• شنبه / ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403111308863
  • منبع : مطبوعات

پای VAR و داوران روی خرخره تیم‌ها

پای VAR و داوران روی خرخره تیم‌ها

چند سالی همه حسرت می‌خوردیم و گلایه داشتیم از اینکه فوتبال روز دنیا به تجهیزات جدید مجهز شده و حتی کشورهای همسایه نیز بازی‌هایشان را با استفاده از همین تجهیزات به‌روز برگزار می‌کنند. مسئولان هم مدت‌ها وعده دادند و با احساسات هواداران بازی کردند تا بالاخره پای کمک‌داور ویدئویی به فوتبال ایران نیز باز شد. منتها گذشت زمان ثابت کرد استفاده از این سیستم در کشورمان و باتوجه به کمبودها و نواقص موجود، عملاً نمادین و برای خالی نبودن عریضه است و تأثیری در کاهش اشتباهات داوران ندارد.

به گزارش ایسنا، شیوا نوروزی در یادداشتی نوشت: فوتبال ایران یک روز خوش ندارد. حتی اگر هواداران با هم درگیر نشوند، زد و خوردی پیش نیاید یا شاهد فحاشی‌های گسترده نباشیم، برخی داوران مسئولیت حاشیه‌سازی را برعهده می‌گیرند و با تصمیمات اشتباه خود مستقیماً روی تغییر نتایج تأثیر می‌گذارند. آن هم در حالی‌که تصاویر VAR نیز عملاً کمکی به آنها نمی‌کند. 
چند سالی همه حسرت می‌خوردیم و گلایه داشتیم از اینکه فوتبال روز دنیا به تجهیزات جدید مجهز شده و حتی کشورهای همسایه نیز بازی‌هایشان را با استفاده از همین تجهیزات به‌روز برگزار می‌کنند. آقایان هم مدت‌ها وعده دادند و با احساسات هواداران بازی کردند تا بالاخره پای کمک‌داور ویدئویی به فوتبال ایران نیز باز شد. منتها گذشت زمان ثابت کرد استفاده از این سیستم در کشورمان و باتوجه به کمبودها و نواقص موجود، عملاً نمادین و برای خالی نبودن عریضه است و تأثیری در کاهش اشتباهات داوران ندارد. اول از همه ورزشگاه‌های ما مجهز به دوربین‌های VAR نشده و بنا به اذعان مسئولان این رشته، با مشکل کمبود تجهیزات مواجهیم. دوم اینکه همان ورزشگاه‌های تجهیز شده نیز با کمبود دوربین مواجهند و تنها چند دوربین معمولی برای ضبط بازی‌ها جانمایی شده است. سومین موضوع هم تحت فشار بودن داوران برای بازبینی صحنه‌های حساس مسابقات است و اینکه بعضی از داوران اتاق VAR خود مسبب اتخاذ تصمیمات اشتباه بوده‌اند. 
در شرایطی که تیم‌ها با همه مشکلات و چالش‌های خود برای قهرمانی، کسب سهمیه آسیا، ارتقا در جدول یا فرار از سقوط می‌جنگند، سوت‌های اشتباه جوری نتایج بازی‌ها را تغییر می‌دهد که حتی بهترین تیم‌ها و مربیان جهان نیز نمی‌توانند خودشان را از این مهلکه نجات دهند. قضاوت بازی استقلال – استقلال خوزستان یکی از بحث‌برانگیزترین مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد؛ اینکه در یک بازی دو بار برای آبی‌های تهران پنالتی گرفته شده مهم نیست. باید دید قاضی میدان چرا این دو پنالتی را گرفته است. تصمیم‌گیری در صحنه پنالتی اول سخت بود و با اینکه انتظار می‌رفت VAR کمک‌حال داور باشد، کمبود دوربین و جانمایی بد دوربین‌های موجود و نمایش صحنه‌های بی‌ربط این اجازه را به داور مسابقه نداد تا به درستی بفهمد بازیکن تیم خوزستانی داخل محوطه جریمه بوده یا بیرون. در صحنه دوم نیز آقای داور در کمال تعجب و به رغم دیدن تصاویر ضبط‌شده، تصمیم به اعلام پنالتی دوم و اخراج بازیکن استقلال خوزستان گرفت! تأکید می‌کنیم این تنها یکی از بازی‌هایی است که سوت داور در نتیجه تأثیر گذاشته و پیش از این جدال ذوب‌آهن – پرسپولیس هم به دلیل عدم اعلام یک پنالتی برای تیم اصفهانی جنجال‌برانگیز شده بود. تا جایی داور آن بازی بلافاصله محروم شد و چه بسا اگر آن اشتباه رخ نمی‌داد خبری از تساوی بدون گل دو تیم هم نمی‌شد. 
بارها در مورد وضعیت اسفناک فوتبال ایران نوشته و زوایایی مختلف آن را مورد بررسی و کنکاش قرار داده‌ایم. در این میان، اما نباید از شرایط بحرانی داوری غافل شد. حرف و حدیث‌ها در مورد نحوه گذراندن آزمون‌های داوری، کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی و همچنین انتخاب داوران برای بازی‌های مختلف زیاد بوده و هست. دود این هرج و مرج‌ها نیز مستقیماً به چشم تیم‌ها، باشگاه‌ها و فوتبال ایران می‌رود. با اینکه این روزها همه فکر و ذکر آقایان انتخابات پیش‌رو اسفندماه است، اما بد نیست کمی هم دلشان به حال این رشته و داوری‌اش بسوزد. قرار بود با آمدن VAR حجم اشتباهات به حداقل برسد، ولی عملاً نه‌تنها خبری از کاهش اشتباهات نیست، بلکه به نظر می‌رسد تعداد تصمیمات اشتباه تأثیرگذار بسیار بیشتر از گذشته شده است. نصب چند دوربین فقط رزومه برخی‌ها را پر کرده و در عالم واقعیت تیم‌ها برای گرفتن حق خود از همان شیوه قدیمی انتشار بیانیه و مصاحبه‌های تند استفاده می‌کنند.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha