حسینعلی امیری امروز، ۱۳ بهمنماه در نشست خبری که به مناسبت ایامالله دهه فجر انقلاب اسلامی و تشریح اقدامات و پروژهها در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر و اعیاد شعبانیه اظهار کرد: در ایام دهه فجر یکهزار و ۵۷۰ پروژه در استان فارس با اعتبار ۶۱ هزار و ۱۹۴ میلیارد تومان پیشبینی شده است که از این تعداد ۱۰۰ پروژه مربوط به آب آشامیدنی است. با توجه به استفاده غیراصولی از آب زیرزمینی و خشکسالی تلاش داریم این مشکلات را به حداقل برسانیم.
وی ادامه داد: یکی از بسترهای توسعه، راه، راهآهن و فرودگاه است که بستر توسعه و پیشرفت را فراهم میکند، در همین راستا ۸۸ پروژه در موضوع راههای شهری، فرعی و روستایی و بخشی هم مربوط به راههای عشایری است که با اعتبار ۲ هزار و ۴۱۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
امیری با بیان اینکه استان فارس یک استان فرهنگی، دانشگاهی و تاریخی است، افزود: بخش قابل توجهی از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله) به موضوع فرهنگ معطوف است؛ بر همین اساس بحث فضای آموزشی، آموزش و پرورش، مراکز فرهنگی، هنری و ... همواره مورد توجه بوده است که در همین راستا ۱۳۰ پروژه با اعتبار ۵۴۳ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
استاندار فارس همچنین بیان کرد: در اولین شورای برنامهریزی استان تأکید بر شاخصها داشتم، چون توصیف یک موضوع به تنهایی کافی نبوده و ارزش هر کار به تحلیل است و با توصیف به نتیجه دلخواه نمیرسیم.
امیری افزود: پیشرفت و توسعه زمانی به هدف میرسد که مبتنی بر عدالت باشد، لذا توجه خاصی به پروژههای بهداشت و درمان استان فارس شد و بعد از آزادراه شیراز - اصفهان، پروژه مربوط به بهداشت و درمان را در اولویت قرار دادیم، بنابراین در بخش بهداشت و درمان ۸۱ پروژه با اعتبار یکهزار و ۴۳۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه در کشور با ناترازی انرژی مواجه هستیم، گفت: به هر حال بخشی از مدیریت مصرف، سهم فارس است و نسبت به دستورالعملهای داده شده، مصرف انرژی به صورت مطلوب مدیریت شد. اما موضوع ناترازی انرژی کماکان در دستور کار است و در همین راستا ۱۲۴ پروژه مربوط به بخش برق، با اعتباری بالغ بر ۳ هزار و ۳۳۲ میلیارد تومان هزینه شده است. ضمن اینکه برای استفاده از انرژی خورشیدی ۸۰۰ تا یکهزار و ۴۰۰ مگاوات برنامهریزی شده است.
استاندار فارس تصریح کرد: در بخش عمران شهر و روستایی ۵۵۶ پروژه داریم که با اعتبار ۵ هزار و ۵۷۷ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی، موضوع مسکن را مورد توجه قرار داد و افزود: موضوع مسکن بخشی از هزینهها را به خود اختصاص میدهد. نگاه به روستا باید بر مبنای قاعده سکونت باشد، لذا صدور اسناد و مسکن روستایی مهم است؛ تولید در بخش زراعت، باغداری، دام و...مورد تأکید قرار دارد و باید توجه خاصی به این پروژهها داشت، بنابراین ۲۰۵ پروژه مربوط به مسکن شهری و روستایی است که با اعتبار ۷ هزار و ۷۴۷ میلیارد تومان در دستور کار است.
توجه ویژه به مبحث نشاط اجتماعی
استاندار فارس اظهار کرد: موضوع نشاط اجتماعی و ورزش در دستور کار قرار دارد چون ورزش منحصر به تفریح نمیشود و در ابعاد مختلف مانند مسائل اقتصادی، موضوعات گردشگری، مسائل اجتماعی و ... نقش مهمی دارد. در همین راستا در امور ورزشی ۵۰ پروژه در ایام دهه فجر با ۱۶۱ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
امیری در بخش خدماتی و رفاهی از ۱۰۸ پروژه با اعتبار ۳ هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان خبر داد و افزود: در بخش تولیدی، ۱۲۸ پروژه در کشاورزی و صنعت در دهه فجر با اعتبار ۳۴ هزار و ۸۰۶ میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
استاندار فارس در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در صد روز گذشته ۱۳۸ واحد تولیدی در سطح استان بهرهبرداری شده و ۶۲ واحد دارای مشکل مختلف بودهاند که در کارگروههای مختلف مشکلات آنان رفع شده است.
وی با بیان اینکه اطلس سرمایهگذاری فارس به عنوان یک سند مهم آماده شده است که در دهه فجر به بهرهبرداری خواهد رسید، گفت: از یکهزار و ۵۷۰ پروژه که در دهه فجر به بهرهبرداری خواهد رسید، بیش از ۳۵۲ پروژه از نظر تعداد در حوزه زیربنایی اقتصادی و سرمایهگذاری است که ۵۵ درصد از پروژههای سرمایهگذاری در حوزه اقتصادی و ۴۵ درصد در حوزه عمرانی است. همچنین ۵ پروژه تولید نشاسته در استان فارس داشتیم که به جنب شهرک صنعتی منتقل شده و مشکلات محیطی آنها حل و به عنوان واحدهای سبز شناخته میشود.
امیری در بخش دیگری از سخنان خود به بافت تاریخی شیراز اشاره کرد و گفت: بافت تاریخی در فارس، سرمایه این استان است. بر اساس مصوبه شورای تأمین برای منطقه ۸ شیراز محدودیتهایی در نظر گرفته شد و طرح تفصیلی اطراف حرم شاهچراغ(ع) در ۵۷ هکتار تصویب شد و کلیه اقدامات در این محدوده که بافت تاریخی است، بر اساس طرح مصوب شورای شهرسازی انجام خواهد گرفت.
وی در مورد تکمیل کتابخانه مرکزی شیراز نیز گفت: معماری، نماد هویت جوامع است و در تمام دنیا اماکن فرهنگی بناهای فاخری دارند که نشانگر تاریخ و فرهنگ آن منطقه است؛ لذا باید برای کتابخانه مرکزی شیراز یک بنای فاخر و جذاب که درخور نام این شهر فرهنگی باشد، احداث شود، در همین راستا اعتبارات این پروژه مشخص و دستور ساخت این کتابخانه صادر شده است.
استاندار فارس در ادامه سخنان خود به وضعیت تالاب مهارلو اشاره کرد و گفت: باید از همه ظرفیتهای قانونی بهرهگیری کرد تا زمینه احیای تالاب مهارلو فراهم شود. احیای این تالاب و سایر تالابها با کارهای مقطعی امکانپذیر نیست و نیاز به برنامههای کوتاه مدت و میان مدت دارد؛ ظرفیتهایی که در این عرصه است، باید بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
ضرورت بازخوانی تاریخ انقلاب اسلامی
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید با خدمت، تلاش و فداکاری بتوانیم حق این مرز و بوم کهن را ادا کنیم، گفت: ضرورت بازخوانی تاریخ انقلاب و اینکه در کجای تاریخ و جهان هستیم، احساس میشود. با گذشت ۴۶ سال از گذشت انقلاب، کماکان از این رخداد مهم صحبت میشود اما باید مراقب باشیم که تاریخ تحریف نشود و به بهانه بعضی از نارساییها، ناکامیها و ناکارآمدیهای که منکر آنها نیستیم، برای تحریف تاریخ استفاده شده و حکومت گذشته تطهیر شود.
امیری افزود: اگر مقدمه قانون اساسی را مطالعه کنیم، متوجه خواهیم شد که این قانون به عنوان میثاق ملی و مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی، در راستای تحقق مبانی قرآنی، رشد و شکوفایی استعدادهای انسان، عدالت و فضیلتهای انسانی صحبت میکند.
استاندار فارس تصریح کرد: ۴۶ سال پیش، نظام جمهوری اسلامی به عنوان نهال کاشته شده و علیرغم تمام فراز و نشیبها امروز به درخت تناوری مبدل شده است. این را بدانیم که انقلاب اسلامی ایران مقطعی و برای زمان خاصی نیست و در همه جریانهای زندگی ساری و جاری است.
انتهای پیام
نظرات