشی متناسب با این تعداد را نداریم و برای سال تحصیلی ۱۴۰۴.۱۴۰۵ امکان ثبت نام هنرجویان را نداریم.
وی اضافه کرد: علیرغم اینکه بارها به این موضوع اشاره کردهایم ولی تنها در پروژه مهر روی این موضوع بحث میشود و نتیجه گیری میشود که از فضای موجود بیشترین استفاده را کنیم و به این صورت که به شکل کلیدی موضوع را حل کنیم عمل نمیشود و تنها سقف کلاسها را افزایش میدهیم که البته برای سال ۱۴۰۴ - ۱۴۰۵ این اتفاق نخواهد افتاد، زیرا ظرفیت کلاسها تکمیل و امکان اینکه تعداد دانشآموزان را در این رشتهها افزایش دهیم وجود ندارد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان بیان کرد: حدود ۲۱.۴ درصد دانشآموزان لرستانی که در کنکور شرکت کردهاند، وارد دانشگاه شدهاند و ارتباط مستقیمی بین هدایت تحصیلی درست و اینکه دانش اموزان در رشتههای فنی و کارودانش مشغول شوند وجود دارد. در استان سمنان، یزد و خراسان رضوی بیشترین هدایت تحصیلی به سمت رشتههای فنی و مهارتی را داشته و در کنکور هم بیشترین قبولی را داشته اند؛ اما در استانهایی مثل ایلام، لرستان و کهکیلویه و بویر احمد بدلیل اینکه هدایت تحصیلیشان درست نبوده از نظر قبولی کنکور در ته جدول قرار گرفتند که این هم دوموضوع فضای آموزشی و تجهیزات و دیگری بحث فرهنگسازی است که خیلی از اولیا تمایلی ندارند فرزندشان در مدارس فنی و حرفهای و کارودانش تحصیل کنند.
وی گفت: میانگین فضای کارگاهی در کشور ۶.۲ متر بوده اما در استان لرستان ۴.۱ متر است؛ با توجه به عقب افتادگی ۱۶ درصدی از برنامه هفتم توسعه پیشبینی میشود حدود ۴هزار و ۵۰۰ هنرجوی جدید اضافه شود و باید تعدادی سوله جدید احداث شود.
وی بیان کرد: در بخش نظری، فضایی که وجود دارد بیش از نیاز دانشآموزان است در نتیجه باید تغییر کاربری بدهیم و به تدریج به هنرستان تبدیل میشوند و برای اینکار باید سوله احداث شود.
سهرابی بیان کرد: انتظار داریم علاوه بر بحث فضای آموزشی، تامین اعتبار برای خرید تجهیزات هنرستانها است که قول دادهاند امسال ۱۰ میلیارد تومان کمک کنند؛ همچنین برای معرفی رشتههای هنرستانی نیازمند همکاری صدا و سیما هستیم.
انتهای پیام
نظرات